Gillette’s scheer en trim ABC

Gillette’s scheer en trim ABC

Aftershave
Je denkt dat je scheerbeurt compleet is na het spoelen met koud water? Denk nogmaals na . Als je echt dat vervelende droge, trekkende gevoel wilt vermijden, kun je het beste een niet-vette aftershave balsem, gel of moisturiser gebruiken die de huid hydrateert, kalmeert en verfrist. Gillette Series Gel verkoelt en verfrist je pas geschoren huid onmiddellijk. Series Balsem heeft een verzorgende en kalmerende uitwerking op de huid en Gezichtscrème trekt onmiddellijk in de huid in en brengt het vochtgehalte weer op peil. Je kunt natuurlijk ook een van de Gillette Series Aftershaves Splashes gebruiken. Deze bevatten alcohol die helpt de porieën te sluiten en de pas geschoren huid te verfrissen en op te peppen. Kies de geur die het best bij je past: Arctic Ice, Cool Wave, Storm Force of Power Rush.

Anker

Gillette's scheer en trim ABC

Een anker is een smal, puntig baardje met een strookje haar in het midden van de kin. Dit baardje lijkt een beetje op een naar beneden wijzende pijl, oftewel een anker. Het wordt vaak gecombineerd met een snor. Historische of recente voorbeelden van deze vorm van gezichtsbeharing zijn er nauwelijks. Het is dan ook een stijl voor echte durvers. Met zoveel mannen met mouches en ringbaardjes Wil je zo'n baard in de vorm van een anker, dan zul je eerst je baard een paar weken moeten laten staan. Daarna scheer je je wangen tot aan de kaaklijn glad. Geef het baardje daarna vorm met een enkelvoudige trimmer. Om de vorm van de omlaag wijzende pijl te behouden, gebruik je een wax of een pommade.


Bakkebaarden
Bakkebaarden zijn de strookjes haar die voor je oren groeien. Je kunt ze vol dragen (Mutton Chops), netjes getrimd, breed of smal, lang of kort. In het Engels heten ze Sideburns, genoemd naar Amerikaanse generaal Ambrose Burnside, een veteraan uit de Amerikaanse burgeroorlog en later senator. Hij had hele ruige bakkebaarden die overgingen in een grote snor. Zijn kin hield hij glad geschoren. Net als veel haarstijlen zijn bakkebaarden erg modegevoelig. De ene keer kunnen ze wel, terwijl ze een jaar later weer helemaal uit zijn.

Bodygrooming en bodyshaving
Aanvankelijk scheerden alleen zwemmers, wielrenners en fotomodellen hun lichaamsbeharing weg. Wist je dat in de VS maar liefst eenderde van de mannen meer scheren dan alleen hun gezicht? Misschien wil jij ook wel af van die haartjes in je hals, op je borst of op een ander lichaamsdeel. Of je het nu voor de look, voor het gevoel of voor je partner doet, tegenwoordig worden veel meer lichaamsdelen glad geschoren dan alleen het gezicht. Van trimmen tot glad geschoren, er zijn veel opties, en wat het best bij jou past hangt af van welk lichaamsdeel je wilt 'groomen' en welke look je wilt.

Cortex

Gillette's scheer en trim ABC

Of het nu op je gezicht, je hoofd of je lichaam groeit, een haar bestaat altijd uit drie lagen: de medulla, de cortex en de cuticula. De cortex vormt het middelste gedeelte en is verantwoordelijk voor de haarkleur (pigment), de textuur en de elasticiteit. De cortex is spiraalvormig, als een telefoonsnoer. Dat is de reden waarom de haar eerst uitrekt voor hij breekt als je hem uittrekt. Als je last hebt van gespleten punten, kun je de cortex uitgerafeld aan de uiteinden zien. Dit komt door beschadiging van de cuticula, de beschermende buitenlaag van de haar. Gespleten punten ontstaan als je je hoofdhaar niet regelmatig bijknipt en worden daarom geassocieerd met hoofdhaar.


Cuticula
De cuticula is de buitenste laag van de haar. Dit laagje is zeer veerkrachtig. De cuticula beschermt het meer delicate binnenste van de haar, bestaande uit de cortex en medulla, tegen schade van buitenaf en is ook bepalend voor de glans van je haar. Dit hangt af van hoe goed hij het licht absorbeert. Baardhaar is stugger omdat er meerdere cuticula omheen zitten. Met water en scheergel kun je de cuticulas zachter maken voor je het scheermes ter hand neemt.

Depilatie
Vraag je vriendin maar eens voor de grap: "Zal ik me depileren voor we weggaan?" Ze zal je wellicht niet-begrijpend aankijken, maar depileren is gewoon de technische term voor 'ontharen'. Het komt van het latijnse woord 'depilare' wat het verwijderen van haar betekent. Scheren is de meest basic manier van depilatie, veel minder intimiderend dan het klinkt.

Exfoliëren
Exfoliëren is het verwijderen van dode huidcellen, waardoor de zachte, nieuwe huid tevoorschijn komt. Het wordt ook wel scrub of peeling genoemd. Je kunt hiervoor een scrub gebruiken waarmee je talg, vuil en dode huidcellen weg scrubt, die de haartjes platmaken en de weg van je scheermes blokkeren. Wist je trouwens dat scheren ook exfoliërend werkt? Spoel je huid na het scheren daarom goed af met koud water zodat de porieën zich sluiten en de huid tot rust kan komen. Dep daarna je gezicht voorzichtig droog en breng een lichte, niet-vette aftershave balsem of lotion aan om je gezicht te verfrissen en de vochtbalans weer op peil te brengen.

Five o'clock shadow
De 'Five o'clock shadow' zijn de stoppeltjes die 's avonds tevoorschijn komen als je je die ochtend geschoren hebt. Natuurlijk is dit bij elke man verschillend (gemiddeld groeit een haar 1 cm per maand) maar in ieder geval ben je 's avonds niet meer zo glad als 's ochtends. Stoppeltjes mogen er dan best sexy uitzien, sommige vrouwen komen er toch liever niet in de buurt wegens prikgevaar.

Geitensikje
Het geitensikje bestaat uit een pluk haar op en onder de kin, zoals een geit dat ook heeft. De wangen en kaaklijn zijn gladgeschoren en een mooi gevormd baardje blijft over. De truc als je een baard of snor wilt laten staan, is om meer haar te laten groeien dan nodig voor de gekozen stijl. Zo kun je nog een foutje corrigeren en kun je naar hartelust experimenteren met verschillende diktes van geitensikjes. Scheer je wangen en je snor glad (tenzij je ook een snorretje wilt). Geef het geitensikje vorm en laat - als je dat wilt - ook een plukje haar net onder je onderlip staan. Scheer de rest van de haartjes weg en trim de randjes mooi symmetrisch en gelijk. Als je niet van nature gezegend bent met een duidelijk gevormde kin, kun je het geitensikje tot onder je kin laten doorlopen zodat die wat geprononceerder wordt. Je kunt er ook heel goed een dubbele kin mee camoufleren.

Gevoelige huid
Miljoenen mannen hebben een gevoelige huid die gekenmerkt wordt door roodheid, irritatie of droogheid. Als je een gevoelige huid hebt, zorg er dan altijd voor dat je je huid tenminste 3 minuten met warm water hydrateert alvorens te scheren (bij voorkeur door een warme douche te nemen) en je gezicht met een scrub te wassen. Vermijdt zeep. Zeep droogt de huid uit en kan nog meer irritaties geven. Gebruik vervolgens een goede scheergel die het vochtgehalte van huid en haar op peil houdt en de haartjes zacht maakt. Gebruik altijd een geavanceerd scheersysteem (en een scherp, nieuw mesje) speciaal ontworpen zodat je met zo min mogelijk scheerbewegingen een uitstekend resultaat krijgt. Gebruik ten slotte een Aftershave-product speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid.

Gillette
King Camp Gillette, een vertegenwoordiger uit Baltimore, is de grondlegger van de befaamde Gillette Razor Manufacturing Company. Gillette ontwikkelde zijn baanbrekende uitvinding, het veiligheidsmes met wegwerpmesje, in 1901. Hij was op dat moment al over de 40 en volgde zijn intuïtie door een product uit te vinden dat onmisbaar zou worden voor de mensheid. Met die uitvinding zette hij een beweging in gang die tot vandaag de dag voortduurt met de ontwikkeling van steeds geavanceerdere scheersystemen. Op dit moment maken meer dan 600 miljoen mannen gebruik van een Gillette scheermesje.Ondanks de talrijke innovaties (inclusief het dunne Gillette mesje en het regelbare scheermesje) in de eerste 70 jaar van het bedrijf, kwam het in de jaren zeventig pas echt op gang:

  • 1971: Gillette produceert de Trac II, het allereerste tweevoudige scheersysteem.
  • 1976: Gillette introduceert het Contour systeem, het eerste tweevoudig scheermesje met een draaiende kop waardoor de mesjes beter de contouren van het gezicht kunnen volgen voor een gladder resultaat.
  • 1985: Gillette introduceert het Contour Plus systeem, het eerste tweevoudige scheersysteem omringd met een vochtinbrengende strip.
  • 1990: Gillette lanceert Sensor, het eerste tweevoudig scheersysteem waarvan de mesjes individueel van elkaar bewegen zodat ze zich automatisch aanpassen aan de contouren van elk gezicht.
  • 1998 Gillette onthult MACH3, een scheersysteem met drie dicht op elkaar geplaatste mesjes voor een nog gladder en zachter resultaat.
  • 2004: Gillette introduceert M3Power, het allereerste nat scheersysteem ter wereld aangedreven door een batterij. De micropulsaties zorgen voor een nog beter glijvermogen en een nog gladder resultaat.
  • 2006: Het debuut van Gillette Fusion, in zowel de Manual als Power versie. Dit 5-voudig scheersysteem, uitgerust met 5 mesjes, verslaat MACH3 op alle fronten en zorgt voor de gladste en meest comfortabele scheerbeurt ooit. De 135.000 m2 grote Gillette fabriek staat nog steeds waar hij is opgericht: in South Boston (in de staat Massachusetts) waar meer dan 600 scheermesjes per minuut worden vervaardigd. De ontwikkeling van de Gillette producten wordt voornamelijk in South Boston (ook wel de scheerhoofdstad genoemd) en in het Gillette Technology Centre in het Britse Reading gedaan. Ieder jaar scheren tienduizenden enthousiaste testpersonen zich uit naam van de wetenschap zich met Gillette producten en nieuw te ontwikkelen prototypes. Gillette's motto is dan ook: “Er bestaat altijd een betere manier van scheren, en wij zullen die vinden.”

Gillette Fusion

Gillette's scheer en trim ABC

Fusion betekent 'samensmelting' en dat heeft Gillette dan ook gedaan door veel van zijn baanbrekende technologieën samen te brengen in één innovatieve productenlijn. Het Gillette Fusion scheermes is uitgerust met 5 mesjes die dichter op elkaar geplaatst zijn om zo de druk op je huid te helpen verminderen, met een groter comfort en minder kans op huidirritatie als gevolg. Dat is echter nog niet alles. De mesjes zijn ook nog omhult met een Indicator Lubrastrip die witter wordt naarmate de mesjes slijten en je geen optimaal resultaat meer kunt verwachten. Zo weet je dus precies wanneer je de mesjes moet verwisselen. De Flexible Comfort Guard volgt nauwgezet de contouren van je gezicht en helpt bij het strak trekken van de huid voor een glad en comfortabel gevoel. En de enkelvoudige Precision Trimmer, ten slotte, aan de achterkant van de Gillette Fusionmesjes is ideaal voor het trimmen van je bakkebaarden, de haartjes onder je neus en voor het vormgeven van een hippe snor, sik of baard. Gillette Fusion is verkrijgbaar in Manual en Power uitvoering. Het Power scheersysteem stoot micro pulseringen uit die frictie helpen voorkomen. Bovendien zijn de mesjes uitgerust met een speciale coating die het glijden over de huid nog comfortabeler maken. Een indicatielichtje geeft aan wanneer de batterijen op zijn. De Gillette Fusion Power is een prachtige samensmelting van het 5-voudig scheersysteem met kracht wat resulteert in Gillette's meest comfortabele scheerbeurt ooit. In totaal brengt Gillette Fusion Power meer dan 30 verschillende technologieën samen in één scheermes. Hij bevat 20 keer meer gepatenteerde technologieën dan de MACH3, je weet dus dat je Gillette's beste scheerbeurt ooit zal krijgen! Gillette Fusion bestaat ook nog uit een uitgebreide lijn scheerproducten die speciaal ontwikkeld zijn om samen met de Fusion scheerapparaten te gebruiken. HydraGel scheergels zitten boordevol hydraterende en gladmakende ingrediënten die een onzichtbaar laagje vormen om je huid te beschermen van de eerste tot de laatste scheerbeweging. Ze zijn er voor verschillende huidtypes.


Gillette Mach3

Gillette's scheer en trim ABC

In 1998 tilde Gillette scheerprestaties naar een hoger niveau met zijn baanbrekende scheersysteem MACH3. Hiermee verbeterde het de scheertechnologie voor het eerst significant in 30 jaar. MACH3 was uitgerust met drie flexibele mesjes die veel dunner waren dan de vorige Gillettemesjes. De mesjes kunnen individueel van elkaar bewegen en zorgen voor een gladder resultaat met minder bewegingen. Drie jaar na MACH3 werd de MACH3Turbo geïntroduceerd, met nog betere prestaties, zoals anti-frictie mesjes en een ultra-zachte skin guard beschermstrip. In 2004 werd de M3Power geboren, het eerste nat-scheersysteem op batterijen dat micropulsaties uitstoot voor een beter glijvermogen en comfort.


Gillette Sensor

Gillette's scheer en trim ABC

De Gillette Sensor werd in 1990 geïntroduceerd en was het eerste scheermes met twee flexibele mesjes die zich individueel aanpasten aan de contouren van het gezicht. In die tijd een ware revolutie omdat het het scheren voorgoed veranderde door een veel gladder en comfortabeler gevoel.In 1994 werd de Gillette SensorExcel geïntroduceerd met twee flexibele mesjes plus innovatieve skin guard beschermstrips die bestaan uit vijf zachte, flexibele microvinnetjes die voorafgaand aan de mesjes over de huid glijden. Deze vinnetjes spannen de huid op zodat de mesjes de haartjes nog dichter bij de huid kunnen afscheren.

Gillette

€1,00

Voor €X korting in de winkel

Kortingbon geselecteerd
Maak selectie ongedaan
Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

Glad geschoren

Gillette's scheer en trim ABC

Heb je geen zin in snorren, sikjes, bakkebaarden en baardjes? Prima. Blijf je baardgroei dus de baas door je regelmatig te scheren. Afhankelijk van hoe snel jouw baardharen groeien, vergt een glad geschoren gezicht wel wat onderhoud. Aan de andere kant hoef je je dan niet druk te maken over het netjes trimmen van baard en snor. Een gladgeschoren man komt over als zelfverzekerd en betrouwbaar. Bovendien is het favoriet bij de vrouwen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen stoppeltjes heel sexy vinden, behalve als ze ze moeten zoenen. Met een gladgeschoren gezicht zit je in ieder geval altijd goed.


Hongaarse snor of Krulsnor

Gillette's scheer en trim ABC

De Hongaarse snor is een dikke snor waarvan de uiteinden puntig en lichtjes omhooggekruld zijn. In het Engels wordt dit een Handlebar genoemd naar de handvaten van een motor. Dit type snor zien we namelijk vaak in motorrijderskringen. Vroeger droegen cowboys en Britse soldaten hem. Ook een bekende Hongaarse snordrager is Joseph Stalin. Dit soort snor staat niet bekend als erg hip. Er bestaan verschillende varianten van deze snor. Je kunt hem zo dun, dik, lang of kort maken als je zelf wilt. De punten kun je omhoogkrullen met wax of door er steeds aan te draaien. Net zoals andere snorren kan deze snor er behoorlijk ruig uit gaan zien als je hem niet keurig bijhoudt. Zorg dat de rest van je gezicht altijd netjes gladgeschoren is. Gebruik een enkelvoudige trimmer om je snor in vorm te houden en gebruik wax om te modelleren als je dat wil. Zorg dat de punten even lang zijn en kies een lengte die bij je gezicht past.


Ingegroeid haar
Ingegroeide haren, ook wel scheerbultjes of Pseudofolliculitis barbae genoemd, ontstaan als de baardhaartjes weer terug de huid in groeien. Twee op de tien mannen hebben er last van en je hebt er eerder kans op als je sterk gekruld baardhaar hebt. Om ingegroeide haartjes tot een minimum te beperken kun je je het beste dagelijks scheren, zodat de haartjes geen kans krijgen terug de huid in te groeien. Gebruik ook de juiste scheertechniek. Een goede hydratatie van de huid voor het scheren en een scherp, kwaliteits scheermes kunnen helpen dit probleem te minimaliseren. Om huid-irritatie te voorkomen oefen je beter niet te veel druk uit en kun je het beste met de haargroeirichting mee.

