Help je tiener wanneer hij voor het eerst zijn baard scheert


Beauty
10/05/2021
Zodra er haardons verschijnt op het gezicht van je tiener, moet je hem de juiste reflexen aanleren voor het scheren van zijn snor en baard.

Kies een geschikt moment

Kies eerst en vooral een moment uit, waarop je puber er genoeg tijd voor heeft. Aangezien hij het niet gewend is, zal het resultaat te wensen overlaten als je eraan begint in de ochtenddrukte van een schooldag. Bewaar zijn eerste les scheren voor een dag waarop hij niet naar school moet en niet onder druk staat om iets anders te doen of ergens naartoe moet hollen.

Voor je met scheren begint

Zijn huid voorbereiden op het scheren is belangrijk als je een mooi resultaat wilt. Raad je knaap aan een warme douche te nemen en zijn gezicht onder de douche te wassen. Leg hem uit dat hij op die manier de dode huidcellen en overtollig talg verwijdert, die het scheren belemmeren. Bovendien zal de warme stoom zijn gezichtsporiën openen en de haartjes week maken: dat verzacht het scheren van een baard.

Hoe je voor de eerste keer een baard scheert

Om het scheren van de eerste keer goed te laten gaan, moet je zoon een product aanbrengen waardoor het scheermesje zacht over zijn gezicht kan glijden. Het Gillette Skinguard Scheerschuim en de Gillette Skinguard Scheergel zijn ideaal, want ze zijn aangepast aan de gevoelige huid en voorkomen rode vlekken en huidirritaties. Om het product op optimale wijze aan te brengen, moet hij het in langzame, ronde bewegingen aanbrengen op alle delen van de huid die geschoren moeten worden. Zodra dat klaar is, kan hij aan het scheren beginnen!

Zorg dat hij over een goed scheermesje beschikt, zoals het Gillette Skinguard scheersysteem dat garant staat voor aangenaam scheren, omdat het de vormen van het gezicht volgt. Dit zijn enkele tips voor je tiener, voor een eerste probleemloze scheerbeurt:

  1. Trek de huid strak om vlakke scheerzones te creëren die het scheren makkelijker maken. Voor het scheren van snorhaar kan hij bijvoorbeeld zijn bovenlip tussen zijn tanden klemmen.
  2. Scheer eerst in de groeirichting van de haartjes en daarna in de omgekeerde richting, om ze nog dichter bij de huid te kunnen afscheren.
  3. Druk het scheermesje niet te hard op de huid om ze niet te irriteren of snijwondjes te veroorzaken.
  4. Spoel het scheermesje geregeld af om geen ophoping van haartjes te krijgen en makkelijker te kunnen scheren.

Na het scheren

Als je tiener klaar is met scheren, moet hij zijn gezicht natuurlijk spoelen om overgebleven scheerproduct en haartjes te verwijderen. In dit stadium gebruikt hij liefst koud water, om de poriën te sluiten. Om zich af te drogen moet hij met de handdoek op zijn gezicht deppen en het niet droogwrijven, want ook dat kan de huid irriteren. Een aftershave kan daarna worden aangebracht om de gevoelige delen van de huid te kalmeren.

Voor optimaal scheren en wondjes te vermijden, vergeet je vooral niet om het mesje te checken en regelmatig te vervangen.

En jij, welke tips heb jij voor je tiener die voor het eerst zijn baard wil scheren?

Zin in Meer? Print de kortingsbonnen van verschillende merken.