Hoe je benen ontharen en epileren


Beauty
4/10/2018
Epileren is een kunst! Met deze tips heb je heerlijk gladde benen in een handomdraai

Wat is epileren eigenlijk?

Met epileren bedoelen we het verwijderen van haartjes mét haarwortel. Daarvoor bestaan verschillende technieken. Je kan epileren met een pincet, met hars of een speciaal daarvoor ontwikkeld epileertoestel. Epileren is geen definitieve techniek om te ontharen. In principe groeien de haartjes steeds terug.

Je benen ontharen

Of het nu zomert of niet, veel vrouwen voelen zich niet lekker in hun vel als hun benen niet mooi glad zijn. Epileren is een goede methode die zorgt voor langdurige resultaten. Grosso modo zien we dat was en hars vooral in professionele salons gebruikt worden, en dat een epileertoestel de voorkeur wegdraagt als efficiënte oplossing voor thuisgebruik. Een pincet wordt niet aangeraden voor het ontharen van benen, gezien de grote oppervlakte die behandeld wordt.

benen ontharen, epileren

Ontharen met het epileertoestel

Wil je je benen langdurig ontharen en een glad resultaat zonder gedoe, dan kies je voor een epileertoestel. Het is belangrijk dat het epileren zelf op de snelste stand gebeurt terwijl de bewegingen die je maakt over je benen langzaam zijn. Zo zorg je ervoor dat alle haartjes in een keertje mee geëpileerd worden. Trek je huid met één hand glad, terwijl je met de andere het epileertoestel bedient. Het is niet nodig veel druk uit te oefenen, maar de kop van het epileertoestel moet wel volledig contact maken met je huid. Als je nog niet veel ervaring hebt met het epileren, kan het de eerste keren wat gevoelig zijn. Je kan dan beter nog even een lagere snelheid gebruiken, tot je gewend bent aan het gevoel.

Timing is everything, ook bij het epileren van je benen

Het is niet ongewoon dat je na het epileren rode vlekken en bultjes op je huid ziet. Deze irritatie verdwijnt meestal vanzelf na enkele uren en wordt ook minder naarmate je vaker epileert. Daarom wordt meestal aangeraden om je benen te ontharen net voor je in bed stapt. Smeer je onthaarde benen nog even in met een body lotion en de volgende ochtend sta je op met stralend gladde benen.

Na het epileren

Ook hoe je je benen behandelt na het epileren is belangrijk voor het behouden van een glad resultaat. Eens de irritatie verdwenen is, kan je best regelmatig je benen scrubben. Hierdoor vermijd je ingegroeide haartjes en lelijke ontstekingen.