Gelnagels geven je de persoonlijke touch voor mooie en verzorgde handen


Beauty
1/07/2019
Perfect gemanicuurde nagels zijn supervrouwelijk. Jammer genoeg is niet iedereen gezegend met een stel mooie, sterke nagels. Dankzij gelnagels kan je de natuur gelukkig een handje helpen.

1. Wat zijn gelnagels?
Gelnagels zijn gemaakt van een vloeibare, harsachtige substantie die met behulp van een penseel worden aangebracht op de natuurlijke nagel. De gel wordt daarna verder in model gebracht en moet tot slot uitharden onder een UV-lamp.

2. Wat is het verschil tussen gelnagels en harsnagels?
Het verschil zit ‘m hoofdzakelijk in de manier waarop ze worden aangebracht. Acrylnagels bestaan uit een vloeistof en een poeder. Als die worden samengevoegd, ontstaat er een vloeibaar bolletje waarmee je een nagel kunt creëren. Dit moet vrij snel gebeuren, want acryl droogt door contact met de lucht. Sommige nagelstylistes werken liever met acryl, anderen met gel. Omdat bij de plaatsing van gelnagels minder storende geuren vrijkomen dan bij acrylnagels, valt de keuze vaak op gelnagels.

3. Wanneer moet ik gelnagels laten bijwerken?
Omdat je natuurlijke nagel blijft groeien, zie je na een poosje uitgroei ter hoogte van de nagelriem. Hoe snel je die uitgroei moet laten bijwerken, hangt af van de snelheid waarmee je natuurlijke nagel groeit. Meestal moeten gelnagels na een drietal weken bijgewerkt worden. De nagels krijgen dan terug een gellaag tot aan de nagelriemen.

4. Kan ik zelf gelnagels plaatsen?
Gelnagels kun je net als acrylnagels alleen door een nagelstylist laten aanbrengen. Wil je toch zelf aan de slag, dan kan je je toevlucht nemen tot kunstnagels. Dat zijn kant-en-klare nagels die je kunt kopen bij een drogist of parfumerie. Je kleeft ze met een speciale lijm op je nagels. Daarna kan je ze eventueel lakken en/of bijwerken met een vijl. Kunstnagels zijn voordelig en breken niet snel. Als je geluk hebt, blijven ze een tweetal weken zitten. Je kunt ze zelf verwijderen met aceton.

5. Beschadigen gelnagels de natuurlijke nagels?
Als je gelnagels laat plaatsen door een nagelstylist die vakkundig en hygiënisch tewerk gaat, worden je natuurlijke nagels niet aangetast. Mensen die gelnagels hebben laten verwijderen, denken vaak dat hun natuurlijke nagels zachter geworden zijn. Maar dat lijkt alleen maar zo omdat ze gewend waren aan gelnagels. Die zijn nu eenmaal een stuk harder dan natuurlijke nagels.

Nagel -Tips

  • Ben je je gelnagels beu ? Laat ze dan verwijderen door een nagelstyliste. Als je de gelnagels zelf probeert los te peuteren, kan je je natuurlijke nagels ernstig beschadigen.
  • Laat gelnagels niet in aanraking komen met agressieve chemische producten zoals terpentijn en aceton.
  • Draag bij voorkeur handschoenen bij het afwassen of schoonmaken.
  • Komt er een gelnagel los, laat hem dan zo snel mogelijk herstellen door de nagelstylist.

StyleUnited

Word fan van
StyleUnited
op Facebook