Tips voor je dochter: voor het eerst scheren

Tips voor je dochter: voor het eerst scheren

Is het moment aangebroken dat onze dochter aan haar eerste scheerbeurt toe is? Met behulp van deze tips kunnen we onze dochter een soepele en veilige eerste scheerervaring bezorgen.


We staan versteld wanneer we zien hoe snel de tijd vliegt wanneer we kinderen hebben… Het lijkt bijna als de dag van gister toen we haar voor het eerste leerde hoe ze haar haar moest borstelen. En nu is de nieuwe fase al weer aangebroken - de ontharing. Als moeder zijn we gefocust op de veiligheid en geluk van onze kinderen ongeacht de situatie. Onze dochter zo veilig mogelijk leren scheren is dan ook de focus van iedere moeder. Hier zijn vijf tips waardoor onze dochter zo veilig en soepel mogelijk de eerste keer kan leren scheren:

 1. We lopen langzaam het proces door: “Ik herinner me nog hoe leuk mijn dochter het vind om verhalen over mijn tienerjaren te horen – en ik weet zeker dat jouw dochter die ook kan waarderen!” We proberen zo open mogelijk over onze eerste scheerervaring te praten zodat onze dochter hiervan kan leren. Onze dochter heeft in deze tijd meer informatiebronnen dan wij wellicht gehad hebben als tiener, maar internet is een minder persoonlijke gids. We moeten geduldig zijn en het scheren zo langzaam mogelijk voordoen.
 2. We geven haar een scheermes voor vrouwen: zouden wij het scheermes van onze man gebruiken? Neen. Mannen scheren meestal alleen hun gezicht, terwijl vrouwen hun benen en onderarmen moeten scheren – wat een groter oppervlak is om te scheren, met meer vormen dan het gezicht van mannen. Daarnaast bevat het been van een vrouw minder olieproducerende klieren dan het gezicht van een man, waardoor de huid droger is. Het is dus van belang om onze dochter een eigen scheermes te geven. Gillette Venus bijvoorbeeld heeft verschillende functies die speciaal voor de vrouw ontworpen zijn:
  • Gilette Venus beschikt over afgeronde, draaibare scheerkoppen waardoor het scheermes met het lichaam mee kan bewegen om te voorkomen dat het scheermes in de huid snijdt.
  • Uitgerust met vijf mesjes, net als de Venus Embrace en de Venus & Olaz. Elk mesje is in staat om in contact te blijven met de huid, zelfs op moeilijk plekken als de enkels en de knieën.
  • De scheerkussentjes bevatten huidconditioner, waardoor de vochtbalans op peil blijft bij het scheren. Vergelijkbare scheermessen zijn de Ribbon of Moisture, de Venus Embrace of de Venus & Olaz scheermes.
  • Gilette Venus bevat een speciaal ontworpen soft grip voor meer controle, zelfs bij gladde toestanden zoals in bad of onder de douche.
 3. Droog scheren vermijden: een droge, schilferige huid veroorzaakt een ongelijkmatig oppervlak, waardoor plekken minder goed bereikbaar zijn met een scheermesje. Ongeacht de leeftijd, heeft elke huid hydratatie nodig. De benen kunnen namelijk hydratatie erg goed gebruiken. Scheergels/scheercrèmes als Gillette’s Satin Care of Venus Shave Gel behouden het vochtpeil en zorgen ervoor dat het scheermes soepel over de huid kan glijden.
 4. We geven haar het goede voorbeeld: verschillende lichaamsdelen vereisen verschillende scheertechnieken of scheerrichtingen. Door in de juiste richting te scheren, worden de meeste haartjes geschoren met de minste bewegingen en kunnen wondjes en sneetjes voorkomen worden. De beste manier om de benen te scheren is om bij de enkels te beginnen en zo naar boven toe werken. Wanneer onze dochter klaar is om haar oksels te scheren, kan zij het best haar arm zo ver mogelijk omhoog houden. De huid bij de oksels is dan strak genoeg om te scheren. In beide gevallen, kan het best tegen de haarrichting in geschoren worden. Het belangrijkste advies voor onze dochters is dat ze het langzaam aan moeten doen, omdat de meeste wondjes ontstaan uit haast.
 5. De deal sluiten: het ontharingsproces stopt niet bij het scheren. Hydratatie is de laatste stap om onze huid gezond te houden. Die extra laag hydrateert en beschermt de huid, waardoor het er gezond, stralend en vooral glanzend uitziet. Alle dochters houden van dit laatste onderdeel!
Gillette Venus & Olaz Satin Care met een vleugje Olaz scheergel
Gillette Venus & Olaz Satin Care met een vleugje Olaz scheergel
(8)

Speciaal ontwikkeld voor de droge huid

Ontdek nu!

Dankzij deze tips kan onze dochter zelfstandig en met meer zelfvertrouwen aan scheren beginnen. Voor de moeders is dit ook een geruststelling, onze dochter is nu voorzien van de beste informatie om soepel en vooral – veilig - te kunnen scheren!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Perfect epileren… hoe doe je dat?
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina