Gezichtsgymnastiek

Gezichtsgymnastiek

De lijnen in je gezicht zeggen veel over hoe je je voelt, zowel mentaal als lichamelijk. Logisch ook. We hebben maar liefst 21 bewegingsspieren in ons aangezicht. En daarmee kan ons gezicht alle mogelijke emoties uitdrukken: vreugde, geluk, woede, verdriet enz. Deze emoties laten uiteindelijk hun sporen na. Vaak terugkerende gelaatsuitdrukkingen ‘tekenen’ ons gezicht, doordat ze rimpels en rimpeltjes verder uitdiepen.


1 Oefen je gelaatsspieren
Gelukkig kan je de invloed van de tijd op je gezicht beperken. Het belangrijkste is de huid van je gezicht goed te verzorgen: vermijd overdreven veel zon, eet veel fruit en groentes en drink voldoende water. Bovenop deze dagelijkse zorgen, kan ook gezichtsgymnastiek helpen om rimpeltjes te bestrijden. Hier enkele oefeningen voor een fris en strak gezicht die je elke dag kan toepassen.

2 Een stralend gezicht vanaf je wakker wordt.
Het beste tijdstip om vermoeidheid en kleine rimpeltjes in je gezicht aan te pakken, is ’s morgens terwijl je je gelaat verzorgt. Dankzij deze oefeningen zal je niet alleen zachtjes wakker worden. De afwisseling tussen samentrekken en weer ontspannen zal je gelaatsspieren en verbindingsweefsel ook stimuleren, waardoor de huid gladder wordt. Het is belangrijk je spieren minstens 10 seconden samen te trekken en de oefening meerdere keren te herhalen.

  • Oefening 1: tegen rimpels in het voorhoofd
    Leg de vingers van je beide handen op je voorhoofd. Probeer je wenkbrauwen op te trekken, terwijl je met je vingers op je voorhoofd tegendruk geeft. Na 10 seconden mag je loslaten.
  • Oefening 2: stevigere wangen
    Klem je lippen op elkaar. Leg je vingers plat op je wangen en trek je huid naar achteren. Terwijl je met je vingers je gezicht in deze plooi houdt, tuit je je lippen alsof je iemand wil kussen.
  • Oefening 3: tip voor een mooie hals.
    Glimlach lichtjes. Leg je hand rond de onderkant van je hals en trek je huid naar beneden. Leg je hoofd vervolgens rustig achterover.

3 Voor ontspannende momenten
De huid rond je ogen is erg gevoelig en dus vatbaar voor rimpeltjes. Als je de drukpunten van de bovenste lymfevaten masseert, dan ga je die rimpelvorming tegen. De drukpunten bevinden zich in de soepele huid tussen je vingers onderaan. Het volstaat er zachtjes op te drukken gedurende 10 seconden. Na een korte pauze begin je opnieuw. Vervolgens neem je je andere hand.

Nog een oefening die helpt om rimpeltjes weg te werken. Sluit je ogen en trek met je middenvingers je oogleden opzij, zodat je spleetogen krijgt. Probeer dan toch je ogen wijd te openen. Enkele seconden aanhouden, loslaten en opnieuw beginnen.

Laatste tip: een Oosterse massage, waarin je elke oefening 10 keer herhaalt. Sluit je ogen en leg je vingers op je oogleden. Laat je ogen rollen. Eerst naar links, dan naar rechts. Begin dan je wenkbrauwen te strelen met je midden- en ringvinger, vervolgens de onder- en bovenkant van je oogkassen, telkens van binnen naar buiten. Ten slotte trommel je zachtjes met je duimen op je slapen en strijk je over je gezicht van voren naar achteren.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Geef je huid een sexy gloed in vier stappen!

Geef je huid een sexy gloed in vier stappen!

Geef je huid een sexy gloed in vier stappen!

Met vlotte zomerkleedjes en topjes in het vooruitzicht zijn mooi gebronsde benen en armen een must. Als je een zelfbruinende crème gebruikt, dan zijn deze tips onmisbaar voor een vlekkeloos resultaat.

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

Klaar om te bruinen zonder zon?

Klaar om te bruinen zonder zon?

Klaar om te bruinen zonder zon?

De zomer komt er weer aan! Haal die rokjes en zomerjurkjes al maar boven... Echter, een mooie, elegante look behouden gedurende de zomermaanden is soms moeilijk en daar hoort uiteraard een mooi gebruinde huid bij ... Een goede zelfbruiner is dus een absolute must voor een geslaagde zomer! Maar hoe breng je zo’n product het beste aan zonder dat je lelijke strepen krijgt? Met onze tips heb je gegarandeerd resultaat!

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow