Van stoppel tot scheermes

Van stoppel tot scheermes

Heb je je al ooit afgevraagd hoe een nieuw scheermesje zoals de revolutionaire Gillette Fusion ProGlide tot stand komt? Wij zochten het voor jou uit in het Gillette Reading Innovation Centre.


Scheercabines

Iedere ochtend scheren tachtig proefpersonen zich in speciaal ontworpen scheercabines. Vanachter een doorkijkspiegel bestudeert een wetenschapper elke scheerbeweging. De bevindingen worden zorgvuldig genoteerd en gebruikt tijdens de ontwikkeling van nieuwe prototypes.

Vragenlijsten

Na hun scheerbeurt vullen de proefpersonen een vragenlijst in. Hiermee beoordelen ze hun huid na het gebruik van een nieuwe soort scheermes en kunnen ze opmerkingen doorspelen aan de technische ploeg.

Microwatcher

De huid en baardharen van de proefpersonen worden regelmatig onderzocht. Met een microwatcher of videomicroscoop speurt een wetenschapper het huidoppervlak af naar mogelijke irritaties of minuscule snijwondjes.

Hogesnelheidscamera

Om de scheermessen nog te verbeteren, wordt de interactie tussen het vlijmscherpe lemmet en de huid zorgvuldig in beeld gebracht. Met een hogesnelheidscamera die 50 000 beelden per seconde maakt, leggen de wetenschappers de glijdende scheerbewegingen moeiteloos vast.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

3D-bewegingsanalyse

Met sensoren registreert een computer elke beweging die een pols of elleboog maakt tijdens een scheerbeurt. Met deze informatie kunnen de ontwerpers aan de slag om de houder van het mesjes zo comfortabel mogelijk te maken. Conceptontwikkeling Na een grondige testfase is het tijd voor het eerste ontwerp. Hierbij bundelt een technicus de opmerkingen van de proefpersonen en de wetenschappelijke kennis samen in een nieuw productconcept.

3D-Printer

Een speciale 3D-printer zet virtuele computerontwerpen in tastbare scheermessen om. Dankzij deze techniek kan er in minder dan een uur een volwaardig prototype worden gemaakt.

CT-Scan en mesinspectie

Om er zeker van te zijn dat het prototype aan de hoge kwaliteitsnormen van Gillette voldoet, inspecteren technici het apparaat grondig na elke test.

Meer weten over scheren en Gillette Fusion ProGlide:

- Welkom in het grootste Gillette-laboratorium ter wereld
- Scheren voor beginners
- Fusion ProGlide Wat is dat?
- 5 dingen die je niet wist over... Scheren!

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina