Gezichtsverzorging in de winter


Beauty
4/10/2018
Tijdens de winter verdient je huid wat extra verzorging om er net zo stralend uit te zien als in de winter. Wij vertellen hoe je dit voor elkaar krijgt.

De winter brengt koude temperaturen met zich mee. Kou is niet altijd even vriendelijk voor onze huid. Middenin de winter kan het zelfs zijn dat we voelen dat onze huidige verzorgingsroutine en gezichtsverzorging simpelweg niet voldoende zijn om aan de noden van onze huid te voldoen. De huid kan strak en droog aanvoelen, waardoor we soms last krijgen van rode vlekjes in het gezicht. Het duurt helaas nog even voordat de zon weer zijn intrede doet, daarom stellen we enkele tips voor die onze huidverzorging zal aanvullen. Zo komen we de winterperiode gemakkelijk door.

6 gezichtsverzorging tips voor tijdens de winter

1. Geef de huid zijn eigen wintergarderobe We passen onze gezichtsverzorging aan op het seizoen, zoals we ook onze garderobe aanpassen aan het seizoen. We kunnen ook advies vragen aan een schoonheidsspecialiste wanneer de winter zijn intrede doet.

2. Gebruik een reinigingsolie Goede reiniging is de basis van goede gezichtsverzorging. Aangezien de huid in de winter droger is, kunnen we onze gewoonlijke reiniger wisselen voor een reinigingsolie. De olie zorgt er voor dat het vuil en de make-up gemakkelijk van het gezicht te verwijderen zijn en zal onze huid na het wassen zacht doen voelen zonder dat het vet blijft.

3. Grondige reiniging ‘s avonds Op hele koude dagen is het ‘s ochtends voldoende om met een wattenschijfje en een tonic ons gezicht te reinigen. Maar, het is zeer belangrijk de huid 's avonds altijd zeer grondig te reinigen

4. Dode huidcellen verwijderen met een enzymepeeling Wanneer de huid droog is, is dit een teken dat je de dode huidcellen dient te verwijderen. Een enzymepeeling is milder voor het gezicht en ‘eet' dode huidcellen weg zonder de rest van het gezicht aan te tasten.

5. Laat de huid ‘s nachts werken

In de winter is het een uitstekend idee om een nachtcrème aan te schaffen en een masker ter hydratatie van ons gezicht die 's nachts actief is.

6. Zorg ook voor de binnenkant

De huid kan ook een extra boost krijgen door er voor te zorgen dat onze voeding voorzien is van extra antioxidanten en Omega 3,6,7 en 9. Dit vinden we onder andere in noten en avocado. Sporten zorgt daarnaast ook voor bloedcirculatie in de huid waardoor deze soepeler en zachter wordt.

Met deze 6 tips voor onze gezichtsverzorging zal het gezicht de winter stralend door komen. En met de juiste producten hoeven we ons hier al helemaal geen zorgen over te maken.

Wat doe jij om je huid een extra boost te geven tijdens de winter? Deel het met ons!