Welke producten neem je mee op een weekendje weg


Beauty
10/05/2021
Een weekend of tweedaags tripje, of het nu zakelijk of een gezinsvakantie is, betekent meestal dat je licht moet pakken, ongeacht je vervoer. Maar wat met je favoriete beautyproducten - zeker wanneer ze in grote verpakkingen komen? Wij delen graag met jullie een lijstje met beauty essentials voor op reis en tips om miniversies van je favoriete producten te vinden.

De basics
Laten we beginnen met de basics: een reisformaat tandenborstel, tandpasta, deodorant, dagcrème, nagelvijl, mini-scheermesje, shampoo en conditioner. De meeste toiletartikelen kan je allemaal in klein formaat bij de drogist vinden. Bij de tandarts krijg je ook wel eens tandverzorgingsproducten in handige reisformaten.

Bewaar staaltjes
Stijlvol en slim: spaar staaltjes van zowel je voorkeursmerken als nieuwe producten.
Acties en promoties in warenhuizen zijn een absolute aanrader omdat je hier gratis cadeauverpakkingen kan kiezen die je krijgt bij een aankoop.

Liever een doe-het-zelf miniversie van je favoriet producten?
Als je je favoriete shampoo en conditioner niet in een reisformaat kan vinden, dan giet je wat over in kleine flesjes die je kunt kopen in veel winkels. Of je kan shampooflesjes van hotels hergebruiken. Vul flesjes niet tot de rand als je vliegt, want veranderingen in de luchtdruk kunnen ervoor zorgen dat de inhoud uitzet en je flesje gaat lekken. Bewaar ook niets in glazen of breekbare potjes.

Stem make-up af op je bestemming

  • Een eyelinerpotlood dat je uit kunt draaien en waarvoor je geen puntenslijper nodig heeft is het makkelijkste. Kies een waterproof versie als je gaat zwemmen of naar een evenement gaat waar je hoogstwaarschijnlijk een traantje zult laten. Hetzelfde geldt voor je mascara.

  • Langhoudende lippenstift is ook een favoriet. Als je in slaap valt op het vliegtuig blijft het gewoon op zijn plaats zitten!

  • Ook lippenbalsem is een must voor zowel koude klimaten als de tropen. Een goede balsem kan je gebruiken voor lippen, nagelriemen en zelfs rond je neusvleugels als ze uitdrogen of als je verkouden bent.

Breng zonnebescherming aan als je buiten gaat zijn.

Inpaktips
Als je vliegt dan stop je je make-up in een doorzichtig plastic tasje dat je in je handbagage of handtas steek. Andere toiletartikelen steek je in afsluitbare diepvrieszakken die je in je koffer stop. Deze 'zakjes' zijn niet bepaald glamoreus, maar wel ontzettend makkelijk om in een leeg hoekje van je koffer te stoppen.

Een absolute aanrader is om een reisspiegeltje mee te nemen. In sommige hotels is het licht niet goed genoeg om je make-up aan te brengen (of het lichtje boven de vergrotende spiegel werkt niet) en moet je bij het raam gaan staan. Bovendien is een reisspiegeltje handig als je de achterkant van je haar wil zien tijdens het drogen.