0% nachtrust, 100% uitstraling

0% nachtrust, 100% uitstraling

We hebben het allemaal al meegemaakt. Laat uitgeweest met vrienden, midden in de nacht uit bed voor een huilende baby, te veel cafeïne in de namiddag. Allemaal situaties die ons vitale slaapuren ontnemen en ons er 's ochtends een stuk minder aantrekkelijk doen uitzien. Benieuwd hoe je die donkere kringen, gezwollen ogen en bleke huid kwijtraakt?


Snel aan de slag
Zorg voor 20 minuten stevig oefenen of cardiotraining. Wellicht het laatste wat je wilt doen na een hevige nacht, maar het geeft je wat kleur omdat het de bloeddoorstroming versnelt.

Hydrateer! Als je 's ochtends koffie drinkt, let dan op. Koffie kan vochtafdrijvend werken en nog meer uitdrogen. Drink genoeg water, met wat citroen of limoen erin.

Probeer een koud compres voor gezwollen ogen: koude komkommers of katoen gedrenkt in afgekoelde groene of zwarte thee. De tannines en cafeïne verhelpen gezwollen ogen (én je ziet er meteen wat glamourous uit terwijl je herstelt).

Tijd om je huid te verwennen
Scrub je huid grondig om dode huidcellen te verwijderen en de bloeddoorstroming te versnellen. Op die manier krijgt je huid de volheid die ze normaal krijgt door de verjongende cyclus van de slaap.

Als je wat meer tijd hebt, kun je munt of een paar zakjes kamillethee in heet water stoppen. Gebruik dit water om je gezicht te wassen.

Bewaar een oogcrème in de koelkast. De kou helpt gezwollen ogen te verminderen. En het voelt gewoon ook zalig om koude oogcrème aan te brengen!

Als je het beu bent om water te drinken om te hydrateren, probeer dan eens wat vers fruit.

Je wilt ook dat je huid goed gehydrateerd is aan de buitenkant. Kies voor een hydraterende toner en moisturizer.

Een goede voorbereiding/Een gewaarschuwde vrouw...
Sla een voorraad melatonine in om je te helpen met je slaapcycli.

Als je thuiskomt na een lange nacht, bereid dan al je morning after remedie voor. Zakjes groene thee die je eerst gestoomd hebt en gekoeld in de koelkast of diepvriezer kunnen op de oogzone aangebracht worden om de zwellingen te verminderen met natuurlijke cafeïnecomponenten. Als al de rest mislukt, dan heb je nog een optie, concealen.

Start met een moisturizer geschikt voor jouw huidtype. Breng daarna een verstevigende oogcrème aan die ook goed is voor donkere kringen.

Donkere kringen kun je verbergen met een gele concealer.

Wat oogmake-up betreft, is een lichte oogschaduw het beste. Een met een lichtreflector is nog beter. Witte eyeliner kan ook helpen het wit in je ogen witter te maken als ze wat bloeddoorlopen zijn. Je huidkleur ziet er stralend uit na een douche en 20 keer (touwtje)springen. Ook wat foundation en roze blush bovenaan je jukbeenderen geven kleur.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Spinazie met roerei

Wanneer je gehaast aan je dag begint, is het gemakkelijk om je ontbijt over te slaan. Dit leidt echter meestal tot slechte keuzes doorheen de dag. We...

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok

Vaderdagknutseltips voor kinderen: de snorrenmok
5

Kinderen maken dolgraag zelf hun Vaderdagcadeaus en papa’s zijn altijd gelukkig met hun zelfgemaakte geschenken. Leuke ideeën voor zelfgemaakte cadeautjes zijn echter niet altijd even makkelijk te vinden. Maar geen zorgen, Zin in meer biedt inspiratie met deze snorrenmok. Volg gewoon stap voor stap deze eenvoudige aanwijzingen.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Zelfgemaakte schoonheidsproducten – Gezichtsverzorging

Zelfgemaakte schoonheidsproducten – Gezichtsverzorging

Zelfgemaakte schoonheidsproducten – Gezichtsverzorging

Zelfgemaakte schoonheidsproducten zijn 100% natuurlijk, dierproefvrij (de kat telt niet mee) en ze bevatten geen agressieve chemicaliën of bewaarmiddelen. Dankzij onze tips word je een echte alchemist in schoonheidsproducten!

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Duivelse spinneneieren

Hartige hapjes zijn natuurlijk een beter idee dan zoet snoep. Met deze makkelijke recepten doe je het hele gezin griezelen en gruwelen!