Van hals tot teen

Van hals tot teen

Verwen je je gezicht, maar vergeet je de rest van je lichaam? Tijd voor actie! De huid onder je kin heeft evenveel aandacht nodig om zacht, stevig en vlekvrij te blijven. Anders loop je het risico dat ze vroegtijdig veroudert of zelfs huidkanker ontwikkelt. Bij jonge vrouwen is het decolleté het meest vatbaar voor melanomen. Het blijft een kwetsbare plek, ook jaren na onbeschermd zonnen.


Hals en decolleté
Hier is de huid nogal kwetsbaar, behandel haar dus op dezelfde manier als je gezicht, maar met een lagere concentratie aan actieve ingrediënten. Scrub één keer per week met een fijnkorrelige scrub zodat ze erna de andere verzorgingen beter kan opnemen. Verhoog het collageen- en elastinegehalte van de huid met een retinolbehandeling om de dag, een dagelijkse dosis peptiden (kijk op de verpakking of er oligopeptiden, pentapeptiden of tetrapeptiden in zitten) of de antioxidant vitamine C in crèmevorm. Een zonnebeschermingsfactor 30 is een must. Sproetjes op je decolleté kun je wat vervagen met een moisturizer met een verblekend ingrediënt zoals kojic-zuur.

Handen en armen
Als je je handen en armen niet verzorgt en beschermt tegen veelvuldig wassen en constante blootstelling aan de omgeving, zullen ze vroeg verouderen: de huid droogt uit, verkleurt en gaat losser zitten. Een hydraterend element zoals petrolatum kan droogte tegengaan. Het werkt als een plastic pakking, houdt het vocht vast dat al in je huid zit en voorkomt vochtverlies. Een makkelijke tip om tijdens je slaap zachte, gladde handen te krijgen: dompel ze 10 minuten onder in water, smeer ze in met een laagje vaseline, trek katoenen handschoenen aan en dan naar bed. Bultjes op de achterkant van de bovenarmen, een veel voorkomend probleem dat ook keratosis pilaris wordt genoemd, zijn verraderlijker. Het zijn dode huidcellen die in ontstoken poriën verhard zijn tot balletjes. Je kunt ze niet wegscrubben, maar een moisturizer met 10% ureum of ammonium lactate die je aanbrengt op een vochtige huid kan heel wat leed verhelpen.

Bovenlichaam
Een romige bodywash in combinatie met shea butter moisturizer of bodymilk meteen na het douchen helpt de huid van je bovenlichaam soepel te houden. Als je veel last hebt van acne op je schouders en rug, doe dan wat bodywash met 2% salicylzuur op een scrubspons en wrijf daarmee de acnevlekken in. Tinted benzoyl peroxide kan wondjes verbergen, maar ook behandelen. Dit soort acne of folliculitis kan soms veroorzaakt worden door staphylokokken, maar check dat altijd even met je dokter om zeker te zijn.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Benen en voeten
Hou je benen en voeten zacht en glad door ze twee keer per week te scrubben met een crème of scrubhandschoenen. Erna altijd goed hydrateren, want door te scrubben haal je de bovenlaag van de huid weg, die het vocht vasthoudt. Smeer je benen in met een moisturizer met onder meer glycerine. Je kuiten zijn erg vatbaar voor melanomen, dus bescherm ze met een crème met SPF. Je voeten worden droger als je vaak sandalen draagt en ook hier weer verdampt het vocht. Verwen je voeten met een moisturizer die petrolatum, simethicone of minerale olie bevat (ze voorkomen allemaal dat vocht ontsnapt) en draag twee nachten per week een paar sokken.

Knieën, hielen en ellebogen
Deze droge plekken hebben altijd extra aandacht nodig. Om ze zalig zacht te krijgen, breng je een product aan dat tot 20% ureum, ammonium lactate of glycolzuur bevat. Na tien minuten afspoelen. Doe dat één keer per week. Als je hielen vol groeven staan, gebruik dan een stick, spray of poeder die het ingrediënt tolnaftate bevat. Het maakt komaf met de fungus, die in die groeven kan zitten en belet dat ze genezen.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina