Geen gemor, wèg met die snor!

Geen gemor, wèg met die snor!

Wanneer Dolly bij het bekijken van mijn bovenlip spontaan luidkeels dos cervezas por favor gevolgd door mama Conchita heeft een snor begint te zingen, weet ik: het is weer hoog tijd voor drastische maatregelen.


Ik mag dan wel een mateloze bewondering hebben voor actrice Salma Hayek – voor de rol van de behaarde, Mexicaanse kunstschilder Frida Kahlo begon ze haar bovenlip te scheren om een snor te kweken, en in de film Cirque du Freak gooide ze daar als madame Truska zelfs nog baard en bakkebaarden bovenop - dergelijke look zal nooit of te nimmer aan mij besteed zijn. Zelfs de minste vorm van beharing is nefast voor mijn humeur.

Op achtjarige leeftijd scheerde ik, tot grote ontsteltenis van mijn moeder die een trip naar de kermis had gepland, bovenlip en wenkbrauwen. Met een gezicht vol pleisters kon ik op extra aandacht rekenen, waardoor ik de flosh op de draaimolen meermaals kon pakken en alle gratis ritjes moeiteloos binnenhaalde. Magere troost als je bedenkt dat stugge, veel te snel groeiende haartjes mij na dit voorval tot op de dag van vandaag zijn blijven achtervolgen.
Een kwelling die heel wat tijd en onderhoud vraagt. Na enkele mislukte pogingen tot permanente ontharing (mijn hormonen blijken mij bij deze parten te spelen) is de Tweezerman van Shue Uemura (de beste ooit, en er gingen al ettelijke pincetten aan vooraf) mijn beste vriend geworden. Driemaal per week sta ik met pincet in de aanslag voor de spiegel verdwaalde haartjes op te sporen, en deze routine wordt steevast aangevuld met een maandelijks bezoek aan de schoonheidsspecialiste die het grovere onderhoudswerk voor haar rekening neemt. Mijn bovenlip wordt aan een stevige maaibeurt met hars onderworpen. Wenkbrauwen blijven een iets delicatere aangelegenheid: zij vragen om een zachtaardige aanpak, omdat hun vorm nu eenmaal de uitdrukking van het gezicht bepaalt.

Op het hoofd mag het dan weer ietsje meer zijn. Big hair is in. Kort, lang, stijl, krullend: een volumineus kapsel is de trend. Weelderige lokken in suggestieve haarkleuren (van hazelnootnuances tot rode pruimen), los gedragen of aan de voorkant glad en strak, uitlopend in wild haar of in een perfect uitgebalanceerde knot: veel haar is een must. Harige haaraccessoires konden dan ook niet uitblijven om die illusie te versterken. Valse vlechten, dotten, paardenstaarten, strikken en gevlochten diademen van nephaar... U vraagt, haar draait. En als dit alles nog niet genoeg blijkt, dan is er nog altijd de pruik of althans een stukje ervan.

Altijd al eens willen weten of je met een pony staat zonder dat er een schaar en de nodige tranen achteraf aan te pas komen, dan is de winge (samentrekking van wig en fringe) van de hippe Britse kapper Daniel Hersheson z'n investering van zevenendertig euro meer dan waard. Zijn vorige hebbeding, de XL Lady Gaga-strik, ging nu niet bepaald massaal over de toonbank, maar een (clip)pony die niet bijgroeit en die je dus nooit hoeft te knippen, lijkt me heel wat minder drastisch dan hairextentions. Alvast één haarzorg minder als je het mij vraagt.

Hilde

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Poezentaal

Poezentaal

Geschreven door ChayenneeV een lid van Zin in meer,02 november 2015

Laat je benen stralen in een short!

Laat je benen stralen in een short!

Laat je benen stralen in een short!

Al enkele zomers duikt de short op in de collecties en deze zomer hebben we zelfs de geklede variant , met langere pijp ook gespot. Ideaal om het zomergevoel extra lang aan te houden en rekening houdend met deze tips vind je zeker een short die bij jouw figuur past.
Want denk eraan, een korte broek laat je benen langer lijken!

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...