Makkelijke en goedkope schoonheidstips met zuiveringszout, van je voeten tot je haar


Beauty
1/07/2019
Zuiveringszout: goedkoop, makkelijk te vinden en heel handig in de keuken, als poetsmiddel en zelfs als schoonheidsproduct!

Zuiveringszout tip 1: huidverzorging

Zuiveringszout is een natuurlijke bondgenoot voor de huid. Het is ideaal om onzuiverheden te verwijderen, de huid te verzachten en de teint te verhelderen. Wil je je huid verzorgen met zuiveringszout

Maar let op! Gebruik altijd cosmetisch zuiveringszout of baksoda, want die zijn zachter dan huishoudelijk natriumbicarbonaat.

Zuiveringszout tip 2: haarverzorging

Zuiveringszout doet wonderen voor je haar. Het zuivert de hoofdhuid en verwijdert overtollig talg en vuil dat in je haar is blijven zitten. Profiteer van de positieve uitwerking van zuiveringszout door er een theelepel van toe te voegen aan je gebruikelijke shampoo en je haar normaal te wassen. Herhaal dit om de twee weken. Maar let op! Bij geverfd haar is zuiveringszout helemaal uit den boze, want het zal de kleur verwijderen of verbleken.

Zuiveringszout tip 3: mondverzorging

Is je mond te gevoelig voor de mondspoelingen uit de apotheek? Geen probleem. Een mondspoeling met zuiveringszout maak je makkelijk zelf en is ideaal om het slijmvlies en eventuele wondjes in je mond te verzorgen zonder irritaties te veroorzaken. Het houdt bovendien je adem fris en bestrijdt tandbederf. Voor deze mondspoeling doe je gewoon een theelepel zuiveringszout in een halfvol glas water en dan doe je net als met elke andere mondspoeling: spoelen, gorgelen en uitspuwen.

Wil je graag wittere tanden? Voeg dan elke twee weken wat zuiveringszout aan je tandpasta toe en poets je tanden net als anders. Dat levert gegarandeerd een stralende glimlach op! Maak je tanden nog witter met een wittende tandpasta, zoals de Oral-B Tandvlees & Glazuur Repair Zachte Whitening tandpasta!

Zuiveringszout tip 4: verzorging van je oksels

Wist je dat zuiveringszout een natuurlijk alternatief is voor deodorant? Het bestrijdt de bacteriën die de onaangename geurtjes veroorzaken. Maak je handen of een washandje nat, doe er wat zuiveringszout op en wrijf er voorzichtig mee over je oksels. Einde okselgeur!

Zuiveringszout tip 5: voetverzorging

Om je voeten te ontspannen en de huid van je voeten te verzachten is een voetbad met zuiveringszout de beste oplossing! Meng een eetlepel zuiveringszout per liter lauw water en laat je voeten een kwartiertje rusten in dit badje dat heerlijk zacht aanvoelt. Je kunt ook een mespunt zuiveringszout in je sokken of kousen strooien om zweetgeurtjes te bestrijden!

En jij, waar gebruik jij zuiveringszout voor?