Laag na laag

Laag na laag

Breng je huidverzorgingsproducten niet zomaar lukraak aan. Respecteer de juiste volgorde en je krijgt een schitterend resultaat.


Lichte producten op waterbasis zoals serum, gels en lotions moeten eerst op je huid aangebracht worden, omdat ze niet door dikkere crèmes kunnen. Daarna stap je over op je crèmes. Verspreid de producten egaal op je huid, maar wrijf ze niet te agressief in. Laat ze in hun eigen tempo in de huid dringen. Wacht een paar minuten tussen twee lagen in.

Als je je producten in de juiste volgorde aanbrengt, kunnen de ingrediënten echt de plekken bereiken die ze zouden moeten beïnvloeden.

Stap 1.
Producten op voorschrift Producten voor acne of een droge huid moet je als eerste aanbrengen. Zo kunnen ze maximaal opgenomen worden, diep doordringen en de huid genezen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Stap 2. Serums
De hoogste concentratie aan ingrediënten zit in – meestal duurbetaalde – serums. Breng die dus ook in het begin aan. Sommige producten mag je maar op bepaalde momenten gebruiken. Vitamine A, in de vorm van retinol of retinolzuur, moet je ’s avonds aanbrengen. Nadat je retinol hebt gesmeerd, ga je beter niet meteen in direct zonlicht. Vitamine A veroorzaakt immers niet alleen overgevoeligheid voor de zon, maar vermindert ook bij blootstelling aan uv-stralen. Dus als je ‘m aanbrengt voor je naar bed gaat, blijft de retinol zo lang mogelijk actief.

Stap 3. Hydratatie
Breng na een serum je hydraterende lotion of crème aan. Die helpt de ingrediënten van het serum in te sluiten. Gebruik oogproducten vóór gezichtsproducten.

Stap 4. Zonbescherming
Een zonneproduct zou de laatste stap van je huidverzorgingsroutine moeten zijn, vóór je make-up. Een product dat de actieve ingrediënten zink- en titaniumoxide bevat, blijft op de oppervlakte van je gezicht en reflecteert de zon. Als het geen van die ingrediënten bevat, gebruik het dan als stap 3.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina