4 ontharingstips voor de zomer

4 ontharingstips voor de zomer

Welk deel van je lichaam je deze zomer ook wil laten zien, het moet zo glad en zijdezacht mogelijk zijn. Maar niet alle scheertechnieken en -producten zijn even goed. Ontdek dankzij Venus de beste tips om in het zomerseizoen je huid te scheren en te verwennen.

Een gladde scheerbeurt maakt de huid zacht en klaar voor de zon. De voordelen van een goede scheerbeurt zijn legio, net als de tips en technieken voor een droomhuid. 1, 2, 3, scheren maar!

1. Weg met een doffe huid
Een scheerbeurt dient niet alleen om ongewenste haartjes te verwijderen. Je kunt er ook je huid mee ontdoen van dode en droge huidcellen en -schilfers.

Voordat je je begint te scheren moet je je huid goed nat maken met warm water. Breng vervolgens een rijke, zachte scheergel aan, zoals de scheergel Satin Care Gevoelige huid van Venus. Met behulp van een scherp scheermesje, zoals het scheermesje Breeze van Venus, verwijder je tegelijkertijd vervelende haartjes en dode en droge huid. Deze peeling is het geheim voor een frisse en stralende, gezonde huid.

2. Besteed bijzondere aandacht aan de bikinilijn
Wees extra voorzichtig met de hypergevoelige huid van de bikinizone. Maak de bikinilijn wat langer nat, want de haartjes zijn hier gewoonlijk dikker dan op de benen of op de rest van het lichaam. Trek de huid goed strak om pijnlijke wondjes en sneetjes te voorkomen. Scheer eerst tegen de groeirichting van de haartjes in om ze wat te korter te maken en scheer daarna met de groeirichting mee om de extreem korte haartjes te verwijderen.

Tip: probeer de scheermesjes Venus & Olaz om de huid goed te hydrateren en mooi glad te scheren.

Tip: wacht minstens 24 uur voordat je naar het strand of het zwembad gaat, want een pas geschoren huid is veel gevoeliger voor zonnestralen, zout en chloor.

3. Wees op alles voorbereid
Ben je een weekendje weg of merk je dat je thuis een paar haartjes bent vergeten af te scheren? Zorg dat je op alles voorbereid bent! Neem altijd een wegwerpmesje mee in je strandtas. De Venus wegwerpmesjes zijn perfect voor last minute correcties en maken je huid zacht en glad.
Of gebruik het mini-scheersysteem Venus Snap, in compact meeneemformaat dat handig in je hand-, reis- en sporttas past.

4. Hydrateer je huid
Zoals het belangrijk is om je huid voor te bereiden voor het scheren, is het ook belangrijk om je huid daarna goed af te spoelen en te hydrateren. Maak na het scheren je huid snel even nat met koud water om de poriën te sluiten. Breng terwijl je huid nog een beetje nat is een vochtinbrengende crème. Je gladde en gehydrateerde huid is nu klaar voor de zomer.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Zo een setje om uit te proberen zou tof zijn daar ik pas eind augustus op reis vertrek.Maar ja dat zal er niet inzitten zeker??

  • melden
miffy

miffy

gemeld

heel veel interessante tips terug, zeker over ontharen !

  • melden

super interessant tips. Vraag me al jaren af, hoe je iets of wat in de buurt komt, van die sexy benen zoals in de reclame van Venus. Moest ik half zou 'n benen hebben, als in de reclame, goohh, dan ben ik een zeer tevreden iemand! ;-)

  • melden
Perfect epileren… hoe doe je dat?
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

Zo scheert ze goed

Zo scheert ze goed

Zo scheert ze goed

De eerste haartjes in oksel- en bikinistreek zijn er misschien al even, maar op een bepaald moment moeten ze weg. En wel liefst meteen! Want je tienerdochter besluit impulsief te gaan zwemmen op een zonnige dag of wil dat mouwloze topje per se nu aan... Met deze scheertips kun je haar helpen om straks een streelzachte huid te hebben.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow