Opgelet: gevoelige huid!

Opgelet: gevoelige huid!

Heb je soms last van een brandende, rode of tintelende huid? Krijg je in bepaalde omgevingen een droge kriebelende huid? Heb je vaak uitslag of andere huidirritaties?


Als je ja hebt geantwoord op een van de vorige vragen, ben je wellicht een van de miljoenen vrouwen met een gevoelige huid. Het goede nieuws: hoe meer je erover weet, hoe beter je leert ermee om te gaan.

Wat is een gevoelige huid precies?
Dermatologen en wetenschappers zijn van mening dat mensen met een gevoelige huid een meer doorlaatbare hoornlaag (de buitenste laag van je huid) hebben dan de meeste mensen en dat een gevoelige huid een verhoogde zenuwreactie heeft. Dat betekent dat je zenuwen de neiging hebben te overreageren. Er zijn veel triggers die een gevoelige huid doen reageren. Dat kunnen omgevingsfactoren zijn, zoals ultraviolet licht, wind, hitte, koude, vervuiling en vochtigheid. Maar er is ook irritatie voor producten die je dagelijks gebruikt zoals cosmetica en verzorgingsproducten. En bovendien kan een gevoelige huid geïrriteerd worden door iets eenvoudigs als kleren die tegen je huid wrijven.

Als je een gevoelige huid hebt, lijkt het alsof je voor veel dingen moet uitkijken. Maar je bent niet alleen. 69% van de vrouwen en 64% van de mannen bestempelen hun huid als gevoelig. Meestal hebben ze het dan over hun gezicht. Mensen die gespannen en vermoeid zijn, hebben vaker een gevoelige huid. Als stressniveaus stijgen, geven zenuwuiteinden in de huidlagen chemicaliën af die ontstekingen en pijnlijke rode vlekken veroorzaken. Een prima excuus om even te verpozen met yoga, spa, of gewoon in een hoekje met een goed boek. Als het je maar gelukkig maakt.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Oké, je hebt een gevoelige huid. Wat nu?
Beschouw verzorging voor de gevoelige huid als een mildere versie van gewone huidverzorging. Kies altijd zachte producten, en nog beter, producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid. Vermijd onnodige ingrediënten zoals geur; kijk uit voor producten die geurvrij gelabeld zijn. Niet-comedogene producten zijn ook een slimme keuze. En test elk nieuw product op de binnenkant van je pols 24 uur voor je het probeert op je huid of lichaam.

Vermijd scrubhandschoenen en scrubcrèmes zo veel mogelijk. Scrubben is voor geen enkel huidtype optimaal maar met een gevoelige huid moet je extra voorzichtig zijn. Extreme temperaturen kunnen je huid ook schade berokkenen. Ga voor de gulden middenweg: niet te heet en niet te koud.

Goede gewoontes. Fantastische resultaten.
Een gevoelige huid verzorgen vereist geen drastische maatregelen. Het is een beetje extra werk, maar het zal lonen. Als je je gevoelige huid op de juiste manier behandelt, ziet ze er even mooi en gezond uit als elk ander type huid.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina