Gedaan met blozen

Gedaan-met-blozen

Een lichte blos op de wangen wordt meestal bestempeld als charmant en lief. Een knalrood gezicht daarentegen wordt alleen getolereerd bij de Kerstman, en dan nog... Een huid die vaak last heeft van roodheid, kan niet altijd helemaal genezen. Maar gelukkig zijn er heel wat manieren, en minstens evenveel producten om er iets aan te doen.


Eerst moet je zien te achterhalen waar je rode kleur vandaan komt. Een dermatoloog kan snel uitvissen wat je huid irriteert. Je hebt misschien een allergie of last van rosacea, een vaak voorkomende huidconditie en gewoon een hippe naam voor bloedvaten die uitzetten als ze blootgesteld zijn aan hitte. Vaak hebben lichte types er last van. Je dermatoloog zal je waarschijnlijk aanraden uitlokkers te vermijden – in het geval van rosacea gaat het dan ook om alcohol of pikant voedsel – en je mogelijk het gebruik van topische lotions voorschrijven.

De juiste producten

Zodra je weet waar die rode huid vandaan komt, is het tijd om grondig te kijken naar de producten die je gebruikt. Er bestaan hele gamma’s reinigers en moisturizers die speciaal ontwikkeld zijn om roodheid te verminderen. Als je een zeep gebruikt om je gezicht te wassen, stap dan over op een zachte gel, crèmereiniger of schuimende wasgel. Gebruik producten voor een gevoelige huid. Alcohol en hamamelis kunnen de rode kleur uitlokken, en antiacne-stoffen zoals benzoylperoxide maar ook steroïden als hydrocortisone kunnen een rode huid verergeren, dus beperk het gebruik van producten met deze ingrediënten als je niet echt moet (of richt je alleen op zeer specifieke puistjes). Vermijd ruwe gezichtsscrubs. En als je je gezicht wast, dep het dan voorzichtig met koud water – niet schrobben met een washandje – om bijkomende irritatie te voorkomen.

Egaliseren & elimineren

Nadat je bent overgeschakeld op zachte gezichtsreinigers en moisturizers om je rode huid te verminderen en onder controle te houden, zou je volgende verdedigingslijn moeten bestaan uit makkelijke lichtgewicht concealers, foundations en/of poeders die je huidtint egaliseren. Make-up met gele en groene ondertonen neutraliseert een rode kleur. Je vindt meer dan genoeg geel- en groentinten in primers, matterende poeders en correctors. Experimenteer met lichte finishingpoeders, vooral minerale poeders om je huid te verzachten nadat je moisturizer hebt aangebracht en je teint geëgaliseerd hebt met een foundation.

Je ziet, de juiste diagnose en een aangepaste huidverzorging veranderen jouw code rood al snel in code perfect!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
In minder dan 10 minuten van just out of bed naar smile, it’s a beautiful day

In minder dan 10 minuten van just out of bed naar smile, it’s a beautiful day

In-minder-dan-10-minuten-van-just-out-of-bed-naar-smile-it-s-a-beautiful-day

Dit is voor die vreselijke dagen waarop je ‘help!’ denkt als je jezelf in de badkamerspiegel ziet. En eigenlijk voor elke morgen. Want in minder dan 10 minuten zie je er frisser uit dan de ochtenddauw zelf. Gewoon de vier simpele stappen van dit strakke ochtendplan volgen en je loopt de rest van de dag goedgezind rond met een opgepepte huid en een stralende blik. Wedden?

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

Zelfgemaakte schoonheidsproducten – Gezichtsverzorging

Zelfgemaakte schoonheidsproducten – Gezichtsverzorging

Zelfgemaakte schoonheidsproducten – Gezichtsverzorging

Zelfgemaakte schoonheidsproducten zijn 100% natuurlijk, dierproefvrij (de kat telt niet mee) en ze bevatten geen agressieve chemicaliën of bewaarmiddelen. Dankzij onze tips word je een echte alchemist in schoonheidsproducten!