Hoe zorg je goed voor jezelf?


Beauty
1/04/2019
Zin in een goed gevoel waardoor je lekker in je vel zit? Lees deze tips als je je afvraagt hoe je dagelijks goed voor jezelf kunt zorgen.

De winter heeft zo z'n ongemakken, zoals bijvoorbeeld een droge huid of een grotere behoefte aan vitamine C. Maar goed voor jezelf zorgen is in elk seizoen belangrijk! Sommige gebaren maken we zonder er ook maar bij na te denken, zoals ‘s morgens wat parfum opdoen: één keer verstuiven is genoeg om lekker te ruiken en een goed humeur te krijgen... of water drinken!

Maar je moet ook je huid, je lichaam en je haren de zorg en aandacht geven die ze nodig hebben, zowel in de lente als in de zomer, de herfst of de winter! De avond is een geschikt moment om je lievelingsproducten te gebruiken, kies maar uit de volgende lijst van zachte verzorgingsproducten waar je ‘s avonds van kunt genieten om weer mooi en fris wakker te worden!

Voor jezelf zorgen: scrubben en verfrissen!

Zorg voor je huid door regelmatig zacht te scrubben. Het heeft niet veel zin om je huid te willen hydrateren en verzorgen als je niet eerst de dode cellen verwijdert! Een zachte scrub voor het lichaam verwijdert de lagen dode, droge en ruwe huidcellen, en zal de bloedsomloop activeren als deze wat futloos is.

De huid van je gezicht heeft ook regelmatig een scrub nodig om er fris uit te zien. Kies bij voorkeur voor een product dat tegelijkertijd vocht inbrengt, en let erop dat je een product kiest dat geschikt is voor je huid. Vermijd de huid rond de ogen, die te dun en te gevoelig is om goed te reageren op huidreinigers of scrubs.

Voor jezelf zorgen zonder je eerst fris te voelen? Een goede oplossing om een doffe en uitgedroogde huid een oppepper te geven is een verfrissende spray met bronwater. Dat is de eerste fase van het schoonheidsritueel. Bronwater is rijk aan mineralen en antioxidanten en versterkt de bescherming van je huid bij elke verfrissende verstuiving. Bronwater zorgt ook voor een evenwichtige zuurgraad van de huid.

Voor jezelf zorgen: hydrateren en voeden!

Water is de beste vriend van je huid. Overdag kunnen frisse, gelachtige lotions en serums haar helpen om steviger en gladder te worden en soepel te blijven. Je huid wordt hierdoor gevoed, zonder vet aan te voelen.

Profiteer daarentegen van de nacht om je huid meer intensieve verzorging te geven, als ze zich toch al op natuurlijke wijze herstelt. Voor jezelf zorgen, dat betekent ook dat je je producten zorgvuldig kiest. Neem balsems of voedende crèmes die rijk zijn aan antioxidanten en hydraterende werkzame stoffen, die de huid helpen om weer zacht en energiek te worden. De nacht is ook het moment om olie te kunnen gebruiken zonder dat je helemaal glanzend op je werk hoeft te verschijnen...

Test eens een verzorgende olie, of amandelolie verrijkt met een paar druppels etherische olie, en dan met name op je gezicht en decolleté. Nachtrust is je belangrijkste schoonheidstroef, en het effect is nog groter met een goed masker of een goede nachtcrème!

Vertroetel je huid: beschermen en verstevigen


Soms kan je huid droog en kwetsbaar lijken. Hoe kun je onder alle omstandigheden goed voor jezelf en je huid zorgen? Een goede reflex na het douchen is een voedende huidlotion aan te brengen op de nog vochtige huid. Zo dringt de lotion diep in en wordt je huid zijdezacht voordat het vocht verdampt.

Zorg ervoor altijd verrijkende en zachte verzorgingsproducten bij de hand te hebben: lippenbalsem, een kleine tube crème voor alle doeleinden om handen en gezicht snel te hydrateren als ze te lijden hebben gehad van airconditioning, verwarming of de wind.

Gebruik bij voorkeur natuurlijke, pH-neutrale zeep en douchegel. Zij zijn zacht voor de huid en voorkomen dat deze nog meer uitdroogt als je een douche neemt om al het stof van de dag af te spoelen. Vermijd een te warme douche, want daardoor droogt de huid sneller uit.

Voor jezelf zorgen van top tot teen!


Hou je voeten in vorm zodat ze altijd toonbaar zijn als je sandalen of open pumps aantrekt.

Droog je voeten altijd goed, vooral tussen de tenen. Verwijder ruwe delen met een puimsteen.

Je voeten dragen jou de hele dag, dus vertroetel ze! Draag bij voorkeur sokken van natuurlijke vezels en probeer regelmatig van schoenen te wisselen. Breng ten slotte na het douchen een licht geparfumeerde voetenlotion aan, en masseer je voeten dan een paar minuten zodat het product goed intrekt.

Zorg voor je haar


Hoe zorg je goed voor jezelf? Door je haren niet te vergeten!
Was ze goed met een goede shampoo. Gebruik een zuiverende formule om sporen van milieuverontreiniging, te veel talg of gel te verwijderen. Masseer de hoofdhuid zachtjes, en laat het product vervolgens met je vingertoppen over de hele lengte van je haar glijden. Gebruik lauw water voor de laatste spoelbeurt, want dat versterkt de glans.

Verzorgende producten die niet uitgespoeld hoeven te worden zijn heel praktisch en je kunt je haar op natuurlijke wijze laten drogen zonder dat het kroest of breekt.

Om knopen te vermijden, als je haar droog en krullend is, borstel je krullen dan voordat je je haar wast. Gebruik vervolgens een kam met brede tanden om de conditioner tot aan de haarpunten aan te brengen.

En nu ben je helemaal klaar voor een rustgevende nacht! Amerikaanse fashionistas hebben het over ‘beauty sleep': de nachtrust die je nodig hebt om helemaal in vorm te zijn! Probeer vroeg naar bed te gaan en beeldschermen en televisie te vermijden in de uren voordat je gaat slapen.

En dan nog een laatste tip om op natuurlijke wijze voor jezelf te zorgen : probeer een therapie op basis van lavendel. Lavendel werkt kalmerend: een paar takjes op je hoofdkussen of een druppel etherische olie in het badwater helpen je om lekker te slapen. Trouwens, nu we het over lavendel hebben: was je lakens met een lekker geurende wasverzachter, dat is een genot om tot rust te komen en in een zachte slaap te glijden!

En is ‘voor jezelf zorgen' bij jou een avondritueel of een ochtendritueel?