Summerize... je huid

Summerize... je huid

Laat de temperaturen maar flink de hoogte in gaan: van zonnen, zwemmen en terrasjes krijgen wij nooit genoeg. Denk er wel aan om je huid en haar te verwennen, want de zomer laat z’n sporen na.


De missie:
Je gezicht en lichaam beschermen tegen uv-stralen, zout, zand, wind, chloor en andere beautybedreigingen.

Het plan:

Miss Proper
Met de (hopelijk!) exotische temperaturen in het vizier is het belangrijk om dode huidcellen en overtollig talg te verwijderen. Reinig je huid daarom grondig met een product dat afgestemd is op jouw huidtype.

Hé, softie!
Een schone huid gaat egaler bruinen. Scrub je lichaam grondig met een crème of scrubzout en verwijder zo alle dode huidcellen. Scrub met ronddraaiende bewegingen en besteed extra aandacht aan je ellebogen, hielen en knieën. Doe dat maximaal twee keer per week. Het resultaat: een gaaf, glanzend velletje dat klaar is voor de zon. Voor je gezicht gebruik je een aparte scrub specifiek voor het gelaat, omdat je velletje daar een zachtere behandeling nodig heeft. Kom niet aan de huid rond je ogen, want die is veel te teer.

Mmmmmmmmaskertje…
Na het verwijderen van de dode huidcellen volgt een verwenbeurt voor je gezicht. Een masker voedt en hydrateert je huid, waardoor die weer jong en fris oogt.

Wonderdruppels
Een serum is een geconcentreerde emulsie die het vochtgehalte in je huid gaat herstellen en de huidconditie verbetert. Je kunt het beschouwen als een krachtige, intensieve kuur, of het gewoon naast je dagdagelijkse producten gebruiken. Niet alleen krijgt je huid een boost, de effectiviteit van je dagcrème zal ook spectaculair toenemen.

Een droom van een dagcrème
Je huid veroudert sneller door de zon, vergeet dus vooral niet grondig te hydrateren. Investeer in een goede anti-ageingcrème die minstens zonnefactor (SPF) 15 bevat. Omdat je in de zomer meer zweet, smeer je beter geen te vette dagcrème om pukkeltjes en uitslag te voorkomen.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Handtas-musthave: zonnecrème
Koop een zonneproduct speciaal voor het gelaat met een voldoende hoge beschermingsfactor. Zonnecrème beschermt je huid tegen verbranding, maar ook tegen veroudering, pigmentvlekjes en uitdroging. Voor je lichaam gebruik je een zonnecrème afgestemd op je huidtype, maar kies altijd voor een voldoende hoge beschermingsfactor. Smeer je een kwartiertje voor het zonnen in en herhaal dit nadien regelmatig – lees: om de twee uur. Zonnebescherming geldt trouwens niet alleen voor een dagje zonnebaden! Heb je een gewone werkdag, draag dan een gezichtscrème met uv-filter. Stop ook altijd een minitube zonnecrème in je handtas, zodat je ongeschonden onverwachte terrasjes en outdoor lunchpauzes doorkomt.

De ultieme afknapper: stoppels
Wég stoppels en haartjes: ga regelmatig voor een grondige scheer- of epileerbeurt en verwen je huid nadien met een voedende bodylotion. Let na het scheren van je oksels op met deodorant (gebruik eentje zonder alcohol). Ook wie aan de bikinilijn makkelijk last heeft van irritatie, kan de pijn verzachten met babycrème of een verzachtende crème specifiek voor irritatie na het scheren. Je benen ogen ten slotte écht indrukwekkend met een laagje glanslotion.

Even bijtanken
Genoeg crèmes en potjes, vergeet ook niet liters water te drinken. Vermijd bovendien vet voedsel. Zo zal je huid pas écht stralen!

Koester je kleurtje
Een bodylotion hydrateert de huid, maar een aftersun werkt daarenboven ook verfrissend en helpt je bruine teint langer vast te houden.

Even bibberen, uren stralen
Geen hete douches deze maanden, wel lekker lauwe stralen: warm water gaat je huid namelijk nog meer uitdrogen. Durvers eindigen met een koude douchestraal, waardoor de huidporiën sluiten en je huid extra straalt. Dep jezelf voorzichtig droog en verwen je lichaam nadien met een bodylotion.

Vergeet ook deze plekjes niet
Je decolleté: dit is hét moment om te pronken met je getint decolleté. Reinig eerst je huid en scrub vervolgens alle dode huidcellen weg. Zo ga je oneffenheden reduceren en wordt je huid gladder. Doe dit met een scrub speciaal voor decolletés of eventueel met een gezichtsscrub – nooit met een lichaamsscrub, want die is te agressief. Eventueel kan je vervolgens een gezichtsmasker gebruiken om je decolleté een extra boost te geven. Masseer nadien je decolleté met een speciale bustecrème of een gewone gezichtscrème. Eindig met een laagje bronspoeder voor een wow-factor.
Je neus: weinig aantrekkelijk, zo’n rode piponeus. Beter voorkomen, en dus smeer je regelmatig met een voldoende hoge beschermingsfactor.
Je lippen: gebruik tijdens het zonnen een lippenbalsem met hoge beschermingsfactor om uitdroging te voorkomen.
Je voeten: verwijder eelt, verzorg je nagels en geef ze een kleurtje. Smeer je voeten bovendien dagelijks in met een voetenbalsem: niets zo onaantrekkelijk dan onverzorgde voeten in die geweldige zomersandaaltjes.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Perfect epileren… hoe doe je dat?