Klaar om te bruinen zonder zon?


Beauty
4/10/2018
De zomer komt er weer aan! Haal die rokjes en zomerjurkjes al maar boven... Echter, een mooie, elegante look behouden gedurende de zomermaanden is soms moeilijk en daar hoort uiteraard een mooi gebruinde huid bij ... Een goede zelfbruiner is dus een absolute must voor een geslaagde zomer! Maar hoe breng je zo’n product het beste aan zonder dat je lelijke strepen krijgt? Met onze tips heb je gegarandeerd resultaat!

Kies de juiste textuur
Voor een optimaal resultaat ga je best voor een product dat precies is wat je zoekt en wat je huid nodig heeft.

Wie weinig tijd heeft, gebruikt best een spray:
Dit is werkelijk de beste oplossing voor wie gehaast is. Een spray is praktisch, het is niet al te vochtig en het trekt onmiddellijk in. Sprays plakken niet en je kunt je erna snel weer aankleden omdat het snel droogt (ongeveer 10 minuten). Een ander voordeel is dat je lichaamsdelen kunt sprayen waar je met een gewone crème nogal moeilijk aan kan, zoals de achterkant van de benen en de rug, en je hoeft het niet uit te wrijven.

Een gel voor een vette huid:
Het is fris, niet vettig van textuur waardoor het zeer snel en aangenaam is om aan te brengen. Ideaal voor wie niet wil blinken en de huid wil matteren. Als je een droge huid hebt, dan is een gel niet de beste oplossing, want het droogt de opperhuid uit.

Een mousse voor wie een nieuwe textuur niet kan weerstaan:
Deze innovatieve oplossing is zeer gemakkelijk te gebruiken dankzij de lichte, zachte textuur die aangenaam in de huid trekt. Het bevochtigt de opperhuid beter dan een spray en de huid voelt zacht en soepel aan.

Melk en crème voor een droge huid:
Deze klassieke zelfbruiners vergen enige behendigheid en moeten lang drogen. Toch zijn ze de beste oplossing voor een droge huid, want het zijn langdurige vochtinbrengers.

Kies de juiste tint
Dit hangt ervan af hoe vaak je het gebruikt. Indien het resultaat te licht is na één beurt, herhaal dit proces dan dagelijks tot je het gewenste resultaat hebt bereikt. Hierna breng je het product minstens één keer per week aan om een mooie gouden gloed te behouden.

Bereid de huid goed voor
Oké, je hebt de juiste zelfbruiner gevonden. Voor je van start gaat, zijn er toch enkele dingen die je hoort te weten voor een perfecte, egale tint.

Zorg voor een goede huidcrème:
Smeer je gezicht en je lichaam minstens één keer per week in met een goede huidcrème voor je de zelfbruiner aanbrengt. Dit zal je huid zachter en gladder maken en je hebt er een beter resultaat mee. Denk eraan, hoe beter de huid bevochtigd is, hoe egaler de gebruinde huid.

Tip: probeer de dag ervoor een voedend masker aan te brengen om je huidkleur te versterken.

Scrub de huid:
Scrub de huid goed vlak voor je de zelfbruiner aanbrengt. Zo verwijder je alle dode cellen aan de huidoppervlakte. Doe dit vooral op de gevoelige, ruwe plekken, zoals de hielen, de knieën en de ellebogen. Hierdoor krijg je een stralende en egale bruine huid.

Let's go!
Geen tijd meer te verliezen nu! Hier zijn de dingen die je moet weten om een zelfbruinende crème, melk, mousse of gel aan te brengen ...

Op het gezicht
Gebruik je zelfbruiner op dezelfde manier als een foundation: begin in het midden en smeer het dan uit naar buiten toe. Gebruik zeker niet te veel aan de T-zone (voorhoofd-neus-kin). Omdat het deel rond de ogen gevoeliger en lichter is dan de rest van het gezicht, breng je best op voorhand eerst een oogcontourcrème aan om de natuurlijke look te behouden. Vergeet ook de oren niet: masseer deze in met het beetje zelfbruiner dat nog op de handen plakt. Hetzelfde geldt voor de hals en de nek. Breng hier de zelfbruiner aan met de handpalmen om strepen te vermijden. Als je klaar bent, ga je met een wattenstaafje of de hoek van een handdoek over je wenkbrauwen en de haarwortels om overtollige crème te verwijderen en een oranje tint te vermijden.

Op het lichaam
Voor een streepvrij resultaat gebruik je best een vochtig washandje dat je even hebt laten doortrekken met de zelfbruiner. Begin bij de voeten en werk naar de dijen toe, voor je de rest van het lichaam doet. Eindig bij de ruwere lichaamsdelen (knieën, hielen en ellebogen), zonder nog meer zelfbruiner te gebruiken. Voor de rug gebruik je best een spray om bij de moeilijkste plaatsen te komen. Als je niet gehaast bent, laat je alles best 30 minuten intrekken en goed drogen voor je je aankleedt. Of gebruik een haardroger om er wat vaart achter te zetten. Mocht er iets mislopen, dan kan je altijd dat bepaalde lichaamsdeel zachtjes scrubben (zonder huid mee te scrubben) en bevochtigen. Dit zal strepen verminderen.

Een spray gebruiken
Spray rechtstreeks op de huid en smeer het product met de handpalm uit in opwaartse bewegingen. Let erop dat je niet begint te wrijven.

Doekjes gebruiken
Wanneer je zelfbruinende doekjes gebruikt op je gezicht, maak dan draaiende bewegingen alsof je je huid reinigt. Vermijd de haarwortels en de wenkbrauwen. Wanneer je de doekjes gebruikt op je lichaam, smeer het doekje dan gewoon uit op de gewenste plaatsen en zorg ervoor dat de huid goed droog is voor je je aankleedt (ongeveer 10 minuten).