Epileren van A tot Z

Epileren van A tot Z

Het is zover: je bent er klaar voor, je eerste keer epileren met de Braun Silk-Epil 5. Lees nog even deze vragen en antwoorden door en je bent perfect voorbereid!


Hoe werkt een elektrische epilator?
Dankzij de geïntegreerde pincetten op een flexibele scheerkop kan de epilator de haartjes aan het oppervlak van de huid vastnemen en ze zachtjes uittrekken aan de wortel.

Wat zijn de voordelen van elektrisch epileren vergeleken met andere onthaarmethodes?
Dankzij deze epileermethode met de Silk-Epil 5 blijven je benen langer glad: tot 4 weken. In tegenstelling tot haartjes verwijderen met scheermesje, onthaarcrème of was, kun je met de epilator het haartje goed verwijderen vanuit de wortel. Zo vertraag je het terug groeien en kun je de fijnste en kortste haartjes vatten. Je hoeft dus niet meer te wachten tot een haartje helemaal terug gegroeid is voor je opnieuw kunt epileren.

Op welk lichaamsdeel kun je de Braun Silk-Epil 5 gebruiken?
Op alle lichaamsdelen.

Doet epileren pijn?
Epileren kan de allereerste keer onaangenaam aanvoelen. Daarna verbetert dat per epileerbeurt. Het epileerapparaat Silk-Epil 5 Wet & Dry werd speciaal ontwikkeld om de pijn te minimaliseren. Het toestelletje onder water gebruiken verkleint de kans op irritatie en pijn, omdat de productie van endorfines (de pijnstiller die ons lichaam op natuurlijke manier aanmaakt) wordt aangewakkerd door de warmte van het water.

Wat zijn de voordelen van epileren in het water?
Het warme water ontspant en verzacht de huid. De warmte zorgt voor een betere doorbloeding, stimuleert de productie van pijnstillende substanties en maakt de huid minder gevoelig.

Kan het gevaarlijk zijn om de Braun Silk-Epil 5 onder de douche of in bad te gebruiken?
De Silk-Epil 5 van Braun is 100% waterbestendig en kan zonder enig risico gebruikt worden in bad of onder de douche. Het toestel is uitgerust met een automatisch sluitsysteem dat ervoor zorgt dat het apparaat niet onder water gebruikt kan worden terwijl het snoer in het stopcontact zit. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over je veiligheid als je het apparaat in of met water gebruikt.

Zullen haartjes donkerder teruggroeien na epileren?
Nee, ze zullen niet donkerder zijn na het epileren. Maar het kan zo lijken, omdat de haartjes die teruggroeien hun natuurlijke kleur hebben en niet gebleekt zijn door de zon of door het gebruik van zepen.

Braun Silk-épil 9
Braun Silk-épil 9
(19)

Snelste en meest precieze epilatie.*

Ontdek nu!

Waarom groeit een haartje terug ook al is het geëpileerd bij de wortel?
Dat is heel eenvoudig: het haartje is bij de wortel geëpileerd, maar niet mét de wortel. Maar omdat je haartjes bij de wortel epileert, zullen ze wel enkele weken wegblijven.

Gaan er meer haartjes terugkomen?
Nee, dat blijkt uit dermatologische tests. Studies hebben aangetoond dat deze epileermethode op termijn het aantal haartjes vermindert.

Wat is het beste moment om je te epileren?
Het einde van de dag. Je bent dan meer ontspannen en kleine ongemakjes als rode vlekjes zullen tegen de ochtend verdwenen zijn.

Hoe bereid ik mijn huid het best voor op epileren?
Het beste is om een warme douche te nemen, zo wordt je huid schoon en ontspannen. Gebruik een pH-neutrale douchegel en zorg dat het water niet te warm is, anders kun je je huid uitdrogen.

Ik heb me nog nooit geëpileerd. Hoe moet ik eraan beginnen?
De Silk-Epil 5 van Braun is de ideale epilator voor een eerste keer. De actieve massagerollers stimuleren de huid zachtjes met microtrillingen voor en na het verwijderen van het haar, waardoor je huid meer ontspannen is. De Silk-Epil 5 zorgt voor een uitzonderlijk zachte epilatie op natte huid en is perfect aangepast aan gebruik in bad of douche. Dankzij zijn non-slip grip wordt epileren in het water nog gemakkelijker. Als je er pas mee begint, kun je wat ongemak ervaren tijdens je eerste epileersessie. Bij regelmatig gebruik wordt epileren vrijwel pijnloos, aangezien de huid aan het proces went en de individuele haren op verschillende snelheden terugkomen, zodat je minder haartjes moet weghalen na de eerste epilatie.

Hoe verzorg ik mijn huid na het epileren?
Verwen je huid geregeld met een scrub. Dat helpt tegen ingegroeide haartjes en zorgt dat de epilator een volgende keer makkelijker bij de haartjes kan komen. Je kunt ook een hydraterende milk aanbrengen na het epileren om de huid te ontspannen en ze mooi glad te maken.

Hoe kan ik ingegroeide haartjes vermijden?
Een ingegroeide haar is achterover gekruld en groeit naar het haarzakje, waardoor een klein bultje ontstaat dat pijn kan doen. Ingegroeide haren zijn vaak het resultaat van te dichtbij scheren. Om ingegroeide haren te voorkomen, kun je proberen regelmatig te scrubben (ongeveer een keer per week) om dode huidcellen te verwijderen en ’de weg vrij te maken’ zodat de haar in de juiste richting groeit. Je moet niet intensief scrubben meteen voor of na het epileren, aangezien je huid dan extra gevoelig is.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Perfect epileren… hoe doe je dat?