Leren hydrateren

Leren hydrateren

Basisregel van een goede huidverzorging: hydrateren! Zo doe je dat...


Veel drinken
Je hoort het steeds weer opnieuw, maar genoeg water drinken - zo’n 6 à 8 glazen per dag - kan je huid soepel houden en toxines elimineren. Drink dus zo veel en zo vaak mogelijk… water. Begin ’s morgens al met een glaasje water bij het ontwaken. Vruchten en groentes als komkommer, ijsbergsla en watermeloen bevatten ook bijzonder veel water. Vermijd drankjes met cafeïne die je dehydrateren. Drink liever groene tee, groentesap of vers fruitsap en je krijgt er nog een flinke dosis vitaminen en antioxidanten bij.

Zachtjes douchen
Neem jij graag lange hete douches en gebruik je veel zeep? Zepen bevatten vaak chemicaliën die je huid uitdrogen. Gebruik dus liever een zachte douchegel of een romige vloeibare zeep voor een gezonde huid. Warm water kan ook het beschermende vetlaagje van je huid aantasten, dus hou het liever kort.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Regelmatig scrubben
Als je de dode en droge huidcellen verwijdert, ziet je huid er gezond en stralend uit. Doe dat voor het douchen met een lichaamsborstel of tijdens het douchen met een washandje en een mengsel van olijfolie en natuurlijk zeezout. Voor je gezicht gebruik je best een aangepaste gel of crème.

Flink smeren
Meteen na je douche of bad. Dep je huid niet helemaal droog en breng je bodylotion aan. Voor een normale tot vette huid kies je best een product op basis van water. Voor een iets oudere of droge huid is een product op oliebasis geschikter. Heb je een gevoelige huid, vermijd dan geparfumeerde lotions. Gebruik voor je handen en voeten een extra-voedende crème en trek een paar sokken of handschoenen aan zodat die optimaal kan intrekken. En dan is het tijd voor een glaasje water!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina