Een fantastische huid op elke leeftijd

Een fantastische huid op elke leeftijd

Goed voor je huid zorgen is gemakkelijker dan je denkt, ook als je geen privé make-up artist hebt.


Je huid moet hard werken. Ze is het grootste orgaan in je lichaam en dus een echte multitasker. Ze houdt temperatuur en vochtgehalte op peil, tovert zonlicht om in vitamine D en beschermt ons tegen schadelijke gifstoffen. Ze doet het fantastisch, en hoe belonen we haar? We bedekken haar onder de make-up, verbranden haar in de zon en vervloeken haar dan omdat ze vlekjes en rimpels krijgt.

Water, please!
Als je huid kon praten, vroeg ze meteen om een flinke vochtinjectie. Je hoeft nu niet meteen liters mineraalwater te gaan drinken. Water zit in allerlei soorten drankjes, soepen, fruit en groenten. Wijn telt niet, sorry! Wijn is trouwens een van de slechtste dingen die je je huid kunt geven. Je kon het al raden: onze favorieten alcohol, cafeïne en chocolade zijn echte boosdoeners voor een mooie huid. Nu en dan kan geen kwaad, maar als je overdrijft, zie je de gevolgen op je gezicht.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Goede gewoontes
Zodra de binnenkant in orde is, over naar de buitenkant. Je huid schoon en soepel houden is een belangrijk deel van je dagelijkse routine, maar na een tijd wordt het een vervelende klus. Kijk eens goed naar alle flesjes en potjes in je badkamer en vraag je af welke je lievelingsproducten zijn en welke je uit gewoonte koopt. Een paar nieuwe producten doen wonderen voor je enthousiasme. Maak ook af en toe tijd voor een ‘home facial’: een vochtinbrengend masker laat je huid stralen.

Veilig in de zon
Uiteraard heeft het weinig zin om je huid in de watten te leggen als je de zon je hele werk laat verknallen. Zelfs in de winter kerven schadelijke uv-stralen rimpels in je gezicht, nek en handen. Je huid laten verbranden kan trouwens veranderingen veroorzaken op celniveau, die kunnen leiden tot huidkanker. Geef jezelf een zonnige gloed met zelfbruiners en smeer dan een zonbeschermingsfactor. Tegenwoordig vind je amper nog een dagcrème die geen uv-bescherming bevat. Investeer ook in een beschermende handcrème.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer