Je huid en haar verzorgen voordat de zomer begint


Beauty
5/09/2019
De zon kan je huid en je haar beschadigen. Daarom is het belangrijk om je op de zomer voor te bereiden en jezelf te verzorgen!

Je huid op de zomer voorbereiden

Is je gebruinde zomerhuidje al lang geleden verdwenen? Nu je een groot gebrek hebt aan vitamine D, zal je huid je niet dankbaar zijn als je zonder voorbereiding de zon gaat aanbidden. Je zult sneller effect krijgen met een kuur van bètacaroteen of provitamine A, die je vooral vindt in wortel, tomaat of peterselie. Om zorg te dragen voor je huid voer je geregeld peelings uit en voeg je een hydraterend serum toe aan je schoonheidsroutine. Een stralende huid, vóór de zomer, met gegarandeerd effect!

Haarverzorging voor het begin van de zomer

Zon, zee en chloor … Deze zomer zal je haar zwaar op de proef worden gesteld. Daarom is elk haarmasker welkom en ook droge olie is goed voor je haar. Tijd nemen om jezelf te verzorgen geeft je een energieboost!

Gebruik elke dag een voedende of herstellende shampoo, zoals de Head&Shoulders Suprême Hydratatie. Vermijd de hitte van de haardroger en de stijltang. Eenmaal op vakantie geef je de voorkeur aan waterproof haarverzorgingsproducten met een uv-filter. Dit advies geldt voor je haar, maar ook voor je huid!

Je benen en voeten verzorgen in de zomer

Shorts, minirokjes, korte kleedjes, badpakken: in de zomer draag je liever kleren die je benen bloot laten. Dus, voor een zijdezachte huid vertrouw je op een Braun Silk-épil 9 epilator. Die is super handig, want je mag hem onder de douche of in bad gebruiken. Bovendien is hij uitgerust met een kop die het epileren vergemakkelijkt omdat hij tegelijk de dode huidcellen verwijdert. Het kan niet vaak genoeg worden gezegd: een peeling is een essentiële stap om zorg te dragen voor je huid!

En jij, welke huidverzorging pas jij toe bij het begin van de zomer en de eerste warme dagen?