Haarfeiten

Haarfeiten

Hoe snel groeit ons haar? Hoeveel haren heeft de gemiddelde vrouw? Zijn mannenharen anders dan vrouwenharen. We leggen het je allemaal – haarfijn – uit!


Feit:

Je huid blijft wekenlang haarvrij. Omdat het haar bij de wortel is verwijderd, maar niet de wortel zelf, zal het haar na enkele weken teruggroeien. Als het teruggroeit, is het wel fijner en dunner dan na het scheren.

Feit:

Dermatologisch onderzoek toont aan dat epilatie de haargroei NIET doet toenemen. Veel vrouwen epileren 's zomers, wanneer de hogere temperaturen de haargroei beïnvloeden. Zo lijkt het alsof de haargroei toeneemt. De bloedcirculatie is sneller omdat de temperatuur hoger is, en dus de voeding van de haarwortels verbetert.

Feit:

Haar groeit niet donkerder terug. Soms hebben vrouwen de indruk dat dit wel het geval is, omdat het teruggroeiende haar nog steeds zijn oorspronkelijke kleur heeft omdat het nog niet is gebleekt door de zon of door water en zeep.

Feit:

Na een tijdje vermindert het prikkelende gevoel tijdens het epileren. Omdat het haar bij de wortel wordt verwijderd, is het onvermijdelijke gevoel niet te voorkomen. In het begin is het trekkerige gevoel sterker, gewoon omdat er meer haar verwijderd moet worden. Maar haren groeien met verschillende snelheden terug, zodat er na de eerste paar keer minder haar te verwijderen is. En je huid begint dan te wennen aan de behandeling, zodat het pijnlijke gevoel meestal snel wegebt.

Feit:

Als haar door epilatie wordt verwijderd komen nieuwe haarpunten met de puntjes eerst. Zo lijkt het alsof ze fijner zijn dan de oudere, langere haren.

Feit:

De oksel is de moeilijkste plaats om te ontharen. De huid is op de plaats van het gewricht enorm soepel, zodat ze steeds meebeweegt met het epileerapparaat, het scheerapparaat of met de hars.

Feit:

Op de benen en in de oksels van een vrouw zitten in totaal zo'n 78.000 haarfollikels. Hoeveel follikels jij hebt wordt bepaald door je genen. Na de geboorte worden er geen nieuwe follikels meer aangemaakt.

Feit:

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Gemiddeld hebben vrouwen zo'n 16.800 haren op hun benen en 600 in de oksels. De snelheid waarmee het haar groeit is verschillend, al naar gelang de lichaamszone.

Feit:

Haar leeft zelf niet. Zodra haarcellen een haar gemaakt hebben, sterven ze af. Ze worden hard en vormen zo de haarschacht. De haarschacht wordt dan door de opening van de follikel geduwd, in de richting van het huidoppervlak. De gemiddelde groeisnelheid is 6 mm per maand.

Feit:

Over het algemeen is de huid op de benen van vrouwen relatief droog, omdat er zich weinig talgklieren bevinden.

Feit:

De meeste mannen ontharen alleen hun gezicht en nek. Vrouwen verwijderen het haar van hun benen, oksels en bikinilijn. Daarom is de totale oppervlakte die onthaard moet worden 18 keer groter bij vrouwen dan bij mannen - 1960 cm2 voor vrouwen tegen 95cm2 voor mannen.

Feit:

Het haar op het gezicht van een man staat dichter bij elkaar dan het haar op de benen, oksels of bij de bikinilijn van vrouwen. Mannenbaarden hebben over het algemeen zelfs evenveel haren als de onderbenen en de oksels van een vrouw samen.

Feit:

Vrouwenharen zijn fijner dan mannenharen, maar toch net zo stevig als koperdraad van dezelfde dikte.

Feit:

In het algemeen heeft een dieet geen effect op de haargroei, dus wat je eet of drinkt maakt geen enkel verschil. Natuurlijk is een evenwichtig dieet een van de beste manieren om je gezondheid op peil te houden.

Feit:

De seizoenen hebben een invloed op het teruggroeien van haren - sommige studies tonen aan dat de haargroei in de lente enigszins toeneemt.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina