Leren hydrateren

Leren hydrateren

Basisregel van een goede huidverzorging: hydrateren! Zo doe je dat...


Veel drinken
Je hoort het steeds weer opnieuw, maar genoeg water drinken - zo’n 6 à 8 glazen per dag - kan je huid soepel houden en toxines elimineren. Drink dus zo veel en zo vaak mogelijk… water. Begin ’s morgens al met een glaasje water bij het ontwaken. Vruchten en groentes als komkommer, ijsbergsla en watermeloen bevatten ook bijzonder veel water. Vermijd drankjes met cafeïne die je dehydrateren. Drink liever groene tee, groentesap of vers fruitsap en je krijgt er nog een flinke dosis vitaminen en antioxidanten bij.

Zachtjes douchen
Neem jij graag lange hete douches en gebruik je veel zeep? Zepen bevatten vaak chemicaliën die je huid uitdrogen. Gebruik dus liever een zachte douchegel of een romige vloeibare zeep voor een gezonde huid. Warm water kan ook het beschermende vetlaagje van je huid aantasten, dus hou het liever kort.

Regelmatig scrubben
Als je de dode en droge huidcellen verwijdert, ziet je huid er gezond en stralend uit. Doe dat voor het douchen met een lichaamsborstel of tijdens het douchen met een washandje en een mengsel van olijfolie en natuurlijk zeezout. Voor je gezicht gebruik je best een aangepaste gel of crème.

Flink smeren
Meteen na je douche of bad. Dep je huid niet helemaal droog en breng je bodylotion aan. Voor een normale tot vette huid kies je best een product op basis van water. Voor een iets oudere of droge huid is een product op oliebasis geschikter. Heb je een gevoelige huid, vermijd dan geparfumeerde lotions. Gebruik voor je handen en voeten een extra-voedende crème en trek een paar sokken of handschoenen aan zodat die optimaal kan intrekken. En dan is het tijd voor een glaasje water!

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Van hals tot teen

Van hals tot teen

Van hals tot teen

Verwen je je gezicht, maar vergeet je de rest van je lichaam? Tijd voor actie! De huid onder je kin heeft evenveel aandacht nodig om zacht, stevig en vlekvrij te blijven. Anders loop je het risico dat ze vroegtijdig veroudert of zelfs huidkanker ontwikkelt. Bij jonge vrouwen is het decolleté het meest vatbaar voor melanomen. Het blijft een kwetsbare plek, ook jaren na onbeschermd zonnen.

Klaar om te bruinen zonder zon?

Klaar om te bruinen zonder zon?

Klaar om te bruinen zonder zon?

De zomer komt er weer aan! Haal die rokjes en zomerjurkjes al maar boven... Echter, een mooie, elegante look behouden gedurende de zomermaanden is soms moeilijk en daar hoort uiteraard een mooi gebruinde huid bij ... Een goede zelfbruiner is dus een absolute must voor een geslaagde zomer! Maar hoe breng je zo’n product het beste aan zonder dat je lelijke strepen krijgt? Met onze tips heb je gegarandeerd resultaat!

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden

Zo versier je houten armbanden
5

Het kan soms moeilijk zijn om een leuk en origineel cadeautje te vinden. Maar je kan nooit de mist in gaan met een geschenkje dat je samen met je kind hebt gemaakt. Samen knutselen is niet alleen heel gezellig, maar je bent er ook zeker van dat je een origineel cadeautje maakt.

You have already participated to this slideshow