Glad de zomer in

Glad de zomer in

Of je je nu voorbereidt op een uitje naar het strand of een eerste rokjesdag, dit zijn de drie beste manieren om ongewenst haar te elimineren. Zoek uit welke techniek het meest geschikt is voor het gebied dat jij wilt ontharen.


Snel met het scheermesje
Het is misschien niet de meest glamoureuze manier, maar de combi scheermesje en scheerschuim is de beste oplossing om je been- en okselhaar dagelijks te verwijderen. Een paar tips: werk eerst alle andere doucherituelen af (haar wassen, lichaam inzepen en afspoelen) voor je begint te scheren. Op die manier kunnen je poriën zich openen en kun je dichter op de huid scheren. Richt de douchekop van je weg zodat je niet alle schuim weghaalt. Want dat helpt je huid te beschermen tegen wondjes.

  • Vervang je scheermesje elke week.
  • Scheer je te snel en laat je geregeld plukjes haar staan? Investeer in een doucheradio. Scheren is zoveel leuker als je kunt meezingen met je favoriete muziek.
  • Als je op reis gaat, laat dan de minitube scheerschuim thuis – zo bespaar je plaats – en hou het bij een hydraterend scheermesje dat sneetjes helpt te voorkomen en de huid hydrateert.

Weg met wax

Waxen is een uitstekende onthaarmethode voor vakantie-proof benen (als je een hoge pijndrempel hebt). Het is ook erg effectief voor je bikinilijn. Doe wel eerst wat research en vraag advies aan vriendinnen die je vertrouwt. Een paar tips:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
  • Zorg dat je een salon vindt waar je je comfortabel voelt. Waxen is een weinig comfortabele schoonheidsbehandeling.
  • Thuis ontharen is geweldig voor onderhoud tussendoor, maar je maakt toch beter een maandelijkse afspraak met een schoonheidsspecialist. Hou het zelf bij wat bijwerken hier en daar. Je kunt ook je wenkbrauwen laten waxen of voor threading gaan.

Uit het oosten: threading
"Rollen met een touw"
Threading (ontharen met touw) is een oude manier van ontharen die populair is in heel wat Arabische landen en in Indië. Ze gebruiken een puur, dun, gedraaid katoendraadje, rollen het over wenkbrauwen, bovenlippen en andere gedeeltes van het gezicht en plukken zo het haar op follikelniveau weg. Een paar tips:

  • In tegenstelling tot ontharen met een pincet, waar telkens één haartje verwijderd wordt, kan ontharen met draad een hele rij haar tegelijkertijd uittrekken. En dat kan wel wat pijnlijk zijn.
  • Threading is fantastisch voor wenkbrauwen omdat je er heel precies een rechte lijn mee kunt creëren.
  • Een maandelijkse bijwerkbeurt is vereist om stugge haartjes op hun plaats te houden. Je kunt weerbarstige haartjes met een pincet uittrekken, maar bekijk toch met een onthaarspecialist welke stukken je het beste vermijdt, zodat je de groei van de wenkbrauw niet tegenwerkt.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Perfect epileren… hoe doe je dat?