Avondritueel

Avondritueel

Het is nog maar januari en toch zijn mijn goede voornemens nu al in het water gevallen. Ik had me voorgenomen om meer tijd voor mezelf te nemen. Ik zag me al overleggen met mijn schoonheidsspecialiste terwijl ze mijn nagels deed, een beetje wegdromen tijdens een gezichtsbehandeling, even doezelen terwijl ik gemasseerd werd of een algenbad nam. Als ik daar nu aan terugdenk, vraag ik me af hoe ik zo utopistisch kon zijn! Ik moet me bij de feiten neerleggen: als drukbezette moeder zal het niet eenvoudig zijn om een paar uurtjes 'me time' te reserveren ...

Er zijn dus twee opties:

  • Stoppen met werken, een kudde geiten kopen en in een yourt op het platteland gaan leven. Het voordeel is dat ik, net als Cleopatra, kan baden in de verse geitenmelk.
  • Of ik kan gebruikmaken van de 7 overblijvende uren van de dag, van 23 tot 6 uur 's morgens, om mezelf mooi te maken.

Na overleg met mijn echtgenoot blijkt alleen de tweede optie haalbaar te zijn. Dus vanaf vandaag ben ik een nachtschone ... Mijn avondritueel bestaat uit vier stappen:

  • Eerste stap: Ik breng een nachtmasker aan! Nee, dat is niet hetzelfde als een blinddoek! Mijn masker is een peelingmasker dat mijn huid zacht reinigt. Je brengt het op je gezicht aan na het reinigen, gaat naar bed en laat het inwerken tot je opstaat. Een nachtmasker werkt veel beter dan een nachtcrème en versnelt de aanmaak van nieuwe huidcellen (let op: glamourscore 2/5).
  • Tweede stap: Eén keer per week breng ik een dikke laag hydraterende crème aan op mijn handen en voeten voor het slapengaan en trek ik handschoenen en sokken aan (let op: glamourscore 0/5).
  • Derde stap: Van tijd tot tijd breng ik olijfolie aan op mijn haar, als ik door de keuken loop op weg naar mijn slaapkamer. Daarna draai ik een handdoek om mijn haar. Tijdens het slapen worden mijn haren heerlijk gevoed door de olie en als ik opsta, was ik ze goed (let op: glamourscore 1/5).
  • Vierde stap. Na het uitwisselen van nachtzoenen (en zeker niet ervoor) doe ik een zeer vette hydraterende balsem op mijn lippen. Als ik een extra dikke laag aanbreng, zijn mijn lippen 's ochtends heerlijk zacht (let op: glamourscore 2/5).

En als mijn echtgenoot klaagt, herinner ik hem eraan dat we altijd nog in een yourt kunnen gaan wonen en geiten houden.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Gezichtsyoga om rimpels te bestrijden

Gezichtsyoga om rimpels te bestrijden

Gezichtsyoga om rimpels te bestrijden

Als je de veroudering van de huid van je gezicht wilt tegenhouden, is er niets beter dan een paar eenvoudige oefeningen om je gezichtsspieren te versterken en het verslappen van de huid tegen te gaan. Een anti-agingbehandeling die geen cent kost!

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow