Thuis ontspannen met een gezichtsmassage

Thuis ontspannen met een gezichtsmassage

Zin om een stralende en levendige huid te hebben zonder naar al die dure behandelingen te grijpen? Met deze gezichtsmassage zal je huid er opnieuw stralend uitzien!


Op zoek naar een manier om de huid er levendig en stralend eruit te laten zien, maar geen zin om hiervoor naar een dure salon te gaan? Waarom geen gezichtsmassage proberen? Het is eenvoudig zelf uit te voeren wanneer ons dat het beste uitkomt.

Een gezichtsmassage verbetert de bloedcirculatie, waardoor vocht en afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. De gezichtsmassage doen we best in de ochtend doen met ons favoriet reinigingsproduct of in de avond met een hydraterende crème of serum. We proberen het dagelijks te doen of in ieder geval wanneer we er tijd voor hebben. Het verschil zullen we snel merken met de volgende tips:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
 1. Beginnen met een schoon gezicht. We gebruik een paar druppels gezichtsreinigingsmelk, hydraterende crème of massage olie en brengen dit op onze vingertoppen aan. Door een van deze drie te gebruiken, zal de huid gladder worden waardoor geen beschadigingen optreden. Mocht het nog niet glad genoeg aanvoelen, dan kunnen we het best nog meer reinigingsmelk, crème of olie gebruiken.
 2. Starten met de vingertoppen bij de neus en de crème of olie verspreiden over de wangen richting de oren. Vervolgens gaan we met de vingertoppen via de zijkant van het gezicht richting de nek en stoppen bij het sleutelbeen. We herhalen dit vervolgens vijf tot tien keer.
 3. Verplaatsen naar de kaaklijn door de vingertoppen op de kin te plaatsen en ze vervolgens richting de oren langs de kaaklijn te bewegen. We proberen gelijkmatig druk te zetten tijdens de massage. Dit vermindert het vasthouden van vocht rondom de kaak en draagt bij tot een stevigere kaaklijn. We herhalen ook dit proces vijf tot tien keer achter elkaar.
 4. Een paar druppels crème of olie op de achterkant van de handen plaatsen. We plaatsen ze onder de kaak en maken lange bewegingen richting de oren. Vijf tot tien minuten herhalen.
 5. Zachtjes met beide handen van de nek naar beneden strelen. We starten bij de kin en verplaatsen langzaam richting de nek. Vijf tot tien minuten herhalen. Nadien maken we de beweging omgekeerd, van beneden naar boven en herhalen dit tevens vijf tot tien keer.
 6. De middel- en wijsvinger boven de lippen plaatsen, onder de neus. We maken kleine ronddraaiende bewegingen richting de hoeken van de mond en de kin. Dit helpt het voorkomen van rimpels bij de lippen en de zijkant van de mond. Ook hier herhalen we vijf tot tien minuten lang.
 7. De vingertoppen plaatsen aan de zijkant van de neus en kleine ronddraaiende bewegingen maken richting de brug van de neus. Vijf tot tien keer herhalen.
 8. De ogen vereisen speciale aandacht. We plaatsen de middelvinger onder de wenkbrauw. Nadien volgen we de vorm van de wenkbrauw naar de zijkant van het gezicht toe. In principe volgen we de cirkel van de oogkas. Dit helpt wallen te verminderen rondom de ogen. Vijf tot tien keer herhalen.
 9. Voor het voorhoofd plaatsen we de vingertoppen tussen de wenkbrauwen. We maken hierbij kleine ronddraaiende bewegingen om de vervelende lijnen tussen de wenkbrauwen te verminderen. We herhalen 5 tot 10 keer lang.
 10. Met onze vingertoppen vegen we over het hele voorhoofd richting de zijkant van het gezicht. We doen dit ook vanaf de wenkbrauwen richting het haar. Opnieuw vijf tot tien keer herhalen.

Het is een goed idee om de gezichtsmassage in onze beautyroutine te verwerken. We nemen vijf minuten de tijd wanneer we gehaast zijn of nemen langer de tijd om het op ontspannende wijze te doen. Onze huid zal hierna stralen en er een stuk jonger uitzien. Welke vrouw zegt daar “neen“ tegen?

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

dirgni

dirgni

gemeld

Met een beetje oefenwerk wil ik deze wenken zekerlijk in de vingertoppen krijgen!

 • melden
Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina