Help, ik krijg een snor!

Help, ik krijg een snor!

De Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo zette haar snor en borstelige wenkbrauwen voortdurend letterlijk in de verf. Maar de meesten van ons zijn daar minder blij mee! Zo ga je overmatige beharing zacht maar efficiënt te lijf.


Help, ik krijg een snor!

De Mexicaanse kunstenares Frida Kahlo was trots op haar snor en borstelige, doorgegroeide wenkbrauwen: ze zette ze voortdurend letterlijk in de verf. Maar de meesten van ons zijn daar minder blij mee! Wij vertellen je hoe je overmatige beharing zacht maar efficiënt te lijf gaat.

Hoe ouder je wordt, hoe meer haar er op je gezicht verschijnt. Dat gaat ook sneller groeien en wordt soms ook donkerder. De oorzaak hiervan is dat mannelijke hormonen in de loop der jaren meer de overhand krijgen op de vrouwelijke hormonen in je lichaam. Het voordeel hiervan is dat je door diezelfde hormonen wél meer zin in seks kan krijgen! Maar wat gedaan met die snor en die wenkbrauwen? Een paar do’s en don’ts op een rijtje.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Dit kan je zelf doen:

 • Harsen
  Bij de drogist kan je speciale harsstrips voor het gezicht kopen. Daarmee verwijder je in één korte ruk de haren. Het voordeel is dat de haartjes een tijdje wegblijven en dat ze zachter worden. Het nadeel is dat deze methode wel wat pijnlijk is.
 • Bleken
  Er bestaat een speciale crème waarmee je de haartjes wat minder opvallend maakt door ze te bleken. Als je een gevoelige huid hebt, moet je hier wel mee oppassen.
 • Epileren
  Deze methode is vooral handig als het maar om een paar haartjes gaat: je trekt ze met een goed pincet één voor één uit. Trek in de richting van de haargroei. Dit is ook de enige methode die geschikt is om je wenkbrauwen te modelleren en bij te werken.
 • Elektrisch epileren
  Epileren is een snelle en efficiënte ontharingsmethode, zeker als je het elektrisch kunt doen. Goed nieuws: er is nu ook een epileerapparaat waarmee je niet alleen je benen maar, dankzij een slim opzetstukje, ook je gezicht zachtjes kunt epileren.
Dit moet je zéker niet doen:
 • Scheren
  Dit is echt niet aan te raden want je krijgt dan (net als mannen!) snel stoppels omdat de haren gewoon doorgroeien.
 • Ontharingscrèmes
  Deze crèmes zijn wel geschikt voor je benen, bikinilijn of oksels (bekijk wel even de gebruiksaanwijzing) maar door hun chemische werking zijn ze absoluut niét geschikt voor je gelaat!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina