Help je huid met deze 13 simpele tips!


Beauty
10/05/2021
De winter is niet mals geweest voor je huid. Volg deze tips om de conditie van je haar, huid, nagels en lichaam te herstellen.

1. Voed je gezicht!
De noden van je huid veranderen met de seizoenen. Het is dan ook essentieel om je verzorgingsroutine aan te passen. Met de winter hebben we meer voeding en bescherming nodig. Vervang je gewone gezichtsreiniger 's winters door een hydraterende reinigingsmelk en zorg ervoor dat je gezichtscrème ingrediënten zoals sheaboter, vitamine E en arganolie bevat die allen je huid voeden zonder vettig te zijn.

2. Laat je lippen spreken
Lippenstift in een opvallende kleur dragen betekent dat je veel minder make-up nodig hebt - ideaal wanneer je haast hebt. "Opvallende lippen zorgen ervoor dat je eruit ziet alsof je moeite hebt gedaan," zegt visagiste Linda O'Connell.

3. Ga voor brons
Bronzers zijn het ideale product om een gezonde, zonnige gloed aan je gezicht te geven, dus bewaar ze niet enkel voor de zomer. Kies een lichte kleur zonder glans. Met een kabukiborstel veeg je de bronzer voorzichtig over de gebieden waar de zon natuurlijk op valt - je slapen, voorhoofd, wangen, het puntje van je neus en langs je kaakbeen.

4. Vergeet de SPF niet...
... zelfs op dagen dat je de zon niet ziet! Maak het jezelf gemakkelijk en kies een dagcrème met een SPF zodat je huid beschermd wordt tegen toekomstige rimpels en verkleuring.

5. Floss
Elke dag. Alleen poetsen reinigt slechts 76,5% van het oppervlak van je tanden en niet-flossen heeft niet enkel een slechte adem tot gevolg, maar kan ook leiden tot tandvleesaandoeningen.

6. Stralende ogen
Investeer in nieuwe mascara. Mascaratubes zijn letterlijk broeihaarden van bacteriën en na zo'n zes maanden begint de formule af te breken door blootstelling aan de lucht. Als je mascara niet meer zo fris ruikt, gooi hem dan onmiddellijk weg.

7. Olierijk
Gelaatsoliën zijn geweldig wat betreft voeden, revitaliseren en regenereren van je huid omdat ze diep werken. Plus, je helpt de microcirculatie door de olie in je huid te masseren waardoor je gezicht een gezonde gloed krijgt.

8. Organiseer je make-up tasje
Maak een uur vrij om je make-up te organiseren en oude producten weg te gooien. Alles dat er twijfelachtig uitziet of ruikt, gooi je weg. Reinig oog- en lippotloden door ze te slijpen. En nu je er toch mee bezig bent; was al je make-upborsteltjes (dit hoor je eigenlijk wekelijks te doen!) omdat restjes tot ontstekingen en puistjes kunnen leiden. Gebruik een milde shampoo en leg ze op een propere, platte ondergrond om te drogen.

9. Zalvend zicht
Het is nooit te vroeg - of te laat - om fijne lijntjes en rimpels te bestrijden. Gebruik iedere avond een goede oogcrème.

10. Scrubben maar
De huid op je gezicht en lichaam zeker twee maal per week exfoliëren helpt dode huidcellen te verwijderen, waardoor de producten die je gebruikt beter in kunnen trekken voor zichtbaar betere resultaten.

11. Doornroosje
Gebruik een nachtcrème met retinol of glycolzuur: beide ingrediënten zijn bewezen effectief in de strijd tegen veroudering en zijn geweldige chemische huidfixers die fijne lijntjes, hyperpigmentatie, oneffen huidtextuur, een vale teint en zelfs acne helpen voorkomen en doen verdwijnen.

12. Krul je wimpers
Door je wimpers te krullen lijken je ogen groter en je wimpers voller. Zo zorg je bovendien ook voor sprekende ogen.

13. Masker
Geef een droge, uitgedroogde huid een wekelijkse boost met een mega-voedend masker. Je zult haast onmiddellijk een verschil in de fijne lijntjes zien.

Net zoals je huid verdienen je lichaam, haar en handen ook wel eens een extraatje.