Vijf onmisbare schoonheidsproducten voor de zomer


Beauty
10/05/2021
Het is eindelijk weer zomer! Pas je lichaamsverzorging en producten aan om het hele seizoen lang van top tot teen goed verzorgd te zijn.

Product 1 voor de zomer: een peeling voor je huid

In de zomer kan je huid vet worden met verstopte poriën. Een goede peeling is in dat geval onmisbaar om je huid te beschermen en dode huidcellen en onzuiverheden te verwijderen. Een peeling voor je gezicht doe je het best ’s avonds met een reinigend huidborsteltje, dat je vindt in de Braun Face kit. Dit borsteltje zal je gezichtshuid voorzichtig reinigen en peelen en bovendien ook doeltreffend voorbereiden op de inwerking van een nachtcrème.

Een scrub voor de rest van je lichaam is niet minder belangrijk. Je ellenbogen, knieën, enkels en tenen verdienen bijzondere aandacht ... En voor een geslaagde epilatie met een Braun epilator, is het ideaal om de zones die je wilt epileren de avond van tevoren te peelen.

Vergeet na je peeling niet je huid te hydrateren met een bodylotion en een vocht inbrengende crème voor je gezicht.

Product 2 voor de zomer: bescherming voor je haar

Omdat de zon je haar bleekt, of het nu geverfd is of niet, heb je absoluut een goede haarbescherming nodig. Idealiter was je je haar met een shampoo en een conditioner voor geverfd haar, want die bevatten uv-absorberende filters en andere ultra-hydraterende ingrediënten. Als je haar bij hogere luchtvochtigheid begint te kroezen, gebruik je de Head&Shoulders Glad en Zijdezacht shampoo, waarvan de formule samengesteld is om droog haar weer te hydrateren en glad en glanzend te maken.

Product 3 voor de zomer: een getinte crème

Foundations hebben de neiging je gezicht bij heel warm weer te laten glimmen … Een CC cream is een schoonheidsproduct dat beter aangepast is aan zomers weer: hij corrigeert je huidskleur en tempert roodheid, wat een natuurlijke, egale teint oplevert. Ook al zijn deze crèmes lichter van kleur dan de klassieke foundations, ze geven uitstekend dekking terwijl ze zich aan verschillende huidtypes en -kleuren aanpassen.

Product 4 voor de zomer: voldoende zonnecrème

Natuurlijk kom je in de verleiding je aan de stralingen van de zon bloot te stellen om een mooi gebruinde huidskleur te krijgen. De zon versnelt echter het verouderingsproces van de huid en bevordert het ontstaan van hyperpigmentatie. Erger nog: de zon verlept je huid! Een zonnecrème is een onmisbaar schoonheidsproduct voor de zomer. Onder de brandende zon moet je systematisch een zonnecrème gebruiken met de hoge beschermingsfactor SPF 25-30 die zowel de UVA- (Aging) als de UVB-stralen (Burning) filteren.

Product 5 voor de zomer: een peeling voor je voeten

Nu heb je alleen nog een goede peeling en verfrissende crème nodig voor je voeten! Om eelt te verminderen, mag je op droge voeten gerust een keer per week een voetvijl gebruiken voor je de douche instapt. Gebruik daarna op je natte voeten een peeling om je voetverzorging te beëindigen met een verfrissende voetcrème. Houd ook je nagels kort, schoon en goed verzorgd. Maak ze nog mooier met een nagellak in je lievelingskleur.

En jij, welke schoonheidsproducten gebruik jij in de zomer?