FAQ’s over ontharen

FAQ’s over ontharen

In deze vaak gestelde vragen lees je alles wat je altijd al had willen weten over ontharen!


Waarom gaat het haar toch weer groeien, ook al heb ik het bij de wortel verwijderd?

Dat is heel eenvoudig: Het haar wordt BIJ de wortel verwijderd - niet MET de wortel. Maar als het haar bij de wortel wordt verwijderd, duurt het wel een paar weken voor het weer gaat groeien.

Krijg ik meer haren terug nadat ik heb geëpileerd?

Nee, dermatologisch onderzoek heeft dit aangetoond. Regelmatig epileren vermindert net de haargroei.

Zullen mijn haren donkerder teruggroeien?

Nee, je haren zullen na het epileren zeker niet donkerder teruggroeien. Het kan wel zo lijken, omdat het teruggroeiende haar zijn oorspronkelijke kleur heeft en nog niet is gebleekt door de zon of door gebruik van zeep.

Wat is het beste moment om te epileren?

's Avonds is het perfecte moment voor je epileersessie. Je bent dan relax en eventuele kleine huidirritaties zoals bultjes en rode plekken zullen 's nachts verdwijnen. Bovendien sta je 's ochtends op met heerlijk zachte benen!

Hoe kan ik mijn huid het beste voorbereiden op de epilatie?

De beste voorbereiding voor epilatie is een lekkere, warme douche. Je huid is daarna schoon en ontspannen. Let erop dat je een zachte, pH-neutrale douchegel gebruikt en zorg ervoor dat het water niet te heet is, zodat je je huid niet uitdroogt. Met de nieuwe Silk-épil 7 Wet&Dry is epilatie op een natte huid nog aangenamer: het toestel is perfect om te gebruiken onder de douche of in bad.

Ik heb nog nooit geëpileerd, hoe moet ik dat doen?

Braun's Silk-épil epileerapparaten zijn de perfecte keuze voor nieuwe gebruikers. De actieve massagerollen stimuleren je huid zachtjes met microtrillingen voor en na het verwijderen van het haar, zodat je huid meer ontspannen blijft. Met de nieuwe Silk-épil 7 Wet&Dry is epilatie op een natte huid bijzonder zacht en perfect voor onder de douche of in bad. Heb je nog niet eerder geëpileerd, dan voelt het de eerste keren misschien een beetje onaangenaam aan. Naarmate de huid aan het epileerproces went, zal dit gevoel met iedere sessie minder worden. Ook zullen de individuele haren met verschillende snelheden teruggroeien, afhankelijk van hun individuele groeicyclus, zodat er na de eerste epilatie minder haar verwijderd hoeft te worden.

Braun Silk-épil 9
Braun Silk-épil 9
(19)

Snelste en meest precieze epilatie.*

Ontdek nu!

Hoe kunnen 'probleemharen' - zoals platliggende haren - aangepakt worden?

Sommige epilatiesystemen kunnen 'probleemharen' achterlaten, met name platliggende haren of zeer korte haren. Silk-épil Xpressive, Xelle en SoftPerfection producten zijn ontworpen met SoftLift tips®, die de platliggende en de kortste haren optillen en verder leiden naar het epileersysteem. Zeer efficiënt en snel!

Hoe kan ik ingegroeide haren voorkomen?

Een ingegroeide haar is een haar die tegen de groeirichting in terug naar de haarfollikel groeit en zo een klein en soms pijnlijk bultje veroorzaakt. Ingegroeide haren zijn vaak het resultaat van te dicht op de huid scheren. Probeer regelmatig te scrubben om ingegroeide haren te voorkomen - dit helpt om de dode lichaamscellen te verwijderen en maakt de weg 'vrij', zodat je haren kunnen groeien zoals het hoort. Je moet niet direct voor of na het epileren scrubben, omdat dit je huid te veel belast.

Kan ik de Silk-épil Winter Rescue ook in de zomer gebruiken?

Absoluut! Braun's Sillk-épil Winter Rescue mag dan zijn ontwikkeld voor de gevoelige winterhuid, 's zomers zal je er net zulke goede, efficiënte en langdurige resultaten mee boeken. Als je huid bijzonder gevoelig is, of als je op zoek bent naar de zachtste, meest efficiënte epilatie-ervaring, dan is het altijd het goede seizoen voor de Silk-épil Winter Rescue!

Is epilatie pijnlijk?

Silk-épil epileerapparaten zijn speciaal ontwikkeld om ongemak en irritatie zo veel mogelijk te voorkomen. Pre-epilatie doekjes van Olay bereiden de huid voor en massagerollen helpen om de huid te ontspannen terwijl je het epileerapparaat gebruikt. Omdat je het toestel ook in het water kunt gebruiken, verminderen ongemak en irritatie. Door de warmte van het water komen immers endorfines vrij, de natuurlijke pijnstiller van het lichaam.

Wat zijn de voordelen van het epileren onder water?

Warm water ontspant en kalmeert de huid. Het warme water verbetert je microbloedcirculatie, stimuleert de productie van pijnstillende stoffen en maakt je huid minder gevoelig. Daarom is het trekkende gevoel in het water aanzienlijk minder. Dit is bevestigd door een onderzoek onder leiding van de Duitse dermatoloog Dr. Med. Petra Staubach aan de Universiteit van Mainz. De meerderheid van de deelnemers had geen of slechts een licht trekkend gevoel.

Is het veilig om de Braun Silk-épil 7 Wet&Dry onder de douche of in bad te gebruiken?

Braun Silk-épil 7 Wet&Dry is volledig waterproof en kan veilig in of buiten de douche en het bad gebruikt worden. Het product heeft een automatisch afsluitmechanisme dat ervoor zorgt dat het apparaat alleen werkt wanneer het snoer uit het stopcontact en uit de oplader is verwijderd. Dit veiligheidsmechanisme garandeert dat het apparaat in het water kan worden gebruikt en er zijn dus geen veiligheidsrisico's met betrekking tot het gebruik van een elektrisch apparaat in/met water.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Perfect epileren… hoe doe je dat?
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina