Je lichaam is uniek, wees er trots op met Venus


Beauty
23/04/2020
Met de campagne My Skin. My Way, zorgt Venus er mee voor dat elke vrouw fier op haar lichaam kan zijn.

Bevallingsstriemen, littekens, moeder­vlekken... Geen enkele huid is ‘perfect’. Deze 4 prachtige vrouwen zijn trots op hun huid, hoe (im)perfect die ook is! En juist daarom heeft Venus hen uitgekozen voor een nieuwe campagne.

De gedurfde kale look van Dae

“Ik was het beu dat mijn haar mijn humeur bepaalde en daarom heb ik het op een dag allemaal afgeschoren. Het gaf me onmiddellijk een enorm vrij gevoel. Het is superbelangrijk om je niet te focussen op hoe je eruitziet of wat je van anderen hoort, maar juist op hoe je je voelt. Dankzij mijn kale hoofd voel ik me mooi, sterk en bijzonder. Ik ben mooi, want ik ben mezelf.”

De moedervlekken van Marika

“Als kind werd ik gepest vanwege van mijn vele moedervlekken en probeerde ik ze altijd te verstoppen. Nu ik zelf moeder ben geworden, besef ik dat ik nooit zou willen dat mijn zoon zich onzeker zou voelen. Dat heeft mijn denkwijze enorm veranderd: elke huid is mooi en het is fantastisch om te zien hoe verschillend we allemaal zijn. Onze imperfecties maken ons juist perfect. Ik ben wie ik ben, en er is geen ‘ik’ zonder mijn huid.”

Yisha over haar keizersnedelitteken

“Ik heb naast een prachtige dochter ook een litteken overgehouden aan mijn keizersnede. Ik vind dat er tegenwoordig een hoge druk ligt op jonge moeders die na de bevalling dan ook nog eens snel hun kilo's moeten verliezen. Ik heb echt moeten leren om weer van mezelf te houden, net zoals ik van mijn dochter hou. Als ik nu naar mijn litteken kijk, denk ik aan mijn prachtige dochtertje en voel ik me supertrots.”

Azra en haar krachtige striae

“Omdat ik tijdens het zwemmen spieren kweekte en vervolgens verloor, heb ik striae. Hoe ik me daarbij voel? Mijn striae staan voor kracht: ze vertellen de reis die mijn lichaam heeft afgelegd en hoe sterk ik ben geweest. Er is zoveel druk om jezelf te veranderen en te verstoppen, maar ik vind dat ik niets te verbergen heb. Ik toon mijn huid met trots en geloof dat het een stap in de juiste richting is naar een wereld waarin de échte vrouw de norm wordt.”

En jij, op welk deel van je lichaam ben jij trots?