Veilig onder de zon

Veilig onder de zon

Binnenkort is het eindelijk zover: vakantie! Maar alvorens erin te vliegen, is het noodzakelijk om je huid voor te bereiden op veel zon. Want mooi bruinen is vooral goed voorbereid bruinen.


Veilig onder de zon

De zon op je bord
Sommige vruchten en groenten bereiden op een natuurlijke manier je huid voor op de stralende zon. Door regelmatig sinaasappels, abrikozen, tomaten en meloenen te eten, zal je huid van binnenuit gevoed worden. Resultaat: een soepelere huid die veel beter bestand is tegen de zon. Met andere woorden, je huid zal veel minder snel verbranden. Tip: drink twee weken vooraleer je naar de zon vertrekt elke ochtend een glas wortel- of sinaasappelsap.

Perzikhuid
Ga je zonnekloppen? Dan is het verstandig om enkele dagen voor je vertrekt een peeling uit te voeren. veilig onder de zonDoor met de behandeling de dode cellen uit te schakelen, krijgt je huid de natuurlijke glans terug. Ze neemt tevens makkelijker hydraterende stoffen op. Zo ben je meteen klaar om lekker te gaan bruinen. Maar opgelet! Overdaad schaadt! Want door de huid dunner te maken, maak je ze tevens ook kwetsbaarder voor de schadelijke gevolgen van de zon. Tip: maak een brouwsel van grof zout en zachte amandelolie. Smeer deze substantie cirkelgewijs op je huid. Spoel het daarna af met lauw water.

Gebruind voor het strand
Alvorens te vertrekken, help je de natuur best een beetje met een zelfbruiner. Gel of crème, ze zijn allebei even makkelijk aan te brengen en geven je alvast een voorsmaakje van wat je mag verwachten. Dit is trouwens ook ideaal om striemen te voorkomen. Doch zijn deze hulpmiddelen niet voldoende om je te beschermen tegen de eerste zonnestralen. Want ondanks de geruchten beschermt zelfbruiner je niet tegen zonnebrand.

Kies de juiste zonnebrandolie
Een goeie zonnebrandolie moet voldoen aan 3 criteria: je huidtype, de duur van de blootstelling en de kracht van de zon (UV). Met andere woorden: des te lichter de huid en des te meer de blootstelling, hoe hoger de beschermingsfactor moet zijn. Voor een lichte, melkachtige huid of voor een huid die onderhevig is aan zonnebrand wordt een factor 50+ aanbevolen. Zeker tijdens de eerste dagen van blootstelling aan de zon. De zuidelijke types of diegene die snel en makkelijk bruin worden, hebben reeds voldoende aan een factor 10 of 20. Twijfel je aan jouw factor? Aarzel dan niet om raad te vragen aan een specialist.

veilig onder de zonEnkele eenvoudige tips voor duurzaam bruinen

  • Vermijd blootstelling tussen 12u00 en 16u00.
  • Drink dagelijks minstens 2 liter water.
  • Smeer je elke twee uur in met zonnebrandolie
  • Blijf je beschermen! Zelfs als je al gebronsd bent.
  • Eet minstens 5 stuks groenten of fruit per dag.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
Summerize... je huid

Summerize... je huid

Summerize... je huid

Laat de temperaturen maar flink de hoogte in gaan: van zonnen, zwemmen en terrasjes krijgen wij nooit genoeg. Denk er wel aan om je huid en haar te verwennen, want de zomer laat z’n sporen na.

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's

Zo maak je zelf ijslolly's
5

Als het op zomerse desserts aankomt wordt de ijslolly vreselijk onderschat. Terwijl de meer grote ijscoupes alle aandacht krijgen, moet je je afvragen waarom we niet vaker voor de gezonde en verfrissende smaak van bevroren fruitsap gaan? Als jij op zoek bent naar een tongstrelend toetje dat laag in calorieën is, dan ben je hier aan het goede adres. Zin in meer brengt je twee recepten voor zelfgemaakte ijslolly's.

You have already participated to this slideshow
Gladjes de zomer door

Gladjes de zomer door

Gladjes de zomer door

Met de juiste verzorging hoeven kleine wondjes – van hongerige muggen tot een aanvaring met een surfplank – geen opvallende littekens achter te laten.

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow