Veilig onder de zon

Veilig onder de zon

Binnenkort is het eindelijk zover: vakantie! Maar alvorens erin te vliegen, is het noodzakelijk om je huid voor te bereiden op veel zon. Want mooi bruinen is vooral goed voorbereid bruinen.


Veilig onder de zon

De zon op je bord
Sommige vruchten en groenten bereiden op een natuurlijke manier je huid voor op de stralende zon. Door regelmatig sinaasappels, abrikozen, tomaten en meloenen te eten, zal je huid van binnenuit gevoed worden. Resultaat: een soepelere huid die veel beter bestand is tegen de zon. Met andere woorden, je huid zal veel minder snel verbranden. Tip: drink twee weken vooraleer je naar de zon vertrekt elke ochtend een glas wortel- of sinaasappelsap.

Perzikhuid
Ga je zonnekloppen? Dan is het verstandig om enkele dagen voor je vertrekt een peeling uit te voeren. veilig onder de zonDoor met de behandeling de dode cellen uit te schakelen, krijgt je huid de natuurlijke glans terug. Ze neemt tevens makkelijker hydraterende stoffen op. Zo ben je meteen klaar om lekker te gaan bruinen. Maar opgelet! Overdaad schaadt! Want door de huid dunner te maken, maak je ze tevens ook kwetsbaarder voor de schadelijke gevolgen van de zon. Tip: maak een brouwsel van grof zout en zachte amandelolie. Smeer deze substantie cirkelgewijs op je huid. Spoel het daarna af met lauw water.

Gebruind voor het strand
Alvorens te vertrekken, help je de natuur best een beetje met een zelfbruiner. Gel of crème, ze zijn allebei even makkelijk aan te brengen en geven je alvast een voorsmaakje van wat je mag verwachten. Dit is trouwens ook ideaal om striemen te voorkomen. Doch zijn deze hulpmiddelen niet voldoende om je te beschermen tegen de eerste zonnestralen. Want ondanks de geruchten beschermt zelfbruiner je niet tegen zonnebrand.

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Kies de juiste zonnebrandolie
Een goeie zonnebrandolie moet voldoen aan 3 criteria: je huidtype, de duur van de blootstelling en de kracht van de zon (UV). Met andere woorden: des te lichter de huid en des te meer de blootstelling, hoe hoger de beschermingsfactor moet zijn. Voor een lichte, melkachtige huid of voor een huid die onderhevig is aan zonnebrand wordt een factor 50+ aanbevolen. Zeker tijdens de eerste dagen van blootstelling aan de zon. De zuidelijke types of diegene die snel en makkelijk bruin worden, hebben reeds voldoende aan een factor 10 of 20. Twijfel je aan jouw factor? Aarzel dan niet om raad te vragen aan een specialist.

veilig onder de zonEnkele eenvoudige tips voor duurzaam bruinen

  • Vermijd blootstelling tussen 12u00 en 16u00.
  • Drink dagelijks minstens 2 liter water.
  • Smeer je elke twee uur in met zonnebrandolie
  • Blijf je beschermen! Zelfs als je al gebronsd bent.
  • Eet minstens 5 stuks groenten of fruit per dag.

Bevestig je persoonlijke gegevens

Vul de gevraagde gegevens hieronder in om je aanvraag af te ronden

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer