Gezichtsverzorging in de winter

Gezichtsverzorging in de winter

Onze huid vergt extra aandacht tijdens de koudere maanden van het jaar. Ontdek nu wat je kan doen om je gezicht gezond te houden tijdens de winter.


Wanneer we aan de winter denken, schieten weersverschijnselen ons binnen, zoals veel wind, vochtigheid, regen en koude. Deze weersomstandigheden hebben allemaal een negatieve invloed op onze huid. Ook de temperatuurschommelingen, zwaarder eten maken dat we in de winter minder afweermechanismen hebben, wat resulteert in een lagere weerstand. We moeten om die reden meer aandacht besteden aan gezichtsverzorging in de winter. Daarom moeten we extra aandacht besteden aan gezichtsverzorging in de winter om zo uitdroging en huidveroudering te voorkomen.

Voorzorgsmaatregelen tegen een droge huid in de winter

Tijdens de wintermaanden is het best dat we erg heet water vermijden, voornamelijk bij de handen wassen of tijdens de douche. Heet water droogt de huid uit, wat kan zorgen voor een doffe kleur. Ook is het aangeraden de huid te beschermen met verzachtende en hydraterende ingrediënten. Na het wassen, drogen we onze huid goed af (ook tussen de vingers en tenen!), waarbij we de oksels, liesstreek en knieholten niet vergeten.

Ook je lippen hebben in de winter extra bescherming nodig. Ze zijn zeer kwetsbaar en een makkelijk doelwit voor kou, wind, droge lucht en vochtigheid. Kies voor een lippenbalsem die kloven helpt voorkomen en breng deze meerdere keren per dag aan om je lippen goed te beschermen.

Uiteraard speelt veel water drinken ook een zeer belangrijke rol om je huid gezond te houden, afvalstoffen af te voeren en je lichaam te hydrateren. Tip: thee zonder suiker helpt ook om je lichaam te hydrateren, als je het fijner vindt om iets warm te drinken op koudere dagen.

Een droge huid voorkomen doen we het best door ons toe te spitsen op gezichtszorg met een hydraterende bodycrème of bodylotion. Deze producten worden het best aangebracht na het baden of douchen (wanneer de poriën open staan), of voor het slapen gaan. Er bestaan ook verschillende soorten voedende crèmes op de markt, en een aantal zijn specifiek te gebruiken op een welbepaald moment van de dag. Deze kunnen dan op de zones gebruikt worden die we gehydrateerd willen houden, om droge huid in de winter te verhinderen. We denken bijvoorbeeld aan droge huid op de ellenbogen, voeten, knieën, etc… Tip: de huid van ons gezicht is verschillend van pakweg de huid op onze armen. Het is daarom belangrijk om zeker een adequate gezichtsverzorging in onze dagelijkse routine te passen, vooral tijdens de winter om onze huid gaaf te houden.

Heb je ook last van droge huid tijdens de winter? Deel je ervaringen!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Tips voor een droge gezichtshuid

Tips voor een droge gezichtshuid

Tips voor een droge gezichtshuid

Is je gezichtshuid wat aan de droge kant? Deze tips, rechtstreeks van onze experten, zorgen ervoor dat we allen op de hoogte zijn van de do’s en dont’s omtrent gezichtverzorging!

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Waterkers-aardappelsoep

Een snelle en gezonde lunch voor het hele gezin en de perfecte maaltijdsoep voor koude dagen. Een snel recept van Zin in meer - vandaag: huisgemaakte...

Zorg goed voor je huid in de winter

Zorg goed voor je huid in de winter

Zorg goed voor je huid in de winter

Goede huidverzorging is in de winter heel belangrijk. Haast nog belangrijker dan in de zomer. De koudste maanden van het jaar vragen om extra aandacht voor je huid. Zin in meer toont je wat je kunt doen om jouw huid gezond te houden.