Je benen ontharen, hoe doe je dat?


Beauty
10/05/2021
Zin om te weten hoe je zacht geëpileerde benen krijgt voordat je deze zomer naar het strand trekt? Enkele tips voor mooi onthaarde benen.

Bij het naderen van de zomer denk je automatisch aan een platte buik en vetverlies aan je dijen, maar lang voordat je naar het strand vertrekt vraag je jezelf al af hoe je die benen van je mooi onthaard zult krijgen. Kortom, mooie benen kunnen een ware obsessie worden! Net als het vinden van aan de zomer aangepaste make-up overigens... Dat is geen reden voor paniek, want hier volgen een paar tips om je benen mooi te ontharen, zodat ze zacht en prettig aanvoelen.

Welke epileertechniek voor zachte benen?

Hoe krijg je zachte benen als je niet weet wat de beste manier is om ze te ontharen? Een heleboel vrouwen geven nog steeds de voorkeur aan het scheermesje. En met reden, want die zijn de afgelopen jaren sterk geëvolueerd. Het scheermesje is snel en makkelijk in gebruik en levert minstens voor een avond of een dag mooie benen op. Alleen is het geen oplossing om je benen te ontharen voor de vakantie, omdat de haartjes sneller terugkomen dan na het epileren. Vandaar dat je het scheren reserveert voor een geïmproviseerd avondje uit.

Epileren met was is absoluut de meest efficiënte manier, maar het vereist een niet te onderschatten kennis van zaken. Waxen is ook niet altijd even economisch als je zou denken (de was en het toestel zijn soms best duur), maar het waxen zonder strips heeft het voordeel dat het werk goed gedaan is. Houd wel het pincet binnen handbereik voor de finishing touch. Een bijkomend nadeel van het benen waxen is... de pijn!

De techniek met was en strips is vrij efficiënt voor het ontharen van de benen, maar vergt veel materiaal (strips, een roll-on, wasvullingen...). Net als bij al het andere epileren moet je vlak erna een olie aanbrengen om de huid te hydrateren, om wasresten te verwijderen en de huid te verzachten.

Het elektrisch epileerapparaat is dus een zeer interessant alternatief omdat je het altijd bij de hand hebt. Je kunt het snel gebruiken en het vergt geen demente organisatie zoals het epileren met was. Economisch gezien is het toestel het enige wat je nodig hebt: gedaan dus met de wasvullingen!

Kneepjes om de huid van je benen te verzachten

Maar hoe blijft je huid zacht na het epileren? Dat kan alleen maar met een peeling. Een peeling kun je na het epileren doen, maar als je het ervoor doet maakt het de onderhuidse haartjes vrij voor het epileren. Een peeling op de huid toepassen is niet beschadigend voor de huid zolang je niet te veel aandringt.

Van handschoenen gesproken, bestaan er tegenwoordig peelende handschoenen waarvan je zachte benen krijgt zonder het minste product. Je hoeft er alleen maar een noot van je gebruikelijke douchegel op uit te drukken en jezelf ermee insmeren: effect gegarandeerd!

Tenslotte moet je na het epileren niet vergeten de huid te hydrateren voor ultrazachte benen. We hadden het al over lichaamsolie, maar vergeet niet je gebruikelijke crème en hydraterende melk. Minder bekend is de body butter waarmee een zeer droge huid diepgaand gehydrateerd kan worden.

Vergeet tot slot niet een droge olie speciaal voor het bruinen in je koffer te gooien! Een droge olie is immers geschikt voor het zonnebaden en je beste bondgenoot zodra je eenmaal op je handdoek ligt. Met zijn antioxiderende eigenschappen bestrijdt hij de schadelijke ultraviolet stralen en een voortijdige veroudering van de huid. Voordat je de huid blootstelt aan de zon smeer je een beetje droge olie op de huid voor zachte benen en voor sneller bruinen. Maar pas op: zonneolie gebruiken betekent nog niet dat je ook zonder sunblock kunt!

En jij, welke technieken pas jij toe voor mooi onthaarde, zachte benen?