Oosterse verzorging


Beauty
4/10/2018
Oosterse en Noordafrikaanse vrouwen gebruiken al duizenden jaren allerlei natuurlijke producten om hun schoonheid te accentueren … Maak kennis met deze eeuwenoude verzorgingstechnieken.

Oosterse verzorging

Zwarte zeep
Wat is het? Een bruine crème op basis van zwarte olijven.
Waarvoor wordt het gebruikt? Het is een 100 % natuurlijke scrub die de lichaamshuid en het gezicht verzacht en een satijnglans geeft. Laat de scrub gedurende 5 minuten rusten en verwijder die dan in één keer met een Kessa handschoen (zie hieronder).
Tip: Vermijd contact met de ogen!

oosterse verzorgingKessa handschoen
Wat is het? Traditionele handschoen gebruikt in hammams, gemaakt van geitenwol, voelt korrelig aan.
Waarvoor wordt het gebruikt? Nadat je je huid hebt ingesmeerd met zwarte zeep, verwijder je met een Kessa handschoen de dode cellen. Pluspunt: het stimuleert de bloedcirculatie.
Opgepast: niet gebruiken voor het gezicht.
Tip: Voor het gebruik nat maken met lauw water.

Arganolie
Wat is het? Een olie die gewonnen wordt uit de vruchten van de arganboom, een boom die groeit in het zuidwesten van Marokko.
Waarvoor wordt het gebruikt? Arganolie is rijk aan essentiële vetzuren en vitamine E. De olie is efficiënt tegen de uitdroging van de huid en tegen schadelijk invloeden van buitenaf. Ze is ook ideaal om het haar te revitaliseren en de nagels te versterken.
Tip: Nagelverzorging: laat de nagels gedurende 10 minuten weken in arganolie aangelengd met citroensap.

Rhassouloosterse verzorging
Wat is het? Een natuurlijke kleisoort uit Marokko.
Waarvoor wordt het gebruikt? Het is een soort zeep die de huid verzacht. Regelt ook de talgafscheiding van het haar en werkt uitstekend tegen haarschilfertjes.
Tip: Rhassoul op een warme handdoek kan gebruikt worden als haarmasker die je gedurende 15 minuten laat rusten om dan vervolgens goed te spoelen.

Aluinsteen
Wat is het? Mineraal.
Waarvoor wordt het gebruikt? Een vochtige aluinsteen is een 100 % natuurlijke deodorant. Hij is ook efficiënt bij een geïrriteerde en beschadigde huid na het epileren of scheren.
Tip: Gaat ook transpiratie tegen bij de oksels en de voeten.

Waar vind je deze producten?
www.di.be
www.argane.be
www.natureetdecouvertes.com