6 x zo verzorg je je vette huid

6 Beste tips voor vette huid

Heb je last van een vette huid? Raak niet in paniek! Hier zijn zes tips die je helpen om vette huid aan te pakken en je babyhuid weer terug te krijgen.


Oily skin

1. Reinig eerst met een olie
Intuïtief gezien klinkt het slecht, maar een olieachtige huid moet ook goed gehydrateerd worden. Anders zal ze overcompenseren door te veel vet te produceren. Verwijder je make-up met een goede reinigingsolie die je huid voorbereidt op wassen met een traditionele gezichtsreiniger.

2. Was je gezicht alleen ‘s avonds
Ook deze gaat tegen je intuïtie in. Je zou denken dat een paar keer per dag een plens water in je gezicht het vetlaagje en porieverstoppende talg zou verwijderen? Nee hoor, want dan zou je huid weer gaan overreageren. Reinig alleen ’s avonds. Met een milde reiniger en zeep verwijder je alle overtollige vuil, vet en make-up. ’s Ochtends verstuif je een fijne nevel gezichtswater over je huid.

3. Vermijd hydraterende maskers, foundations en moisturizers met olie
Het is een delicaat evenwicht. Neem je huid zijn natuurlijke hydratatie niet af, maar gebruik ook geen topische producten die olie bevatten. Olievrije moisturizers en foundations verstoppen je poriën niet en laten je huid er de hele dag fris uitzien.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Oily skin

4. Scrub elke ochtend
Bij een vlekkerige huid doet een dagelijkse scrub ‘s ochtends wonderen. Als je huid gevoelig is, beperk het peelen dan tot een keer per week met een zachte gezichtsscrub. Vermijd te korrelige exemplaren, want die kunnen micro-scheurtjes in de huid veroorzaken. Opteer voor een scrub van synthetisch gemaakte, perfect ronde korrels.

5. Vervang om de dag je kussensloop en slaap met opgestoken haar
De haarproducten die wij gebruiken, zijn fantastisch voor onze lokken, maar ze kunnen pukkels veroorzaken bij een acnegevoelige huid. Steek je haar op in een knot of paardenstaart voor je gaat slapen zodat je niet gaat draaien en woelen op je haar. Vervang je kussensloop zo vaak mogelijk.

6. Droog je gezicht telkens met een andere handdoek af
Ook al denken je huisgenoten dat je een echte diva bent, toch doen! Of je nu opteert voor papieren doekjes of een stapel handdoekjes klaar hebt liggen om je gezicht af te drogen, gebruik elke dag een fris, schoon exemplaar. De handdoek die je gebruikt voor je lichaam kan restanten van lichaamsolie, lotions en conditioners bevatten. Hem nog eens gebruiken, zoals we meestal doen, is prima voor je lichaam maar kan je gezicht serieus beschadigen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer