Rokjestijd

Rokjestijd

Kun je niet wachten om rokjes en shorts aan te trekken? Zes tips om je benen én bikinilijn lang superglad te houden.


Kies je gereedschap
Opteer voor een scheersysteem met meerdere mesjes. Als je snel last hebt van ingegroeide haartjes is scheren sowieso veel beter dan waxen. En het is een stuk goedkoper. Scheren scrubt ook meteen en geeft je een zachte huid (hoewel je beter van tevoren scrubt om te vermijden dat je mesjes vol huidschilfertjes zitten).

Schuimen maar
Dermatologen raden droog scheren af, net zoals alleen water en zeep gebruiken. Maak je benen nat met warm water en gebruik een schuim speciaal voor vrouwen. Het voedt en hydrateert de huid en voorkomt zo schrammen en snijwondjes. In tijdnood? Kies een mesje met ingebouwde scheergel.

Zachte bewegingen
Om schrammen, snijwondjes en een branderig gevoel te voorkomen, scheer je altijd in de richting van de haargroei. Voor je benen zijn dat verticale stroken van beneden naar boven en voor de bikinilijn naar boven, naar beneden en opzij. Om haartjes te verwijderen van moeilijke plekjes als enkels en knieën gebruik je best kleine bewegingen. Als je de mesjes goed schoon houdt, voorkom je ook schrammen en snijwondjes. Spoel je scheermesje dus elke vier of vijf halen. Een goede grip is essentieel. Scheer je je benen liever in de douche, kies dan een mesje met een speciaal ontwikkeld zacht handvat dat niet uitschuift als je er druk op uitoefent.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Bravo voor de bikini
Scheerbultjes kunnen vervelend zijn, vooral rond je bikinilijn. Bij sommige vrouwen duwt het haar dat aan het groeien is tegen de oppervlakte van de huid en zo krijg je bultjes. Maar zelfs als je geen last hebt van irritatie kan het moeilijk zijn om je bikinizone netjes, schoon en bultvrij te houden. Nieuw en gebruiksvriendelijk zijn wegwerpscheermesjes met een afgerond hoofd en een beschermende kam die bikinihaar netjes en egaal scheren. Ga er eventueel nog eens over met een gewoon scheermesje voor een superzacht resultaat.

Na het scheren
Hoewel je huid er door het scheren een stuk beter kan uitzien én aanvoelen, breng je erna toch het beste nog een moisturizer aan. Als je een droge of gevoelige huid hebt, masseer je moisturizer dan in je nog vochtige huid, bij voorkeur eentje die helpt het vocht 24 uur vast te houden.

Aandacht voor je scheermesje
Een goed verzorgd mesje is veel veiliger. Spoel het goed met heet water na elk gebruik. Zo verwijder je haar, scheergel en/of -schuim. Laat het aan de lucht drogen zodat het niet roest. Of je nu wegwerpmesjes gebruikt of telkens andere mesjes in je scheersysteem schuift, vergeet niet dat nieuwe mesjes een stuk gladder scheren. Hoe vaak je je mesje moet vervangen hangt af van hoe vaak je scheert, hoe groot het gebied is dat je scheert en hoe dik je haar is. Als je je huid voelt trekken tijdens het scheren wordt het tijd voor een nieuw mesje.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Perfect epileren… hoe doe je dat?