Op zoek naar een zijdezachte huid?

Op zoek naar een zijdezachte huid?

De winkelrekken staan vol bodylotions, crèmes en huidolie. We vertellen je meer over de rol van elk product en wanneer je het moet gebruiken.


Hydrateer je huid dagelijks en sla geen millimeter over.
Als je je huid niet goed verzorgt, kan deze gemakkelijk droog, ruw en schilferig worden. Dat komt omdat grote delen van je lichaam geen talgklieren hebben om de huid zacht en gevoed te houden. Je onderarmen, handen en benen bijvoorbeeld hebben minder talgklieren dan je rug. De beste tijd om verzorgingsproducten te gebruiken is direct na het baden of douchen, als je huid nog vochtig is en de moisturizer goed zal opnemen. Als je trouw je huid gevoed houdt, zul je daar zeker de vruchten van plukken.

silky skin

Hoe zit het met geparfumeerde crème?
Je kunt jezelf omgeven met een heerlijke geur door huidverzorgingsproducten van je favoriete parfum of eau de toilette te gebruiken. Als je huid echter gevoelig is voor geurstoffen en conserveringsmiddelen, of als je allergisch bent voor parfum, is het beter om een product te kiezen dat geschikt is voor de gevoelige huid.

silky skin

Huidolie
Huidolie is al tientallen jaren het best bewaarde schoonheidsgeheim van de Franse vrouwen. Olie heeft een fijnere textuur en kleinere moleculen dan lotions of crèmes. Daardoor wordt olie sneller en dieper opgenomen in de epidermis. Het geheim is om de olie aan te brengen op de vochtige huid na het baden of douchen, dan enkele seconden te laten intrekken en het vocht dan vast te houden met een lotion of bodybutter. Zo bestrijd je droogheid, jeuk of ruwheid en is je huid de hele dag door beschermd tegen uitdroging. De moderne huidolie is helemaal niet vet. Veel soorten huidolie worden zelfs beschreven als ‘droge olie‘ en zijn zo fijn dat je ze kunt verstuiven.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid
silky skin

Lotions
Lotions zijn meestal verkrijgbaar als melk of gel en zijn goed vloeibaar. Een bodylotion is licht, gemakkelijk aan te brengen en wordt snel opgenomen door je huid. Je hoeft dus niet te wachten voordat je je kunt aankleden. Bodylotions zijn ideaal als je een vette huid hebt, omdat ze minder olie en meer water bevatten. Veel lotions zijn niet alleen vochtinbrengend, maar houden je huid ook jong en stevig dankzij ingrediënten zoals Q10, het laatste wondermiddel in de strijd tegen veroudering van de huid.

Bodybutters
Dit zijn dikke, voedende rijke crèmes of boters die de huid nog meer voeden dan een lotion. Ze zijn niet vloeibaar en het kost dus iets meer moeite om ze in de huid te masseren. Een bodybutter is ideaal voor ruwe ellebogen en knieën, voor het decolleté, de hielen, onderarmen en kuiten. Breng de boter aan op een vochtige huid en laat het product dan ongeveer drie minuten intrekken. Ondertussen kun je je make-up doen. Je huid zal de hele dag zacht en gevoed zijn.

Tip: Gebruik een spateltje om de bodybutter uit de pot te halen. Als je dat met je vingers doet, verspreid je bacteriën en zal de houdbaarheid en doeltreffendheid van het product afnemen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina