Gladjes de zomer door

Gladjes de zomer door

Met de juiste verzorging hoeven kleine wondjes – van hongerige muggen tot een aanvaring met een surfplank – geen opvallende littekens achter te laten.


Schoonmaken
Zorgvuldig wassen met water en zeep, dat is de eerste stap in het behandelen van snij- en schaafwondjes.

Gun het wat tijd
Maak je niet te druk om een schram of snijwondje. Geef je huid de tijd om te genezen. Schrammen of snijwondjes te vaak schoonmaken met water kan het genezingsproces vertragen.

Niet krabben
Muggen-, vlooien- en tekenbeten kunnen vreselijke jeuk veroorzaken. Niet te veel krabben, anders krijg je littekens of ongelijke pigmentatie. Hou je huid vochtig, want een droge huid is een van de voornaamste oorzaken van jeuk. Lukt het niet om niet te krabben? Bedek de beet met een verband.

Hou het simpel
Een koel kompres kan de jeuk van insectenbeten al stillen. Met gewone keukeningrediënten kun je ook doeltreffende huidverzachters samenstellen. Duik bijvoorbeeld in een warm bad waarin je een washandje of panty met havermout onderdompelt. Laat 15 tot 20 minuten weken.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Stop de korstjes
Geen zin in de harde korstjes uit je kindertijd, die je weer openkrabde en die zo uiteindelijk littekens veroorzaakten? Hou de wondjes vochtig. Maak eerst de snijwonde of schram schoon, breng er kokosboter of vaseline op aan en bedek met een niet plakkend verband om de zalf vast te houden en de wonde te beschermen. Ze zal in ongeveer twee weken genezen.

Zoek de schaduw op
Een wondje of nieuw litteken uit de zon houden is zeer belangrijk. Blootstelling aan de zon kan oppervlakkige adertjes veroorzaken waardoor littekens roder lijken. Bescherm je wondjes een aantal maanden zorgvuldig tegen zonlicht. Gebruik daarvoor een zonnecrème met titaniumdioxide en zinkoxide.

Denk op lange termijn
Littekens verdwijnen niet helemaal, maar als ze correct behandeld worden zullen ze steeds minder opvallen. Smeer elke dag een siliconen-gel. Siliconen helpen wonden te helen en littekens te verminderen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer