Doe-het-zelf gelaatsverzorging

Beauty
4/10/2018
Ziet jouw huid er dof en grauw uit? Breng er verandering in met deze supereffectieve gelaatsverzorging.

Stap 1: eerst reinigen

Om je huid echt goed te reinigen, moet je het tweemaal doen. Sommige merken bieden olie als een soort voor-reiniger, dit verwijdert make-up en vuil zeer goed. Herhaal het vervolgens nog een keertje met een crème, melk of schuimende reiniger, afhankelijk van je huidtype. Vergeet je nek en decolleté niet.

Stap 2: diepe reiniging (scrubben)

Scrubben verwijdert dode huidcellen zodat je huid er stralender uitziet en producten beter intrekken. Kies een scrub voor jouw huidtype: korrelig voor een normale huid, crème voor een delicate huid, chemisch voor een gevoelige huid of enzymatisch, wat voor de meeste huidtypes werkt.

Stap 3: warm kompres en gelaatsmassage

Week een washandje in warm water en wring het overtollige water er uit. Leg het washandje op je gezicht om de bloedsomloop te stimuleren en poriën te openen. Veeg de laatste restantjes vuil af. Volg met een gelaatsmassage, tenzij je een vette huid hebt. Werk zachtjes een rijke crème in de huid met kleine, opwaartse, cirkelvormige bewegingen.

Stap 4: masker

Breng een masker aan zonder de crème te verwijderen. Kies een hydraterende, verstevigende, stimulerende, verfijnende of voedende formule afhankelijk van wat je huid nodig heeft. Laat het masker 15 minuten zitten; het perfecte moment om even lekker in bad te kruipen. Maak oogpads met wattenschijfjes en alcoholvrije toner en leg ze op je ogen. Ontspan je voor 10 minuten en spoel dan af.

Stap 5: serum of ampule en crème

Als laatste breng je serum en dag- of nachtcrème aan, zowel als je oogcrème of -gel. Kies een crème die aangepast is aan de noden van jouw huid. Vergeet je huid overdag niet te beschermen tegen de zon. Je huid ziet er frisser, gladder en helderder uit.

Tip: Een gelaatsverzorging is een geweldige boost voor je huid. Maar het is de dagelijkse verzorging en het gebruik van een goede bescherming tegen de zon die het verschil op de lange termijn maken.