Gladjes de zomer door

Gladjes de zomer door

Met de juiste verzorging hoeven kleine wondjes – van hongerige muggen tot een aanvaring met een surfplank – geen opvallende littekens achter te laten.


Schoonmaken
Zorgvuldig wassen met water en zeep, dat is de eerste stap in het behandelen van snij- en schaafwondjes.

Gun het wat tijd
Maak je niet te druk om een schram of snijwondje. Geef je huid de tijd om te genezen. Schrammen of snijwondjes te vaak schoonmaken met water kan het genezingsproces vertragen.

Niet krabben
Muggen-, vlooien- en tekenbeten kunnen vreselijke jeuk veroorzaken. Niet te veel krabben, anders krijg je littekens of ongelijke pigmentatie. Hou je huid vochtig, want een droge huid is een van de voornaamste oorzaken van jeuk. Lukt het niet om niet te krabben? Bedek de beet met een verband.

Hou het simpel
Een koel kompres kan de jeuk van insectenbeten al stillen. Met gewone keukeningrediënten kun je ook doeltreffende huidverzachters samenstellen. Duik bijvoorbeeld in een warm bad waarin je een washandje of panty met havermout onderdompelt. Laat 15 tot 20 minuten weken.

Stop de korstjes
Geen zin in de harde korstjes uit je kindertijd, die je weer openkrabde en die zo uiteindelijk littekens veroorzaakten? Hou de wondjes vochtig. Maak eerst de snijwonde of schram schoon, breng er kokosboter of vaseline op aan en bedek met een niet plakkend verband om de zalf vast te houden en de wonde te beschermen. Ze zal in ongeveer twee weken genezen.

Zoek de schaduw op
Een wondje of nieuw litteken uit de zon houden is zeer belangrijk. Blootstelling aan de zon kan oppervlakkige adertjes veroorzaken waardoor littekens roder lijken. Bescherm je wondjes een aantal maanden zorgvuldig tegen zonlicht. Gebruik daarvoor een zonnecrème met titaniumdioxide en zinkoxide.

Denk op lange termijn
Littekens verdwijnen niet helemaal, maar als ze correct behandeld worden zullen ze steeds minder opvallen. Smeer elke dag een siliconen-gel. Siliconen helpen wonden te helen en littekens te verminderen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Summerize... je huid

Summerize... je huid

Summerize... je huid

Laat de temperaturen maar flink de hoogte in gaan: van zonnen, zwemmen en terrasjes krijgen wij nooit genoeg. Denk er wel aan om je huid en haar te verwennen, want de zomer laat z’n sporen na.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Klaar om te bruinen zonder zon?

Klaar om te bruinen zonder zon?

Klaar om te bruinen zonder zon?

De zomer komt er weer aan! Haal die rokjes en zomerjurkjes al maar boven... Echter, een mooie, elegante look behouden gedurende de zomermaanden is soms moeilijk en daar hoort uiteraard een mooi gebruinde huid bij ... Een goede zelfbruiner is dus een absolute must voor een geslaagde zomer! Maar hoe breng je zo’n product het beste aan zonder dat je lelijke strepen krijgt? Met onze tips heb je gegarandeerd resultaat!