Kabouterbaard
De smalle kabouterbaard bestaat eigenlijk uit bakkebaarden die doorlopen over de kaaklijn. Je kunt variëren in breedte, maar meestal is hij net zo breed als de kinriem van een motorhelm (in het Engels wordt hij een Chin Strap genoemd). Met een goed vorm gegeven Chin Strap kun je je kaaklijn er geprononceerder mee laten uitzien.

Kinstreepje

Gillette's scheer en trim ABC

Net als de Mouche, begint het kinstreepje net onder de onderlip. Het vormt een verticale lijn in het midden van de kin. Het is een wat gewaagdere versie van de Mouche.


Medulla
De Medulla is de binnenste laag van een haar. Deze ligt onder de cortex (de middelste laag) en de cuticula (de bovenste laag). Niet elke haar heeft een medulla. Heel fijn haar bijvoorbeeld. Baardhaar hebben juist weer hele dikke en stugge medullas, waardoor deze haartjes er ook dikker uitzien.

Met de haargroeirichting meescheren
Moet je met de haargroeirichting meescheren of juist tegen de haargroei in? Dat is een van de meest gestelde vragen omtrent scheren. Om te bepalen in welke richting de haartjes groeien, kun je met je hand of met bijvoorbeeld een creditcard over je gezicht wrijven. Als je weerstand voelt, zit je tegen de haargroeirichting in. Er wordt vaak beweert dat je met de haartjes mee moet scheren om irritatie te voorkomen. Voor veel mannen resulteert dit echter in een onvoldoende glad geschoren huid. Als je een wat stugge baardgroei hebt, zorg dan dat je je huid tenminste 3 minuten hydrateert met warm water (het liefst onder de douche). Dit reduceert de kracht waarmee je de haartjes moet afscheren tot wel 70%! Gebruik ook zeker een goede scheergel om huid en haartjes te hydrateren. Scheer eerst met de haargroeirichting mee en daarna - indien nodig - nog een keer tegen de haargroei in. Nog een beetje scheergel aanbrengen voor je dit doet, kan helpen.

Nat scheren
Nat scheren doe je met water en een handmatig scheersysteem. Droge baardharen kunnen net zo stug en sterk zijn als koperdraad, maar met de juiste hydratatie kun je de kracht om het haar af te scheren met 70% reduceren. Daarom is het gebruik van water een absolute must voor een comfortabele scheerbeurt met een glad resultaat. Hydrateer je gezicht drie minuten lang met warm water (het liefst onder een warme douche) en gebruik een vochtinbrengende scheergel om het vochtgehalte op peil te houden en het haar zacht te maken. Spoel je huid na het scheren af met koud water om de porieën te sluiten en breng vervolgens een vochtinbrengende aftershave balsem of lotion aan.

Potloodsnor
Het potloodsnorretje is een superdun streepje op je bovenlip. Het ziet eruit alsof het met potlood is getekend, vandaar de naam. Zorg ervoor dat deze snor niet te dicht bij je bovenlip zit, omdat het er dan weleens uit zou kunnen zien als lipstick. Om een potloodsnorretje te krijgen, moet je eerst een volle snor kweken. Daarna kun je hem met een enkelvoudige trimmer terugbrengen tot een miniem streepje.

Ringbaardje

Gillette's scheer en trim ABC

De ringbaard is een smal baardje dat rond de mond in een snor overgaat. Samen vormen snor en baard een cirkel en soms een ovaal. Nu dikwijls verward met de Geitensik of de Van Dyck, maar de correcte term is Ringbaardje. De Geitensik verwijst naar een smal baardje op de kin, en de Van Dyck omvat een snor en baard die niet in elkaar overgaan. Maar hoe je het ook noemt, het belangrijkste is dat je jezelf er goed mee voelt en dat het bij je gezicht en persoonlijkheid past. Wil je ook zo'n ringbaardje, dan moet je je baardhaar een paar weken laten groeien tot een volle baard. Dan scheer je je wangen glad en trim je je baard tot een symmetrisch geheel. Laat de lijnen van je baardje gelijk lopen met de lachrimpels rond je mond.


Royal

Gillette's scheer en trim ABC

Een Royal is een kort snorretje gecombineerd met een Mouche of een verticaal streepje over de kin. Omdat zoveel keizers en koningen er eentje droegen, heet hij dus Royal. Voor deze look heb je een goede trimmer nodig waarmee je eerst een symmetrische Mouche of kinstreep scheert. Voor de snor moet je eerst een volle snor kweken die je vervolgens naar binnen toe trimt zodat hij net ietsje langer is dan de mond. Mits je hem goed bijhoudt geeft de Royal je een verzorgde en gedistigneerde look.


Scheeruitslag
Scheeruitslag ontstaat als de haartjes teruggeduwd worden in de follikels en vervolgens ingroeien en/of gaan ontsteken. De rode bultjes en uitslag geven een erg oncomfortabel gevoel. Meer dan de helft van de mannen heeft er wel eens last van. Scheeruitslag kan tot een minimum worden beperkt als je het juiste gereedschap in handen hebt en de juiste techniek gebruikt. Om te beginnen moet je je gezicht goed voorbereiden door het zeker drie minuten lang te hydrateren met warm water (bij voorkeur onder een hete douche). Controleer of je scheermesje nog goed scherp is. Een goede scheergel die aansluit bij je huidtype is ook een must. De gel vormt een beschermend gladmakend laagje dat ervoor zorgt dat het scheermes zonder weerstand over de huid en de haartjes glijdt. Zorg ervoor dat je langzame en lichte bewegingen maakt tijdens het scheren of je nu met de haargroeirichting mee of juist tegen de haargroeirichting in gaat. Bewaar de moeilijkste plekken voor het laatst: de kin en rond de mond zodat de gel daar nog extra in kan trekken. Als je klaar bent, breng dan een niet-vette vochtinbrengende balsem of lotion aan. Met deze eenvoudige stappen beperk je scheeruitslag tot een minimum.

Scheervoorbereiding
Hydrateren en moisturizen zijn kernwoorden als het gaat over de voorbereiding van het scheren. Nadat je je gezicht drie minuten met warm water hebt gehydrateerd, gebruik je een product als Gillette Fusion HydraGel met speciale hydraterende en gladmakende bestanddelen om het vochtgehalte op peil te houden en het glijden van het mes te vergemakkelijken. In tegenstelling tot gewone scheerzeep, kan deze gel je scheermes niet verstoppen en helpt het je haartjes zachter te maken zodat ze gemakkelijker af te scheren zijn. Gillette Fusion HydraGel is speciaal ontwikkeld om samen te gebruiken met de Fusion Scheersystemen en is er in drie varianten: Gevoelige Huid, Zware Baard en Ultra Protection.

Snor
Een snor wordt gevormd door de haartjes onder de neus en boven de lippen. Er zijn talloze snorstijlen. Ze kunnen lang en dun zijn, zoals de Dali, het Potlood of de Fu Manchu of juist vol en dik, zoals de Walrus, Hongaarse snor of Hoefijzer. Een snor kan op zichzelf staan of vastzitten aan een ringbaardje. kabouterbaard, bakkebaarden. volle baard of een gladgeschoren gezicht. Voor welke snor je ook wilt gaan, gebruik een geavanceerd scheermes met een precisie trimmer zodat je hem zorgvuldig kunt vormgeven.

Stoppeltjes
Als je je niet regelmatig scheert dan krijg je stoppels (afhankelijk van hoe snel je haar groeit). Vaak ziet dat er wat onverzorgd uit. Als je je semi-regelmatige scheert ben je zeker vertrouwd met stoppels. Het is de prikkende baard en snor die doorbreekt als je een tijdje niet geschoren hebt (afhankelijk van hoe snel je haar groeit). Veel mensen geloven dat haar dat je afscheert, dikker, sneller en donkerder teruggroeit, maar dat is dus niet waar. Scheren verandert echter de puntvorm van het teruggroeiende haar, waardoor deze haartjes aanvankelijk anders aanvoelen. In sommige kringen worden stoppeltjes als aantrekkelijk beschouwd, het kan er dan ook ruig, rebels of artistiek uitzien. Maar, hoe sexy deze er ook uit mag zijn, het schuurgevaar is groot. Veel vrouwen houden er dan ook niet van.

Wegwerpscheermesjes
King Camp Gillette vond het veiligheidsscheermes met wegwerpmesjes uit in 1901. Dit was de voorloper van het wegwerpscheermes (Waarbij je het gehele apparaat weg kunt gooien na gebruik). In 1976 introduceerde Gillette het allereerste tweevoudige wegwerpscheermes. Vandaag de dag is Gillette's MACH3 Disposable, uitgerust met de gepatenteerde DLC-mesjes en ergonomisch design, de absolute top van de wegwerpscheermessen voor mannen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer