5 dingen die je niet wist over... Scheren!

5 dingen die je niet wist over... Scheren!

  1. Wanneer een man zich 18 maanden lang elke dag scheert, onthaart hij ongeveer 71.400.000 vierkante centimeter gezichtshuid. Dat is qua oppervlakte even veel als een UEFA-voetbalveld.
  2. Een baardhaard is even sterk als een koperdraad van dezelfde dikte.
  3. Veel wat vrouwen houden niet van een ruwe stoppelbaard. Wanneer hun afkeer in angst overslaat, duiden psychologen de baardfobie aan met het woord pogonofobie.
  4. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was scheren voor duizenden soldaten een kwestie van levensbelang want hun gasmasker kon enkel goed aansluiten op gladgeschoren wangen. Een Gillette-mesje zat dus standaard in elke soldatenuitrusting.
  5. De Romeinen hadden geen scheermessen maar trokken hun baardharen een voor een uit. Een snelle en pijnloze scheerbeurt zat er dus niet in.

Meer weten over scheren en Gillette Fusion ProGlide:

- Welkom in het grootste Gillette-laboratorium ter wereld
- Van stoppel tot scheermes
- Scheren voor beginners
- Fusion ProGlide Wat is dat?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Jeromeke

Jeromeke

gemeld

Top artikel

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen

Geroosterde pompoen is een heerlijk, voedzaam bijgerecht. Gebruik pompoenpitten voor een knapperige touch. Lekker bij bijvoorbeeld geroosterd varkens...

Scheertips & tricks

Scheertips & tricks

Scheertips & tricks

Meer dan 600 miljoen mannen scheren zich met Gillette. Hoe je je scheert maakt op zich niet uit, maar er zijn wel manieren om een nog gladder en comfortabeler resultaat te krijgen.

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...