Rimpels weg!

Rimpels weg!

De strijd tegen rimpels is diep geworteld. Letterlijk. Vanaf je twintigste en met een beetje geluk je dertigste word je elke dag geconfronteerd met die lieflijke (ahum) lachlijntjes. Maar hoeveel weet je er echt over? Wat veroorzaakt rimpels en waarom hebben sommige vrouwen er meer last van dan andere?


Wat zijn rimpels?
Sinds je kindertijd ontwikkel je unieke gezichtsuitdrukkingen, zoals je glimlach. Bij het ouder worden, vormen ze meer groeven in ons gezicht en worden het permanente lijnen, beter gekend als rimpels. Een jonge huid is beter gehydrateerd en soepeler en neemt sneller terug zijn vorm aan. Maar bij het ouder worden, wordt onze huid droger en meer beschadigd door omgevingsfactoren zoals de zon. Ze huid kan minder goed terug haar oorspronkelijke vorm aannemen en er ontstaan permanente schaduwen op de plek van onze expressielijntjes.

Hoe komen ze er?
Rimpels ontstaan hoofdzakelijk door een droge en beschadigde huid. Een droge huid heeft niet de soepelheid die de huid kan beletten het te begeven onder de aanvallen van elke dag. Een beschadigde huid, veroorzaakt door bijvoorbeeld blootstelling aan de zon, heeft een zwakkere structuur en bevat minder collageen en elastine, die net helpen om de huidstructuur te ondersteunen.

Wist je dit?
Een 28-jarige vrouw met een droge huid zal tegen haar 36ste 52% meer rimpels hebben dan een vrouw van dezelfde leeftijd met een gehydrateerde huid. Vergeet dat levensnoodzakelijke vocht dus niet!

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Wat kun je ertegen doen?
Jammer genoeg kunnen we de tijd niet terugdraaien. Toch zijn er producten die het natuurlijke collageen- en elastineniveau van je huid kunnen herstellen om:

  • het opduiken van rimpels te vertragen
  • het ontstaan van lijntjes te verminderen
  • je huid te beschermen tegen omgevingsfactoren

Hét ultieme vierstappenplan
Stap 1: reinig je huid met een goede gezichtsreiniger.
Stap 2: smeer een laagje antirimpelcrème.
Stap 3 (‘s ochtends): breng een SPF-bescherming aan.
Stap 4: masseer de huid onder je ogen met een oogroller om gezwollen ogen te verminderen.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer