H2Ooooh! Het wonder van water

H2Ooooh! Het wonder van water

Wonderlijk, welke troeven water in huis heeft. Het verzacht, is een uitstekende pijnstiller en bovendien doet het letterlijk de stress van je lijf stromen. Een zee van mogelijkheden, dus!


Pijn verzachten

Lovely legs!
Wil je tot vier weken lang gladde benen? Dan is epileren een geschikte onthaarmethode voor jou. Het enige minpuntje: een epileertoestel haalt haartjes met wortel en al weg... en dat vóél je. Gelukkig doet de nieuwe generatie epileerapparaten het bijna pijnloos! Voor wie houdt van extra zacht, is er de nieuwe Braun Silk-épil Xpressive. Die is oplaadbaar, afwasbaar én mag mee in de douche of in bad. Bonus? Het zalig warme water maakt epileren nog minder pijnlijk.

'Bevalt' het?
Dat water een bevalling minder pijnlijk maakt, is intussen geweten. Warm water ontspant en verzacht zo de pijn van de weeën. Bovendien maakt het water de weefsels van je onderlichaam weker, waardoor de kans op scheurtjes verkleint. In sommige ziekenhuizen kun je enkel in bad om de weeën op te vangen, en moet je voor de bevalling wel nog naar de verloskamer. In andere ziekenhuizen kun je ook in bad bevallen.

Beter bewegen

Dé grote troef van sporten in het water? De opwaartse kracht van het water zorgt ervoor dat je niet bang hoeft te zijn voor blessures. Door de hogere weerstand zijn oefeningen onder water bovendien een stuk intensiever dan op het droge. Een paar aanraders:

Aquajogging
Hierbij loop je in diep water, dus zonder de zwembadvloer onder de voeten. Je krijgt daarbij een wetbelt om, een buikriem waarmee je rechtop blijft drijven en dus de loopbewegingen kunt uitvoeren. Op die manier hoef je niet te zwemmen om boven water te blijven.

Hydrobics of aqua-aerobics
Waarschijnlijk een van de bekendste zwembadsporten. Omdat je lichaam veel minder weegt in het water is dit een aanrader voor zwaarlijvige mensen die toch aan sport willen doen. Een variant op aqua-aerobics is aquastep, waarbij je oefeningen doet op een step in het water.

Braun Silk-épil 9
Braun Silk-épil 9
(19)

Snelste en meest precieze epilatie.*

Ontdek nu!

Aquaspinning of aquacycling
Dé nieuwste rage is ongetwijfeld aquaspinning. Deze intensieve conditietraining doe je op een hydrorider, een spinningfiets die in het water staat. Zelf kom je vanaf je taille boven het water uit. Door de weerstand van het water is het een intensieve conditietraining met een hogere vetverbranding dan bij een klassieke spinningsessie.
Info: informeer bij een zwembad in de buurt welke watersporten je er kunt uitoefenen.

Lekker relaxen

Heerlijk gewichtloos
Stress? Jetlag? Oververmoeid? Dan is de relaxatietechniek floating misschien iets voor jou. Daarbij drijf je in een tank, die voor 20 centimeter gevuld is met een speciale vloeistof die lijkt op water van de Dode Zee. Doordat je lichaam vrij is van aanraking, druk en gewicht kun je een uiterste vorm van ontspanning bereiken. Floating is een goed middel tegen stress en vermoeidheid, en bovendien zou het ook helpen bij nekklachten en chronische pijnen zoals migraine.
Info: www.villa-aqua.com.

Onderwatermassage
Al gehoord van 'Watsu'? De term is een samentrekking van water en shiatsu: een therapeut draagt je in het water terwijl je wordt gewiegd, gestretcht en gemasseerd. Door de gewichtloosheid in het water worden je spieren en gewrichten helemaal ontlast en kun je je ook beter ontspannen. Onderwatermassages werken pijnstillend, verminderen stijve spieren en gewrichten en verbeteren de bloeddoorstroming.
Info: www.thermesdespa.com

Sneller helen

Lief voor brandwonden
Wist je dat kuren in thermaal water littekens kan versoepelen? Daarom organiseert de vzw Pinocchio elk jaar kuurkampen voor jonge brandwondenpatiëntjes. Tijdens die kampen leren de kinderen niet alleen lotgenootjes kennen, ze krijgen er ook hydromassages, die de vernieuwing van huidweefsel stimuleren. Ook baden de kinderen er in kuurwater en krijgen ze verstuivingen met thermaal water. Zo worden pijn en jeuk verzacht én verliezen de littekens een stuk van hun roodheid.
Info: www.vzw-pinocchio-asbl.be

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina