Voor een mooie huid is water je beste vriend


Beauty
27/03/2023
Iedereen weet dat water drinken goed is voor de gezondheid. Maar wist je al dat water ook een bondgenoot is om mooi te blijven?

Drink water voor een goed gehydrateerde huid

Omdat je huid voor 64% uit water bestaat, ziet ze er niet goed uit als ze onvoldoende gehydrateerd is. Voor je denkt aan hydraterende crèmes, moet je eerst je huid van binnenuit hydrateren door vocht op te nemen. Dat doe je door water te drinken en voedingsmiddelen op te nemen die water bevatten. Is je huid gezond? Dan is het er goed aan te zien! Denk er daarom aan elke dag 1,5 tot 2,5 liter water te drinken (de aanbevelingen variëren volgens de leeftijd, de lengte, het gewicht en het geslacht van de persoon en ook naar lichaamstemperatuur en sportieve activiteit). Als je moeite hebt om je doelen te bereiken, probeer dan onze recepten voor gearomatiseerd water om water te drinken waar je ook van geniet!

Wees vooral in de zomer alert, omdat je door de hitte sneller uitdroogt en de zon je haar en huid kan beschadigen. Voor een goede vochtbalans van je haar gebruik je de Aussie Miracle Moist Shampoo die je haar in alle omstandigheden mooi houdt.

Drink water voor een jonge huid

In de loop van het verouderingsproces kan je huid aan elasticiteit inboeten als je ze onvoldoende hydrateert. Hoe meer ze aan elasticiteit verliest, des te slapper ze wordt om uiteindelijk rimpels te vertonen. Een constant goed gehydrateerde huid zal minder snel aangetast worden door de tand des tijds. In tegenstelling tot zuiver water hebben frisdranken het tegenovergestelde effect en verouderen ze de huid.

Reinig je huid met water

Je gezicht reinigen is een dagelijks ritueel, waarvan je het belang niet moet onderschatten. Als je gezichtshuid slecht gereinigd wordt, kunnen de achtergebleven dode cellen leiden tot onvolmaaktheden. Maar als je te agressief reinigt, kan je huid uitdrogen en geïrriteerd raken. Voor een goede reiniging moet je beginnen met het wassen van je gezicht met lauw water om de poriën te openen. Daarna breng je een reinigend product aan, om tot slot je huid te spoelen met koud water waardoor de poriën zich weer kunnen sluiten met een mat effect.

Koud water tegen gezwollen ogen

Om gezwollen ogen tegen te gaan, is er niets beters dan het aanbrengen van iets kouds! Door heel koud water op je ogen te deppen, bevorder je de bloeddoorvoer. Als dat niet volstaat, gebruik je theezakjes van kamille of groene thee die je in koud water dompelt en op je oogleden legt tot de theezakjes op kamertemperatuur gekomen zijn.

Maar water is niet het enige element dat een rol speelt in het mooi maken van je huid. Wil je er meer over weten, lees dan al onze tips voor een schitterende huid.

En jij, ken jij nog meer schoonheidstips met water?

Zin in Meer? Print de kortingsbonnen van verschillende merken.