Hoe verzorg je het haar en de baard van een man? De geheimen van een vrouwelijke barbier.

Hoe verzorg je het haar en de baard van een man? De geheimen van een vrouwelijke barbier.

Een ongeschoren gezicht en een warrig kapsel zijn momenteel in voor de man... en waarom ook niet! Maar wel op voorwaarde dat het haar goed verzorgd en aantrekkelijk is! Sarah, de "barbier van Parijs", geeft ons enkele tips om door te geven aan onze mannen, zodat ze in topvorm blijven!


Een goede snit en een mooi getrimde baard kunnen een man helemaal veranderen. Als ze verzorgd zijn, bevestigt dat niet alleen hun stijl, maar voorkomt het vooral dat ze een bron van ongemakken zijn. We weten allemaal dat een baard hebben niet gewoon een kwestie is van hem te laten groeien: het is belangrijk om te weten hoe hem te verzorgen zodat hij niet begint te jeuken!! Hier volgt wat advies om jeuk en irritatie te voorkomen en de snit en het model van de baard te onderhouden.

Dit heeft je man zeker nodig:

  • een tondeuse
  • een scheermes
  • een schaar
  • een baardkam en een haarkam
  • scheerschuim
  • shampoo

"De hoofdhuid van een man is meestal droger en gevoeliger voor jeuk dan die van een vrouw. Stel hem een geschikte shampoo voor zoals Head & Shoulders gevoelige hoofdhuid, die zichtbare schilfertjes* en alle andere oorzaken van jeuk verwijdert. Je man kan met deze shampoo ook zijn baard wassen, voor een zachter resultaat en om de irritaties te voorkomen die zijn verbonden aan stugger haar.

Het is belangrijk om het haar grondig af te spoelen, zodat er geen restjes shampoo en andere residu's achterblijven. Onvoldoende afspoelen kan leiden tot jeuk!"

Zijn haar.
"Om zijn haar op te peppen, moet het om de 6 weken worden bijgeknipt. Jij kunt het voor hem doen, niets is makkelijker: knip van al het haar dat je tussen je wijsvinger en middelvinger kunt nemen ongeveer 1 cm af."

Fatsoeneer zijn bakkebaardjes met een schaar en tondeuse. Kies de Cruzer tondeuse van Braun voor de contouren van zijn nek: de speciale haarkam kan aan zes verschillende lengtes worden aangepast! Een schone nek geeft de indruk dat het haar pas is geknipt."

"Wanneer je het droogt, respecteer je het best de natuurlijke richting van het haar... tenzij je het extra volume wilt geven!!"

Zijn baard en snor.
"Om zijn gezicht wat structuur te geven, verwijder je het overtollige haar door de natuurlijke vorm van zijn baard te volgen. Gebruik eerst de tondeuse en dan het scheermes. Voor de wangen - en dit geldt enkel voor de dappersten onder jullie - kan je een pincet gebruiken. Trim ook de snor om de mond van je man vrij te maken en hem een frisse, schone look te geven."

"Om irritatie te vermijden, kan je aftershavecrème gebruiken zoals de hydraterende, stimulerende verzorging uit de Gillette Serie. Deze niet-vette behandeling is rijk aan vitamine E, B3 en provitamine B5 en geeft een onmiddellijke hydratering en stimulerend effect na het scheren. Het is aangeraden om een keer per week te scrubben om ingegroeide haartjes te voorkomen, vooral rond de hals."

"Zorg er ook voor dat je de hals goed afdroogt, omdat de huidplooien kunnen gaan jeuken. Je kunt talkpoeder gebruiken om deze zone volledig droog te houden. Om ervoor te zorgen dat de baard er goed uitziet en er zich geen kleine krulletjes vormen bij de hergroei, kan je hem elke dag in dezelfde richting als de haargroei kammen."

Nu kan je je handen door zijn haren laten gaan en je tegen zijn gezicht vleien zonder dat je hoeft te vrezen voor rode, geïrriteerde wangen! Heerlijk toch om te zien dat je man zich goed voelt door het advies dat je hem hebt gegeven ...

Zin in nog meer leuke artikels voor je man?

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina

Hoe zit het met jouw kennis over roos?

Hoe zit het met jouw kennis over roos?

Hoe zit het met jouw kennis over roos?

Roos... Niet het meest hippe gespreksonderwerp, en dat terwijl minstens 1 op de 2 mensen er op een bepaald moment in zijn leven mee te maken heeft. Ook jou kan het dus overkomen. De belangrijkste vragen beantwoord...

Verrassingsbrood én champagne

Verrassingsbrood én champagne

pain-surprise

Snijd de hoed van het brood en 1 cm van de korst onderaan. Gebruik een mes met een lang en fijn lemmet om het kruim rondom los te snijden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow
Trek de aandacht met prachtig haar, op jouw manier!

Trek de aandacht met prachtig haar, op jouw manier!

Trek de aandacht met prachtig haar, op jouw manier!

Elke dag probeer je er op je best uit te zien. Met je favoriete kleur lipstick, je kenmerkende parfum en je vertrouwde paar hoge – of lage – hakken. Je hele look staat of valt met je haar. Wat als je nu roos hebt, of een gevoelige jeukende hoofdhuid? Al te vaak werd gedacht dat je dan moest kiezen tussen een gezonde hoofdhuid en stralend haar. Maar dat hoeft niet meer...

Pita's met rauwkost naar keuze

Pita's met rauwkost naar keuze

Pita's met rauwkost naar keuze

Wat is er leuker dan zélf je maaltijd samenstellen: vul en smul van je pitabroodje met reepjes vlees, verse groenten en een lepel knoflooksaus.