Een how-to om zelf je pedicure te doen

Een how-to om zelf je pedicure te doen

Het ideale ritueel om je voeten het hele jaar door in perfecte vorm te houden.


1. Puimsteenpower
Gebruik een puimsteen of voetvijl om hielen en zolen zacht te houden. Breng een verzorgende crème aan op hardnekkige eeltplekken en laat intrekken alvorens je begint te vijlen. Vijl ruwe plekken en eelt weg zodat je voeten heerlijk zacht worden. 

2. Het fijnere werk
Breng nagelriemcrème aan op de nagelriemen en duw voorzichtig terug met een bokkenpootje. Knip je nagelriemen nooit; zo kan je namelijk infecties krijgen. Als je nagels lang zijn gebruik je een nagelknipper om ze op de gewenste lengte te krijgen en vijl dan (in één richting) in vorm.

Een how-to voor je eigen pedicure

3. Weken en scrubben
Laat je voeten een paar minuten weken in een teiltje of bad met warm water. Je kan hier een paar druppels essentiële olie aan toevoegen indien gewenst. Dep je voeten droog, en scrub je volledige voet tot aan de enkel met draaiende bewegingen. Gebruik een nagelborstel om onder je nagels te boenen. Spoel en droog goed af.   

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

4. Extra voeding voor je voeten
Masseer je voeten met een rijke, hydraterende voetcrème (of bodylotion) en vergeet natuurlijk je tenen en enkels niet. Breng een nagelriemolie aan en wikkel je voeten in huishoudfolie voordat je een kwartiertje heerlijk gaat ontspannen. Dit kan je overigens ook voor bedtijd doen. 
Let wel: als je hierna je nagels gaat lakken moet je je nagels goed afvegen met een watje of tissue zodat er geen olieresten meer op zitten. 

Een how-to voor je eigen pedicure

5. Perfect gelakt
Nu kan je de undercoat of base coat lak op je nagels aanbrengen.  Dit gaat verkleuring van de nagels tegen. Kies je favoriete kleurtje lak uit en lak je nagels in twee dunne lagen. Werk af met een laatste laagje kleurloze lak en een drupje olie op je nagelriemen voor een professionele pedicure.  Maar vergeet niet tussen iedere laklaag eventjes te wachten zodat de lak goed droog is, anders is al je harde werk al snel tenietgedaan.   
Tip: als je tenen tegen elkaar aan drukken, gebruik je best altijd een teenspreider, of wind een tissue tussen je tenen om je tenen uit elkaar te houden terwijl de lak droogt. 

Een how-to voor je eigen pedicure

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer