Halt aan de fabeltjes over scheren

Halt aan de fabeltjes over scheren

Met alle informatie die over scheren de ronde doet, wordt het moeilijk om het verschil tussen fabel en feit te onderscheiden. Roep de fabeltjes halt toe en ontdek de waarheid over scheren.


De meest verspreide fabels over scheren

FABEL: Door je elke dag te scheren, groeit het haar sneller, dikker en donkerder terug.

We beloven je dat haar niet sneller teruggroeit door het scheren, het wordt ook niet dikker of donkerder. Het teruggroeien van het haar wordt bepaald door erfelijke en hormonale factoren in ons lichaam. Waarom blijft deze fabel dan bestaan? Op het ogenblik dat het haar teruggroeit, lijkt het dikker omdat het bij de wortel is afgeschoren. Andere mogelijke oorzaak: okselhaar groeit 50% sneller dan het haar op je benen. Het groeit dus vanzelf sneller terug, ook zonder scheren.

FABEL: Met een nieuw scheermesje verwond je je sneller dan met een mesje dat al gebruikt is.
Niets is minder waar! Door je te scheren met een oud of stomp mesje kan je je sneller snijden tijdens het scheren. Dit kan ook veroorzaakt worden door een te grote druk op een scheermesje met maar één enkel mesje. Ben je op zoek naar het beste Venus-scheermesje? Vind hier je ideale scheermesje.

FABEL: Door meer druk te zetten op het mesje, scheer je de haartjes korter af.
Fout! Door meer druk te zetten op het mesje, loop je het risico dat je je snijdt. Laat een kwaliteitsvol scheermesje zoals Venus & Olaz het werk voor jou doen. Hou het mesje goed vlak tegen de huid en laat het zijn werk doen. Doe dit zachtjes voor een ontspannende en precieze scheerbeurt.

FABEL: Door verschillende keren dezelfde zone te scheren, ben ik gladder geschoren.
Helemaal niet! Door dezelfde zone steeds weer opnieuw te scheren, zal de huid snel irriteren. Als je merkt dat het haar snel teruggroeit of dat het moeilijk is om bepaalde zones goed te scheren, is het misschien wel tijd om het mesje te vervangen.

FABEL: Door te scheren wordt mijn gebruinde huid sneller weer licht.
Geloof deze oude fabel niet: het is onmogelijk om je bruine huid 'af te scheren'. In werkelijkheid bruint je huid sneller door regelmatig te scheren, omdat je de bovenste schilferende huidlaag, die je huidskleur doffer maakt, verwijdert.

FABEL: Je hoeft je niet boven je knieën te scheren.
Dat is een keuze die je zelf maakt. Doe wat jou het beste lijkt en in jouw schoonheidsritueel past.

FABEL: Ik kan best wel het scheermesje van mijn vriendje lenen.
Dit is eerst en vooral niet erg hygiënisch. Bovendien moet jij een groter oppervlak scheren, dus als je een goede indruk wilt maken, gebruik je zijn scheermesje best niet. Tenslotte is een scheermesje voor vrouwen speciaal gemaakt om elk van je rondingen te volgen.

 

Fabels over de voorbereiding op het scheren

FABEL: Een scheercrème hoeft niet, water en zeep volstaan en werken even goed.
Scheergel droogt de huid minder snel uit dan gewone zeep. Een scheergel zoals Satin Care bevat een smeermiddel om je tegen snijwondjes te beschermen. Met een scheergel kan je ook zien waar je je al hebt geschoren, en zo vergeet je minder snel bepaalde plekjes.

FABEL: Als ik echt haast heb, kan ik me zonder water scheren.
Dit raden wij af! Water is (net als scheergel) een onmisbaar element voor een comfortabele scheerbeurt. Hierdoor glijdt het mesje veel makkelijker over de huid. Als je haast hebt, gebruik dan de Venus Breeze—met zijn 2-in-1 scheergelkussentjes kan je je in één beweging  scheren.

Venus

€2,90

Voor €X korting in de winkel

Kortingbon geselecteerd
Maak selectie ongedaan
Verbind met een desktopcomputer die verbonden is met een printer om je bonnen af te drukken
Je hebt deze bon al ingeruild

FABEL: Door met was te ontharen ontstaan er geen ingegroeide haartjes.
Ook al geeft een ontharing met was je gladde benen, het kan ook ingegroeide haartjes veroorzaken. Of je nu kiest voor ontharen met was of scheren, de beste manier om ingegroeide haartjes te vermijden is een schone en van tevoren gescrubde huid.

 

Fabels over het scheren van de bikinilijn

FABEL: Het is winter, dus ga ik niet naar zee: ik scheer mijn bikinilijn een tijdje niet.
Je bikinilijn is niet enkel een kwestie van een bikini aandoen! Zelfs als je je bikinilijn niet aan de hele wereld laat zien, is een perfect geschoren bikinilijn vooral een kwestie van zelfrespect. Dus aarzel niet! Voel je het hele jaar sexy in je mooie lingeriesetje!

FABEL: Het is moeilijk om zelf je bikinilijn te scheren.
Fout! Vergeet het gedoe en de kost van een professionele waxbeurt en probeer het zelf. We raden je aan om een Venus-scheermesje met 5 mesjes zoals de Embrace Sensitive te gebruiken. Zo kan je veel nauwkeuriger scheren en is het risico op snijwondjes kleiner. Vergeet ook niet om een scheergel voor de gevoelige huid te gebruiken, zoals de Satin Care Pure & Delicate.

 

Fabels over huidverzorging

FABEL: Zich elke dag scheren is niet goed voor de huid.
Fout! Als je dik haar hebt dat snel teruggroeit, wil je je vast en zeker elke dag scheren. Bovendien scrub je met een scheerbeurt ook je huid en verwijder je de dode huidcellen. Zo wordt je huid zachter en mooier. De Venus scheermesjes zijn speciaal ontwikkeld voor beter glijden en maken je huid zijdezacht.

FABEL: Het is beter om je de dag vóór een speciale gebeurtenis te scheren dan de dag zelf.
Als je een heel gevoelige huid hebt, kan je je de dag ervoor scheren, maar met een goed scheermesje kan je je om het even wanneer scheren en altijd van een heerlijk zachte huid genieten. Gebruik altijd een nieuw mesje, veel scheergel en breng een niet-irriterende vochtinbrengende crème aan. Denk eraan: is de speciale gebeurtenis een dagje aan zee of aan het zwembad, dan kan je je gevoelige huid tegen irritaties beschermen door je de dag ervoor te scheren.

FABEL: Je huid wordt droog en ruw door te scheren.
Integendeel, een scheerbeurt doet wonderen voor je huid! Een scheerbeurt verwijdert de dode huidcellen en maakt je huid weer zijdezacht.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

kapstok

kapstok

gemeld

Bedankt voor de tips.

  • melden
anonymous-

anonymous-

gemeld

wederom zeer interessant... :-)

  • melden
Perfect epileren… hoe doe je dat?