6 Beste tips voor vette huid

6 x zo verzorg je je vette huid

Heb je last van een vette huid? Raak niet in paniek! Hier zijn zes tips die je helpen om vette huid aan te pakken en je babyhuid weer terug te krijgen.


Oily skin

1. Reinig eerst met een olie
Intuïtief gezien klinkt het slecht, maar een olieachtige huid moet ook goed gehydrateerd worden. Anders zal ze overcompenseren door te veel vet te produceren. Verwijder je make-up met een goede reinigingsolie die je huid voorbereidt op wassen met een traditionele gezichtsreiniger.

2. Was je gezicht alleen ‘s avonds
Ook deze gaat tegen je intuïtie in. Je zou denken dat een paar keer per dag een plens water in je gezicht het vetlaagje en porieverstoppende talg zou verwijderen? Nee hoor, want dan zou je huid weer gaan overreageren. Reinig alleen ’s avonds. Met een milde reiniger en zeep verwijder je alle overtollige vuil, vet en make-up. ’s Ochtends verstuif je een fijne nevel gezichtswater over je huid.

3. Vermijd hydraterende maskers, foundations en moisturizers met olie
Het is een delicaat evenwicht. Neem je huid zijn natuurlijke hydratatie niet af, maar gebruik ook geen topische producten die olie bevatten. Olievrije moisturizers en foundations verstoppen je poriën niet en laten je huid er de hele dag fris uitzien.

Oily skin

4. Scrub elke ochtend
Bij een vlekkerige huid doet een dagelijkse scrub ‘s ochtends wonderen. Als je huid gevoelig is, beperk het peelen dan tot een keer per week met een zachte gezichtsscrub. Vermijd te korrelige exemplaren, want die kunnen micro-scheurtjes in de huid veroorzaken. Opteer voor een scrub van synthetisch gemaakte, perfect ronde korrels.

5. Vervang om de dag je kussensloop en slaap met opgestoken haar
De haarproducten die wij gebruiken, zijn fantastisch voor onze lokken, maar ze kunnen pukkels veroorzaken bij een acnegevoelige huid. Steek je haar op in een knot of paardenstaart voor je gaat slapen zodat je niet gaat draaien en woelen op je haar. Vervang je kussensloop zo vaak mogelijk.

6. Droog je gezicht telkens met een andere handdoek af
Ook al denken je huisgenoten dat je een echte diva bent, toch doen! Of je nu opteert voor papieren doekjes of een stapel handdoekjes klaar hebt liggen om je gezicht af te drogen, gebruik elke dag een fris, schoon exemplaar. De handdoek die je gebruikt voor je lichaam kan restanten van lichaamsolie, lotions en conditioners bevatten. Hem nog eens gebruiken, zoals we meestal doen, is prima voor je lichaam maar kan je gezicht serieus beschadigen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

Zo maak je zelf ijs zonder ijsmachine

zo-maak-je-zelf-ijs-zonder-ijsmachine
8

We zijn dol op de zomer omdat het de ideale reden is om ijsjes te eten! Maar een goed ijsje hoeft niet altijd uit de winkel te komen. En als je dacht dat je geen ijs kon maken omdat je geen dure ijsmachine hebt, dan hoor je vast graag dat je die niet nodig hebt met ons recept voor zelfgemaakt aardbeienijs.

You have already participated to this slideshow
Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!