Gezichtsverzorging in de winter

Gezichtsverzorging in de winter

Tijdens de winter verdient je huid wat extra verzorging om er net zo stralend uit te zien als in de winter. Wij vertellen hoe je dit voor elkaar krijgt.


De winter brengt koude temperaturen met zich mee. Kou is niet altijd even vriendelijk voor onze huid. Middenin de winter kan het zelfs zijn dat we voelen dat onze huidige verzorgingsroutine en gezichtsverzorging simpelweg niet voldoende zijn om aan de noden van onze huid te voldoen. De huid kan strak en droog aanvoelen, waardoor we soms last krijgen van rode vlekjes in het gezicht. Het duurt helaas nog even voordat de zon weer zijn intrede doet, daarom stellen we enkele tips voor die onze huidverzorging zal aanvullen. Zo komen we de winterperiode gemakkelijk door.

6 gezichtsverzorging tips voor tijdens de winter

1. Geef de huid zijn eigen wintergarderobe We passen onze gezichtsverzorging aan op het seizoen, zoals we ook onze garderobe aanpassen aan het seizoen. We kunnen ook advies vragen aan een schoonheidsspecialiste wanneer de winter zijn intrede doet.

2. Gebruik een reinigingsolie Goede reiniging is de basis van goede gezichtsverzorging. Aangezien de huid in de winter droger is, kunnen we onze gewoonlijke reiniger wisselen voor een reinigingsolie. De olie zorgt er voor dat het vuil en de make-up gemakkelijk van het gezicht te verwijderen zijn en zal onze huid na het wassen zacht doen voelen zonder dat het vet blijft.

3. Grondige reiniging ‘s avonds Op hele koude dagen is het ‘s ochtends voldoende om met een wattenschijfje en een tonic ons gezicht te reinigen. Maar, het is zeer belangrijk de huid ’s avonds altijd zeer grondig te reinigen

4. Dode huidcellen verwijderen met een enzymepeeling Wanneer de huid droog is, is dit een teken dat je de dode huidcellen dient te verwijderen. Een enzymepeeling is milder voor het gezicht en ‘eet’ dode huidcellen weg zonder de rest van het gezicht aan te tasten.

5. Laat de huid ‘s nachts werken

In de winter is het een uitstekend idee om een nachtcrème aan te schaffen en een masker ter hydratatie van ons gezicht die ’s nachts actief is.

6. Zorg ook voor de binnenkant

De huid kan ook een extra boost krijgen door er voor te zorgen dat onze voeding voorzien is van extra antioxidanten en Omega 3,6,7 en 9. Dit vinden we onder andere in noten en avocado. Sporten zorgt daarnaast ook voor bloedcirculatie in de huid waardoor deze soepeler en zachter wordt.

Met deze 6 tips voor onze gezichtsverzorging zal het gezicht de winter stralend door komen. En met de juiste producten hoeven we ons hier al helemaal geen zorgen over te maken.

Wat doe jij om je huid een extra boost te geven tijdens de winter? Deel het met ons!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Kreeftje

Kreeftje

gemeld

Wie kan mij helpen aan leuke en heerlijke gerechtje voor diabeten . Zoals hoofd gerechten en desserts . Hou er wel rekening mee zogoed als geen suiker gebruiken .Want ik ben ten einde raad.En bv pasta mag ik maar 50 Gr volkomen pasta eten. Alvast bedankt. Grt

  • melden
Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

Pita's met rauwkost naar keuze

Pita's met rauwkost naar keuze

Pita's met rauwkost naar keuze

Wat is er leuker dan zélf je maaltijd samenstellen: vul en smul van je pitabroodje met reepjes vlees, verse groenten en een lepel knoflooksaus.

Klaar voor de lente in 9 stappen

Klaar voor de lente in 9 stappen

Klaar voor de lente in 9 stappen

De lente komt eraan: we voelen de zon, zien het eerste groen. Kun je niet meer wachten? Met deze tips ben jij van kop tot teen klaar voor het nieuwe seizoen.

Verrassingsbrood én champagne

Verrassingsbrood én champagne

pain-surprise

Snijd de hoed van het brood en 1 cm van de korst onderaan. Gebruik een mes met een lang en fijn lemmet om het kruim rondom los te snijden